Καλή Κινέζικη Πρωτοχρονιά με στιλ και ομορφιά

Μεγάλοι οίκοι της μόδας και της κοσμετολογίας γιορτάζουν την Κινέζικη Πρωτοχρονιά και την τιμούν με φανταστικές, επετειακές συλλογές. Συλλογές που κυκλοφορούν σήμερα ως limited editions και εντυπωσιάζουν με τις προτάσεις τους. 

Ο Arthur Hoggett, στην ταινία “Babe”, μας είχε διδάξει το πόσο σημαντικό είναι εκτιμάς και να επιβεβαιώνεις την καλή δουλειά. Άρα, βγάζουμε το καπέλο στον Alessandro Michelle και την ομάδα του οίκου Gucci για την τελευταία capsule collection τους, που είναι εμπνευσμένη από την χρονιά του Χοίρου.Κινέζικη Πρωτοχρονιά

O ιταλικός οίκος Gucci λοιπόν, τιμά φέτος χρονιά του Χοίρου των Κινέζων με μια capsule collection εμπνευσμένη από τα “Τρία Γουρουνάκια” του Disney. Μια συλλογή που αποτελείται από 35 διαφορετικά κομμάτια και λανσάρεται σήμερα 5 Φεβρουαρίου, ανήμερα της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Βέβαια, ο ιταλικός οίκος Gucci έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία με το Κινέζικο Νέο Έτος. Πέρσι, που ήταν η χρονιά του σκύλου, είχε δημιουργήσει και πάλι μια ολόκληρη συλλογή, με πρωταγωνιστές τα πιο όμορφα σκυλάκια. Φέτος, που γιορτάζεται η Χρονιά του Χοίρου τα 35 κομμάτια της συλλογής είναι διακοσμημένα με μοτίβα εμπνευσμένα από τα “Τρία Γουρουνάκια” του Disney.Όλοι οι χαρακτήρες των κινούμενων σχεδίων εμφανίζονται και στα κλασικά ACE sneakers του Gucci, στις Supreme backpacks, στα πορτοφολάκια, και σε πολλά ακόμα fashion items- από πιτζάμες μέχρι μπλούζες και αφράτα, ζεστά πλεκτά.

Και επειδή ο οίκος Gucci και ο δημιουργικός διευθυντής, ο Alessandro Michele δεν μπορούν να ζουν χωρίς ζωάκια, έτσι στη νέα φωτογράφιση πρωταγωνιστούν χαριτωμένα γουρουνάκια.

Στη νέα καμπάνια με την υπογραφή του Frank Lebon πολλά μοντέλα φωτογραφίθηκαν στη Νέα  Υόρκη (φορώντας Gucci, ασφαλώς), παρέα με γουρουνάκια που τα κρατούν σαν pet, γιορτάζoντας τον «φυσικό δεσμό μεταξύ ανθρώπου και ζώου».

Οι φωτογραφίες του Frank Lebon δείχνουν τα γουρουνάκια μαζί με τα μοντέλα να βιώνουν μια πολύ χλιδάτη ζωή. Τα χαριτωμένα γουρουνάκια πάνε βόλτα στο Central Park, χαλαρώνουν σε καναπέδες, απολαμβάνουν το φαγητό τους με φίλους και κινούνται με ταξί… Αυτές είναι μόνο μερικές στιγμές από τη ζωή των γουρουνιών στο Μανχάταν. Και όλα αυτά, φυσικά, με πολύ… Gucci.

Κινέζικη Πρωτοχρονιά με Giorgio Armani e.t.c.

Βέβαια, ο οίκος Gucci δεν είναι ο μόνος… Φέτος ακολούθησε τα βήματα που χάραξε πρώτος ο Alessandro Michele και ο ιταλικός οίκος μόδας του Giorgio Armani. Παρουσιάζει μάλιστα μια ολόκληρη, αλλά σεμνή συλλογή στο χρώμα της φωτιάς, αφού το κόκκινο είναι το χαρακτηριστικό χρώμα της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς. Η συλλογή πλούσια σε βελούδινα κομμάτια, είναι ότι καλύτερο για να γιορταστεί το 2019 το έτος των χοίρων με στυλ!

Βρείτε περισσότερα για την επετειακή συλλογή του οίκου Armani κάνοντας κλικ στο https://www.armani.com/armanicom/unisex/chinese-new-year_section

Αντίστοιχη συλλογή κυκλοφόρησε και για την Emporio Armni, αλλά εδώ πρωταγωνιστεί το cashmere, το δέρμα, το μαύρο, το χρυσό και το ροζ σε όλες τις εκδοχές του…

Καλή Κινέζικη Πρωτοχρονιά και με Nike 

Οι αφιερωμένες συλλογές στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά δεν σταματούν εδώ… Και η Nike προτείνει την δική της επετειακή συλλογή περιορισμένης έκδοσης από μοντέρνα αθλητικά παπούτσια, με αφορμή πάντα την Κινέζικη Πρωτοχρονιά. Η Nike λοιπόν, ενοποιεί τα πρότυπα σύμβολα από 12 κλασικές σιλουέτες της Nike, Jordan Brand και Converse, όλες μαζί σε μια μορφή παραδοσιακού κινέζικου μωσαϊκού, που φέρει το χαρακτηριστικό όνομα Bai Jia Yi.

Δύο στυλ γραφικών χρησιμοποιούνται για να εκπροσωπούν το Bai Jia Yi σε όλη τη συλλογή: Το πρώτο είναι ένα παραδοσιακό μοτίβο γεωμετρικών μοτίβων που επηρεάζεται από τα 12 κινεζικά ζωδιακά σύμβολα, ενώ το δεύτερο είναι ένα ψηφιδωτό μοτίβο αυτών των 12 συμβόλων.

Όμορφες και την Κινέζικη Πρωτοχρονιά!

Εκτός αυτών και οι μεγάλες κοσμετολογικές εταιρίες αποτίνουν φόρο τιμής στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά. Η αγαπημένη M.A.C. παρουσίασε μια συλλεκτική συλλογή με αφορμή τη χρονιά του χοίρου των Κινέζων. Η συλλογή περιλαμβάνει την κλασική best seller απόχρωση του κόκκινου κραγιόν Ruby Woo και άλλες δύο αγαπημένες αποχρώσεις, την Russian Red και την Lady Danger. Εκτός αυτών, η συλλογή περιλαμβάνει ακόμη δύο ματ κραγιόν, το ροζ μωβ  Lucky in Love και το έντονο ροζ κόκκινο  Lotus Light. Τέλος, περιλαμβάνεται ένα διπλό ρουζ που αποτελείται από την κοραλί απόχρωση Melba και την ροζ απόχρωση Lovecloud κι ένα πινέλο για πούδρα. Όλα τα beauty items της συλλογής έχουν εντυπωσιακές κόκκινες μεταλλικές συσκευασίες, διακοσμημένες με λουλούδια.

Αλλά και οι γαλλικοί οίκοι του Givenchy και της Lancôme λάνσαραν αυτές τις μέρες τις συλλογές τους – στο εξωτερικό τουλάχιστον- που έχουν πηγή έμπνευσης την Κινέζικη Πρωτοχρονιά. Σε συσκευασίες στο τολμηρό κόκκινο, το χαρακτηριστικό χρώμα του νέου έτους του χοίρου του Κινέζικου ημερολογίου, είναι όλα τους τα προϊόντα μια σκέτη… πρόκληση. Η Lancôme μάλιστα, στο εντυπωσιακό διαφημιστικό φιλμάκι της αναμιγνύει τη λάμψη της πόλης του Φωτός και της Σαγκάη, σ’ ένα μοναδικό ντελίριο ομορφιάς με πρωταγωνίστρια την εκθαμβωτική Lily Collins.

Δείτε εδώ την πανέμορφη καμπάνια της Lancome με αφορμή τη χρονιά του χοίρου 

 

MadameLeFo