Και μετά τις γιορτές τι κάνουμε με τη διατροφή μας;

Ήρθε η ώρα που “έπεσαν” οι τίτλοι τέλους για τις γιορτινές ημέρες… Κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να ξεκουραστούν, κάποιοι άλλοι, ίσως, να κουράστηκαν λιγάκι παραπάνω! Γλυκά, κακά λιπαρά, αναψυκτικά, αλκοόλ και ελάχιστη φυσική δραστηριότητα είναι η περιγραφή που χαρακτήριζε αυτές τις 2 εβδομάδες. Τώρα όμως, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να μπούμε στη διατροφική μας ρουτίνα και να σταματήσουμε σιγά σιγά την κραιπάλη των προηγούμενων ημερών. Η διαιτολόγος Διονυσία Αγαλιώτη θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα σωστά βήματα για την επιτυχία.διατροφή

Η αλήθεια είναι πως αυτή η διαδικασία είναι δύσκολη. Θέλει κουράγιο, δύναμη, αισιοδοξία και θετικές σκέψεις.  Γι’ αυτό το λόγο, παρακάτω θα δούμε μερικές συμβουλές – βήματα, που είναι πιθανό να σας βοηθήσουν να επανέλθετε στις πιο υγιεινές διατροφικές σας επιλογές ή να ξεκινήσετε τώρα το “δρόμο” προς αυτές.

Τα σωστά βήματα 

Βήμα 1ο

Δεν αγχωνόμαστε ό,τι και αν δείξει η ζυγαριά. Είναι λογικό να έχει ανέβει λίγο το νούμερο ή να έχει μείνει σταθερό. Ξεκινάμε μια νέα χρονιά και για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας δεν πρέπει να αρχίζουμε με απογοήτευση και ηττοπάθεια.

διατροφήΒήμα 2ο

Μια σίγουρη ατασθαλία των εορταστικών ημερών είναι η πρόσληψη μεγάλης ποσότητας ζάχαρης. Αν υπάρχουν γλυκά στο σπίτι, αρχίστε να μοιράζετε ταπεράκια στις φίλες σας ή να κερνάτε τους συναδέλφους στη δουλειά σας. Μην διανοηθείτε να πείτε “θα τα φάω μέχρι να τελειώσουν και μετά ξεκινάω να τρώω μια στο τόσο”. Απομακρύνετε όλους τους πειρασμούς από την κουζίνα σας!

Βήμα 3ο

Ψάξτε για πρωτότυπες ιδέες και συνταγές. Ένα φαγητό που μέχρι τώρα έχετε συνηθίσει να φτιάχνετε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αρχίστε κάθε φορά να το μαγειρεύετε διαφορετικά. Ρίξτε μια ματιά στις πρωτότυπες ιδέες στο τμήμα με τις συνταγές της MadameLeFo. διατροφή

Βήμα 4ο

Εκμεταλλευθείτε το χειμώνα με τις ωραίες του σούπες! Είναι ένα πιάτο που χορταίνει, ενυδατώνει, τονώνει και δίνει λιγότερες θερμίδες.

διατροφή

Βήμα 5ο

Το σημαντικότερο βήμα!!! Βάλτε εφικτούς στόχους. Μικρούς, εύκολους και βραχυπρόθεσμους στόχους και κάθε φορά που πραγματοποιείτε κάποιον θα έχετε τη δύναμη να συνεχίσετε και να πάτε στον επόμενο.

διατροφήΜην ξεκινήσετε αμέσως με τα πόσα κιλά πρέπει να φτάσετε ή πόσο λίπος πρέπει να δείξει η μέτρησή σας για να είστε στο ιδανικό. Σταδιακά θα φτάσετε σε αυτό, χωρίς να κουραστείτε, χωρίς να πεινάσετε, χωρίς να το καταλάβετε!

 

Η Διονυσία Αγαλιώτη είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Fb: Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Διονυσία Αγαλιώτη

Instagram page: nutritips_cy (NutriTips – Ioannis & Dionysia)

 

Βρείτε περισσότερα διατροφικά tips κάνοντας κλικ εδώ 

Superfoods και όλη η αλήθεια για την αξία τους

 

MadameLeFo