Η επιστροφή της εικονικής Brooke Shields

Ποιος δεν θυμάται την Brooke Shields στην εικονική καμπάνια του «Nothing Comes Between Me and My Calvins»; Σίγουρα οι περισσότερες από εμάς την έχουμε θαυμάσει… Κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει και για τον αγαπημένο Raf Simons, ο οποίος την επαναφέρει σε μια νέα συλλογή του Calvin Klein για το φθινόπωρο, αλλά είναι διαθέσιμη από σήμερα, Παρασκευή και 13!

Από τότε που εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη για τον Calvin Klein, έψαχνε τα αρχεία του οίκου… Όπως άλλωστε, όλοι οι σχεδιαστές! Ο επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος του Calvin Klein, o αγαπημένος Raf Simons έχει το μάτι ενός καλλιτέχνη, την καρδιά ενός ρομαντικού, και το μυαλό του ποιητή Λόρδου Byron που συγχωνεύθηκε με το καλλιτεχνικό μυαλό Andy Warhol. Στο ένα τμήμα του είναι διακεκριμένος, στο άλλο επιχειρηματίας, αλλά και με πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Και ενώ πολλοί εννοούσαν ότι θα έπρεπε να εμφανιστεί στις πασαρέλες εντελώς «clean», ο Simons αποφάσισε να πάει στο «max», επαναεφευρίσκοντας τον οίκο σαν Calvin Klein 205W39NYC, κάτι που είναι κάτι περισσότερο από ένα επώνυμο brand. Και τελικά, όπως φαίνεται δούλεψε!

Επομένως, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι το καλλιτεχνικό μυαλό ενός σχεδιαστή θα εφάρμοζε την ίδια λογική για να ανακαλύψει το μοναδικό αντικείμενο που έκανε το λογότυπο του brand να γίνει συνώνυμη λέξη με τα τζιν. Σήμερα η Calvin Klein λανσάρει μια νέα συλλογή, την CALVIN KLEIN JEANS EST. 1978, με μια πιο προοδευτική, και μάλλον πιο τρελή άποψη για την αισθητική της κληρονομιάς του Calvin Klein.

Η νέα συλλογή είναι ήδη ολοκληρωμένη και λανσάρεται με μια κακή αίσθηση του χιούμορ, που πηγάζει από το ποιητικό μυαλό του Raf Simons (βλέπε Λόρδος Byron), παίζοντας με τις ιστορίες του καλλιτεχνικού του μυαλού (βλέπε Richard Avedon) του 1980 με τις εικόνες της Brooke Shields και το εικονικό λογότυπο «cK».

Και μάλιστα, αποφάσισε να το φρεσκάρει, καθώς το «ok» αντικαθιστά το διάσημο λογότυπο «cK».

Σε μια εποχή που ο καταναλωτής διαδραματίζει έναν τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξάπλωση του μηνύματος, είναι ωραίο να πάρουμε μια πρώτη ματιά από την συλλογή που χρησιμοποιεί αυτό το μήνυμα.

Μάλιστα, το «ok» αν και αφορά την φθινοπωρινή σεζόν, το μήνυμα είναι άμεσα διαθέσιμο από σήμερα, 13 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή. Μάλιστα, Παρασκευή και 13! Σύμπτωση, ή απλώς ένα πιο παιχνιδιάρικο μήνυμα, που έχει σχέση με το American Gothic;

 

Όπως και να έχει λατρεύουμε τον οραματιστή σχεδιαστή, που αποδεικνύει με τη νέα του συλλογή ότι είναι τόσο γενναίος όσο είναι δημιουργικός. Και φυσικά δεν ήρθε σε καμιά αντιπαράθεση με τον ίδιο τον Calvin Klein, τον ιδρυτή του τόσο διάσημου brand, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι ήταν «ok» να το διακινδυνεύσει… Έστω κι αν είναι Παρασκευή και 13!

MadameLeFo