Η αναζωογόνηση περνά από την Ananeosis

Εδώ και καιρό έψαχνα ένα χώρο για πραγματική ανανέωση, αλλά που να αποπνέει επαγγελματισμό και να έχει φιλικό περιβάλλον. Και στην Ananeosis Medical Rejuvenation and Aesthetic Medicine Clinic, στην Λεμεσό, βρήκα όλα όσα ζητούσα…

Συνέντευξη στη Λένα Τσουκαλά

AnaneosisΑπό την πρώτη στιγμή, στο χώρο της Ananeosis ένιωσα σαν το σπίτι μου… Μου κέρασαν καφεδάκι, και πιάσαμε την κουβέντα με την γιατρό, την Dr Κατερίνα Παττίχη, σαν να ήμασταν φίλες για χρόνια. Αμέσως ένιωσα τη ζεστασιά της, αλλά και την επαγγελματική της κατάρτιση για την επίλυση προβλημάτων ιατρικής αισθητικής  και υγείας, που απασχολούν όλους μας.

Η πολυπροσοντούχα Dr Κατερίνα Παττίχη

AnaneosisΠοια είναι όμως, η Dr Κατερίνα Παττίχη και τι είναι αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή; Όχι δεν είναι ακόμη μια συνηθισμένη γιατρός. Καταρχήν, η γλυκύτατη γιατρός επέστρεψε σχετικά πρόσφατα από το εξωτερικό, με τις βαλίτσες της γεμάτες πτυχία και μεταπτυχιακά, όνειρα και στόχους για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Άφησε λοιπόν το Λονδίνο όπου εργαζόταν για χρόνια και προσφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις της σε όλους εμάς, τους συμπατριώτες της. Σπούδασε Ιατρική στη Νοσοκομειακή Σχολή του Νοσοκομείου St George’s, του University of London και εργάστηκε σε διάφορα νοσοκομεία στο Λονδίνο, όπου απέκτησε κλινική εμπειρία σε διάφορες ειδικότητες. Σήμερα βέβαια, επικεντρώνεται στην Αισθητική Ιατρική, στην Γηριατρική και στην Προηγμένη Φροντίδα των Πληγών.

AnaneosisΤο βιογραφικό της πλούσιο, και τα καδραρισμένα πτυχία της σε… ζαλίζουν. Αποδεικνύουν όμως και το πάθος της για το λειτούργημα που επιτελεί. Έχει BSc (Hons) στη Βιοχημεία και τη Φυσιολογία, έχει MSc, μεταπτυχιακό στη Βιοφαρμακευτική και Διδακτορικό στη Φαρμακευτική, από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έκανε Μεταπτυχιακό στη Γεροντολογία στο Πανεπιστήμιο Southampton, του Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά το διδακτορικό της, όμως, δεν έβαλε… τελεία! Συνέχισε τις μεταδιδακτορικές έρευνές της στη Νευροψυχοφαρμακολογία στο Νοσοκομείο Queen Charlotte, στο Imperial College του Λονδίνου. Έχει έναν εντυπωσιακό αριθμό δημοσιεύσεων σε ιατρικά και επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στη φαρμακευτική βιομηχανία, ενώ διετέλεσε Διευθυντής Κλινικών Δοκιμών σε προηγμένες εταιρείες φροντίδας πληγών και Σύμβουλος σε διάφορες διεθνείς φαρμακευτικές εταιρίες. Θέλετε να μάθετε κι άλλα γι’ αυτή την πολυπροσοντούχα γιατρό; Ε, λοιπόν, μετά απ’ όλα αυτά τα πτυχία τη ρωτώ… «Πότε θα μπορείτε να πείτε ότι ολοκληρώσατε τις σπουδές σας;» Χαμογελά και λέει: «Ως γιατρός είμαι αφοσιωμένη στη δια βίου μάθηση και δεν νομίζω να σταματήσω ποτέ να παρακολουθώ ιατρικά συνέδρια και συναντήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και άλλες χώρες. Άρα, συνεχίζω να ενημερώνομαι και να επεκτείνω τις γνώσεις και την κλινική πρακτική μου».

Ananeosis & η δημιουργία της κλινικής  

AnaneosisΓιατί όμως, αποφάσισε η γιατρός να επιστρέψει στην Κύπρο; Απ’ ότι μ’ άφησε να καταλάβω ήταν απόφαση ζωής. Και μου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά από 34 χρόνια σπουδών και εργασίας στο Λονδίνο, ο σύζυγός μου και εγώ αποφασίσαμε ότι η Κύπρος είναι μια καλή επιλογή για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας». Με την επιστροφή της λοιπόν, δημιούργησε το 2017 στη Λεμεσό την κλινική αναζωογόνησης ANANEOSIS. «Οι γονείς μου είχαν εμπλακεί στην βιομηχανία των φαρμάκων και της ομορφιάς από το 1960. Επομένως, μεγάλωσα στον κόσμο της ιατρικής, της επιστήμης, της φύσης και της ομορφιάς. Άρα ήταν φυσικό να θέλω να ασχοληθώ μ’ αυτούς τους τομείς. Δημιούργησα την κλινική αναζωογόνησης ANANEOSIS λόγω του πάθους μου για την ιατρική, την επιστήμη και την τελειότητα. Τώρα εργάζομαι εδώ και βοηθώ τους ασθενείς μου χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην Αισθητική Ιατρική».

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος έχει αλλάξει τα τελευταία 20 χρόνια, και μαζί και η στάση και τα πιστεύω μας. Όλοι αισθανόμαστε πιο άνετα να παραδεχθούμε τα λάθη που κάνουμε στην επιλογή των καλλυντικών μας ή ότι κάνουμε κάτι για τη διατήρηση της νεανικής εμφάνισής μας για να φαινόμαστε νεότεροι. Όπως μας εξήγησε η Dr Παττίχη προσπαθεί να κατανοήσει τις ανησυχίες των ασθενών της και γι’ αυτό τους αντιμετωπίζει με επαγγελματισμό, αποτελεσματικότητα και συναίσθημα. Οι ασθενείς και οι πελάτες της βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο. Από τη στιγμή που περνούν την πόρτα της κλινικής της, αισθάνονται ότι είναι οι πιο σημαντικοί της “φιλοξενούμενοι στο σπίτι της”. Μάλιστα, η κλινική ANANEOSIS προσφέρει εξαιρετικές value for money υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας εξελιγμένο ιατρικό εξοπλισμό σε ένα πολυτελές και απόλυτα φιλικό περιβάλλον.

3 κλινικές κάτω από την ίδια στέγη

Στο χώρο της λειτουργούν ταυτόχρονα 3 κλινικές: Η ANANEOSIS, η κλινική για ιατρική αισθητική, η GEM, η Γηριατρική Κλινική Αξιολόγησης και Διαχείρισης και η EPULOSIS, που θεωρείται το πιο προχωρημένο κέντρο περιποίησης πληγών.Ananeosis

Σήμερα, όμως, θα αναφερθούμε στις κυριότερες υπηρεσίες της ANANEOSIS, της κλινικής αναζωογόνησης, που θεωρείται και η ναυαρχίδα της γιατρού. Εδώ προσφέρονται διάφορες θεραπείες ανανέωσης σε άνδρες και γυναίκες, αντιμετωπίζοντας θέματα αισθητικής, υγείας και ευεξίας. Πρόκειται για ιατρικές και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, που δεν απαιτούν γενική αναισθησία και αποσκοπούν όχι μόνο στη βελτίωση της αισθητικής εμφάνισης αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, της ψυχολογικής ευεξίας και της κοινωνικής και σεξουαλικής λειτουργίας. «Στην πραγματικότητα, όσον αφορά την τελευταία, είμαι πρωτοπόρος στην Κύπρο στην μη-χειρουργική θεραπεία της κολπικής ξηρότητας και της ακράτειας ούρων από το στρες, χρησιμοποιώντας το σύστημα Viveve® με ραδιοσυχνότητες», μου εξηγεί η ίδια.

Ananeosis, η μοναδική…

AnaneosisΤι είναι όμως εκείνο που κάνει την κλινική ANANEOSIS, τόσο μοναδική; «Πάντα προσπαθώ για την τελειότητα τόσο στην επαγγελματική μου όσο και στην προσωπική μου ζωή. Γι’ αυτό κι έχω δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό concept, που περιλαμβάνει διάφορες πτυχές της ιατρικής σε συνδυασμό με ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στην ιατρική μου πρακτική. Θεωρώ το έργο μου στην αισθητική ιατρική όχι μόνο ως επιστήμη, αλλά και ως τέχνη. Στην κλινική ANANEOSIS προσφέρονται διάφορες θεραπείες σε άντρες και γυναίκες, αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες τους για την εξωτερική τους εμφάνιση. Γι’ αυτό εγώ και η ομάδα των συνεργατών μου χρησιμοποιούμε τεχνικές για τη βελτίωση και ενίσχυση της εμφάνισης, της υφής και του περιγράμματος του προσώπου και του σώματος. Ασχολούμαστε επίσης με τη γενική υγεία και ευεξία των ασθενών μας – η ολιστική προσέγγισή μας στην ιατρική θεωρεί κάθε ασθενή ως άτομο και συνολικό εαυτό: το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Θεωρούμε ότι η υγεία των ασθενών μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σωματικής, της πνευματικής, της κοινωνικής, της σεξουαλικής και της συναισθηματικής ευημερίας τους και όχι απλώς την απουσία ασθένειας.

AnaneosisΠάντα θέτουμε τις ανησυχίες των ασθενών μας και τις θεραπευτικές ανάγκες τους σε προτεραιότητα. Στην πραγματικότητα, είμαστε υπερήφανοι για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, ιατρικής εμπειρίας και δέσμευσης για τη γενική υγεία και ευεξία. Αφού αξιολογήσουμε τους ασθενείς μας, δημιουργούμε ένα προσαρμοσμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο που είναι κατάλληλο για τον κάθε ασθενή  ξεχωριστά. Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, γι’ αυτό και κάθε θεραπεία που προσφέρουμε είναι μοναδική, και εξατομικευμένη για κάθε περίπτωση. Με όλα αυτά στο πορτφόλιό μας, πιστεύω ότι έχουμε δημιουργήσει έναν μοναδικό προορισμό για όλους όσοι ενδιαφέρονται να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν τη νεανικότητα, την εμφάνιση και την ευημερία τους. Και είμαστε ικανοποιημένοι να βλέπουμε θετικά αποτελέσματα για όλους όσοι μας εμπιστεύονται», εξηγεί η γιατρός.

Τεχνολογίες διάγνωσης και θεραπείας

AnaneosisΣτην κλινική ANANEOSIS, χρησιμοποιούνται οι τελευταίου τύπου τεχνολογίες διάγνωσης και θεραπείας. Ανάμεσα σε πολλά υπερσύγχρονα «μηχανήματα» εντοπίσαμε τον ιατρικό εξοπλισμό όπως το Doublo Gold® HIFU (που είναι για μη χειρουργικό λίφτινγκ), το Plexr Plus® Soft Surgery®  (για αναίμακτη βλεφαροπλαστική), το VIVEVE® (Geneveve®) ένα σύστημα με ραδιοσυχνότητες, το VeraShape® με ραδιοσυχνότητες/LED/vacuum technology και το JetPeel® με τεχνολογία διαδερμικής έγχυσης. AnaneosisΥπάρχουν όμως και το OPERA® και το CELLUMA® LED φωτοθεραπεία, το Cryopen® κρυοθεραπεία, το Dermapen® υπερσύγχρονο ιατρικό microneedling, το VISIA® για την ανάλυση του δέρματος του προσώπου, το VeinAway® για θερμοσκληροθεραπεία, το Concerto® πιστολάκι μεσοθεραπείας, μέχρι και το εντυπωσιακό Theradome® ένα «κράνος» με laser για τα προβλήματα τριχόπτωσης και πολλά άλλα…

Ananeosis«Σε συνεργασία με τη Biotherapy Services, τη βρετανική υπηρεσία συνεργάτη της κλινικής, δημιουργήσαμε τα δικά μας πρωτόκολλα, πλούσια σε αιμοπετάλια (το γνωστό PRP), που έχουν εγκριθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, για την αναζωογόνηση των μαλλιών και την προηγμένη διαχείριση των πληγών χρησιμοποιώντας το κορυφαίο σύστημα Arthrex® Angel®», μου εξηγεί η γιατρός, η οποία συνεχίζει να συμμετέχει σε κλινικές δοκιμές σε ιδιωτικά νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

AnaneosisΕπίσης, πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως στην κλινική Ananeosis, το Ιατρικό HIFU δίνει άμεσα και σίγουρα αποτελέσματα lifting χωρίς νυστέρι με μόνο 1 συνεδρία! Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο, ανώδυνη, χωρίς αναισθησία και χωρίς χρόνο αποθεραπείας.

AnaneosisΜε μότο της, η Dr Κατερίνα Παττίχη, «να είσαι επαγγελματίας, ευγενική και ταπεινή» εξηγεί τη φιλοσοφία της για τη ζωή. «Προσπαθώ να μαθαίνω κάτι καθημερινά, από ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και από όλες τις καταστάσεις που αντιμετωπίζω. Προσπαθώ να εκτιμώ τα μεγάλα, τα μικρά, τα περίπλοκα και τα απλά πράγματα και σκέφτομαι πως κάθε μέρα είναι δώρο και ευλογία». Τέλος, η φιλοσοφία της για την κλινική της πηγάζει από την αγάπη της για τους ασθενείς και τους πελάτες της και το πάθος της για την ιατρική, την επιστήμη, τη φύση και την ομορφιά. «Μαζί με την ομάδα μου, βάζω τους ασθενείς και τους πελάτες μου στο επίκεντρο αυτού που προσφέρω. Προσπαθώ πάντα να παρέχω ποιοτικές θεραπείες και αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα βάζω την ασφάλεια των ασθενών μου πάνω από όλα. Δεν προσφέρω μόνο θεραπείες αισθητικής ιατρικής – δημιουργώ αξέχαστες διαδρομές ασθενών, οικοδομώ μακροπρόθεσμες ανθρώπινες σχέσεις και τελικά προσφέρω μια μοναδική εμπειρία».Ananeosis

More info

 Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την γιατρό Dr Κατερίνα Παττίχη και την κλινική Ananeosis, κάνοντας κλικ στο https://drpattichis.com/

MadameLeFo