Ζωντάνεψαν οι “Ιστορίες Χρυσού”, από τον Παύλο

Η έκθεση “Ιστορίες Χρυσού”, με  συναρπαστικές ιστορίες χρυσών νομισμάτων, εγκαινιάστηκε από τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο. Μάθετε όλα όσα έγιναν προχθές το βράδυ στη Λεβέντειο Πινακοθήκη.  

Ιστορίες Χρυσού

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης τελέστηκαν από την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, Διάδοχο Παύλο, γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν υψηλοί προσκεκλημένοι του πολιτικού, επιχειρηματικού και πολιτιστικού χώρου.

Ιστορίες Χρυσού

“Ιστορίες Χρυσού” στη Λεβέντειο Πινακοθήκη 

Οι Επιμελήτριες της έκθεσης, η Λευκή Μιχαηλίδου, η Ελένη Ζαπίτη και η Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, μας ξενάγησαν στις πιο λαμπρές ιστορίες. Και μίλησαν για την δημιουργία και την κοπή 12 πολύτιμων χρυσών νομισμάτων.

Ιστορίες ΧρυσούΑπό τον Μέγα Αλέξανδρο, στο Βυζάντιο, στο Μεσαίωνα μέχρι και την μοντέρνα εποχή. Μιλάμε για μια σπάνια συλλογή με 12 χρυσά νομίσματα που χάραξαν πορεία στην παγκόσμια ιστορία της νομισματοκοπίας, που παρουσιάζεται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Ιστορίες Χρυσού

Η έκθεση Ιστορίες Χρυσού” θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου 2019, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Πρόκειται για την άγνωστη μέχρι σήμερα, προσωπική συλλογή του δυναμικού και διορατικού επιχειρηματία, αλλά και παθιασμένου συλλέκτη, Αναστάσιου Γ. Λεβέντη. Ο ίδιος συγκρότησε αυτήν την εξαιρετική Συλλογή, που περιλαμβάνει σπάνια δείγματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους συλλέκτες όσο και τους μελετητές.

Ιστορίες Χρυσού

Η έκθεση Ιστορίες Χρυσού” επικεντρώνεται σε 12 χρυσά νομίσματα και αποκαλύπτει συναρπαστικές ιστορίες και σημαντικά γεγονότα. Πρόκειται για νομίσματα μεγάλων αυτοκρατοριών με διεθνή εμπορική εμβέλεια, δύναμη και φήμη. Νομίσματα με ενδιαφέρουσα εικονογραφία, αναμνηστικά νομίσματα, που θεωρούνται ορόσημα στην παγκόσμια ιστορία του νομίσματος.

Ιστορίες Χρυσού

 Μάθετε περισσότερα για το περιεχόμενο της έκθεσης κάνοντας

κλικ εδώ 

Ιστορίες Χρυσού ζωντανεύουν στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

MadameLeFo