Ήβη Βασιλοπούλου, η σύγχρονη ταξιδιώτισσα

Πάντα μ’ ένα κινητό στο χέρι, ως γνήσια millennial της εποχής, αναζητά τον επόμενο προορισμό της… Η Ήβη Βασιλοπούλου αν και ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο, όταν της δίνεται η ευκαιρία ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου. Και μετά, μέσα από το vamosbitchachos.com μάς δίνει tips και tricks για τα επόμενα ταξίδια μας. 

Με τη Λένα Τσουκαλά

Φωτο: Από το προσωπικό αρχείο της vamosbitchachos.com

Ήβη ΒασιλοπούλουΜπορεί στην Κύπρο να έχουμε αρκετά τσουχτερό κρύο φέτος το χειμώνα, αλλά η Ήβη Βασιλοπούλου μπορεί να απολαμβάνει αυτές τις μέρες τον ήλιο και τις ομορφιές κάποιας εξωτικής παραλίας στη Χαβάη ή στο Μπάλι… Ή μπορεί να βρίσκεται στην έρημο στο Μαρόκο… Ή να περιπλανιέται στα άγνωστα σημεία της Νέας Υόρκης…

Ήβη ΒασιλοπούλουΝαι, το νεαρό κορίτσι από την Κύπρο, είναι η δημιουργός του vamosbitchachos.com του travel blog μέσα από το οποίο μοιράζεται μαζί μας, τις ταξιδιωτικές εμπειρίες. Σήμερα, με χιλιάδες followers  στο Instagram της δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο με τις φωτογραφίες και τα χρήσιμα tips της. Γι’ αυτό κι εμείς, όταν μας δόθηκε η ευκαιρία, είπαμε να «εξερευνήσουμε» τα άπειρα άλμπουμ της.

 Travelers short story

Τη συναντήσαμε σ’ ένα από τα σύντομα διαλείμματά της στην Κύπρο, και μας ταξίδεψε έστω και νοερά σε απίθανους προορισμούς. Βέβαια, η Ήβη δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για την πορεία που πήρε η ζωή της τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο.Τα ταξίδια ήταν πάντα μέσα στις προτεραιότητές της, αλλά πίστευε ότι δεν θα ήταν εύκολο να γυρίσει τον κόσμο όλο… Ασφαλώς, από την ημέρα που πρωτοπήγε στο Λονδίνο για τις σπουδές της, είχε στόχους. Και τελικά τους πέτυχε. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Cass Business School, έκανε master στο Strategic Marketing στο Imperial College Business School London, και master στο Hospitality Management στο ICCI. Ήβη Βασιλοπούλου

Όνειρο ζωής

Όσο σπούδαζε είχε συμφοιτητές από διάφορες χώρες του πλανήτη… Και ονειρευόταν να γνωρίσει τις χώρες τους από κοντά. «Μια ζωή ήμουν βυθισμένη στα βιβλία για να τελειώσω τις σπουδές μου», μου εξομολογείται. «Όταν πήρα το πρώτο μου master, αποφάσισα να κάνω διάλειμμα! Επειδή είχα πάρει υποτροφίες και στα τρία χρόνια των σπουδών μου, επέλεξα τα χρήματα να τα «επενδύσω» για να ταξιδέψω». Και κάπως έτσι, άρχισε η περιπλάνησή της σ’ όλο τον κόσμο… Τώρα εργάζεται στο Λονδίνο σε ένα από τα τμήματα του GAP Vassilopoulos Group και ασχολείται με το International Payment Services.

Αμέτρητες ταξιδιωτικές εμπειρίες

Τότε ήρθε το πρώτο της ταξίδι… «Βέβαια, δεν φανταζόμουν ποτέ τι θα γινόταν παρακάτω… Επειδή η εξαδέλφη μου ήταν στη Νέα Υόρκη, είπα να την γνωρίσω με τη ματιά της, αφού αντιλαμβανόταν τι ήθελα να εξερευνήσω. Εννοώ εκτός από τα αξιοθέατα της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, και το γιατί δεν κοιμάται ποτέ! Να γνωρίσω δηλαδή τη Νέα Υόρκη με τη ματιά του ντόπιου… Και τελικά, αυτό ήταν το πρώτο και πιο σημαντικό ταξίδι για την πορεία των ταξιδιωτικών αναζητήσεών μου. Βέβαια, ταξίδεψα αρκετά και με τους γονείς μου, ενώ είχα και αρκετές εμπειρίες χάρη στον Ερυθρό Σταυρό. Πήγα Τανζανία, Ισλανδία, Ιορδανία, Ινδία… Μέχρι τότε είχα ασχοληθεί μόνον με το Instagram, όπου ανέβαζα φωτογραφίες και έγραφα με τον δικό μου στιλ τις εντυπώσεις μου».

Ταξιδιωτικές συμβουλές και tips

Βέβαια η Ήβη πριν ταξιδέψει κάνει έρευνα, μαθαίνει που θα πάει, τι θα δει, τι θα φάει, τι να μην κάνει… Όλες αυτές τις γνώσεις και τις εμπειρίες της από τα ταξίδια της αποφάσισε να τις μοιραστεί με όλους εμάς που θα θέλαμε να επισκεφθούμε τους προορισμούς της. «Στο πρώτο στάδιο της χρήσης του λογαριασμού μου στο Instagram παρατήρησα ότι ο κόσμος που με ακολουθούσε για τα κειμενάκια μου. Πολύ συχνά μου ζητούσαν συμβουλές γιατί τους έδινα έμπνευση να επισκεφθούν κάποιον από τους προορισμούς μου», μας εξηγεί.

Το ταξιδιωτικό vamosbitchachos.com

«Τότε ήταν που η μαμά μου (η No1 fun μου), αλλά και οι φίλοι μου άρχισαν να με παροτρύνουν να κάνω το δικό μου ταξιδιωτικό blog. Έτσι κι έγινε! Με βοήθεια τα εφόδια που μας προσφέρει το διαδίκτυο, το 2017 έστησα μόνη μου το travel blog μου, το vamosbitchachos.com Στην αρχή ήταν ένα πολύ προσωπικό blog, και μάλιστα private, ενώ όταν ένιωσα σίγουρη για το τι έκανα το λάνσαρα και στον υπόλοιπο κόσμο. Σιγά σιγά αναγνωρίστηκε και σήμερα έχω 20,3Κ followers. Μικρός αριθμός για τα διεθνή δεδομένα, αλλά πολύ σημαντικός για μένα προσωπικά».

Αρχικά το vamosbitchachos.com ήταν κάτι σαν το προσωπικό της diary, αλλά στην πορεία το αναβάθμισε με περισσότερο φωτογραφικό υλικό και κείμενα που αξίζουν όσο τίποτα άλλο πριν πάτε το οποιοδήποτε ταξίδι… Σήμερα εδώ θα βρείτε τις εντυπώσεις της Ήβης για αξιοθέατα, εισηγήσεις της, αλλά και όλα όσα της άρεσαν ή δεν της άρεσαν στους προορισμούς της. Με tips που μαθαίνει από τους ντόπιους, η Ήβη μοιράζεται μαζί μας όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε πριν από κάθε ταξίδι μας. Και πάντα χωρίς να έχουμε ένα τεράστιο budget!

Ταξίδια και προορισμοί

Απ’ όλα αυτά τα ταξίδια της η Ήβη έχει επιλέξει ποιοι είναι οι αγαπημένοι της προορισμοί, στους οποίους θα επέστρεφε…

  • Οι τροπικοί προορισμοί είναι από τους πιο αγαπημένους της. Και απ’ αυτούς, έχει εντυπωσιαστεί από τη Χαβάη και το Μπάλι.
  • Λατρεμένοι προορισμοί της το Μαρόκο, η Κούβα, η Τανζανία και η Ισλανδία.
  • Από τις πόλεις που έχει επισκεφθεί, λατρεύει τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.
  • Οι επόμενοι στόχοι της είναι το Μεξικό, η Αυστραλία και χειμώνα η Λαπωνία.

More info 

Μάθετε περισσότερα για τις ταξιδιωτικές εμπειρίες της Ήβης Βασιλοπούλου στο vamosbitchachos.com

MadameLeFo