Έργα του Γιώργου Σταθόπουλου στη Λεμεσό

Η νέα ατομική έκθεση του καταξιωμένου Έλληνα ζωγράφου Γιώργου Σταθόπουλου, φιλοξείται στην Golden Gallery by Kapatays στη Λεμεσό. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο και θα είναι ανοιχτή μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. Μην χάσετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις δημιουργίες του, αλλά και να γνωρίσετε και τον ίδιο. 

Γιώργου Σταθόπουλου Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης, ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο οποίος ανήκει στη γενιά των σύγχρονων ζωγράφων, γεννήθηκε το 1944 στην Καλλιθέα (Προστοβά) Τριχωνίδος. Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Αθήνα στην Α.Σ.Κ.Τ. (1966-1971). Γιώργου ΣταθόπουλουΔάσκαλοί του υπήρξαν εξέχουσες προσωπικότητες στον ελληνικό εικαστικό χώρο, όπως ο Γιάννης Μόραλης, ο Νίκος Νικολάου, ο Γιάννης Παππάς και ο Δημήτρης Καλαμάρας.

Γιώργου Σταθόπουλου Το 1970 έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα. Ανάμεσα σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει εικονογραφήσει και σειρά βιβλίων, εξώφυλλων φωνογραφικών δίσκων(όπως του Χατζιδάκι, του Ξαρχάκου κ.λ.π.) και αφισών.

Γιώργου Σταθόπουλου Το έργο του Γιώργου Σταθόπουλου, το οποίο επιζητεί τη σύζευξη του ίδιου του καλλιτέχνη με το απόκοσμο και το αληθινό, είναι ποιημένο με ευαισθησία και σκέψη και κινείται στην περιοχή της ελληνικότητας. Ο Σταθόπουλος αναζητεί και ανακαλύπτει σχέσεις χρωμάτων και σχεδίων, που προκύπτουν μέσα από υπερρεαλιστικά και εξπρεσιονιστικά στοιχεία δομημένα μέσα σε μία απλοϊκή γραφή, που μας παρασύρει στην απεραντοσύνη του ονείρου της πολύχρωμης πόλης, των καιρών, των ανθρωπίνων σωμάτων.

Γιώργου Σταθόπουλου

MORE INFO

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιώργου Σταθόπουλου θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 16/11/2018 στις 7μμ. Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί και ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο αξιότιμος Δήμαρχος Λεμεσού κος Νίκος Νικολαΐδης, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 10:00-20:00

GOLDEN GALLERY BY KAPATAYS

Olympic Residence Piazza, 28ης Οκτωβρίου 353, Λεμεσός 3107

Τηλ. 25 588841 και 99643177

https://www.kapatays-gallery.com/

Γιώργου Σταθόπουλου

MadameLeFo