#STOPSUNAGEING

Κάνε τον ήλιο σύμμαχο, και τον Μάρτη φίλο σου!

Μια υπέροχη καμπάνια ξεκίνησε από τις αρχές Μαρτίου #StopSunAgeing από την αγαπημένη @KORRESCyprus και καλεί όλες εμάς όχι μόνο να λατρεύουμε τον υπέροχο ήλιο μας, αλλά να προστατεύουμε το δέρμα μας και αυτούς που αγαπάμε.

Ξέρεις βέβαια, πως ο “Μάρτης”, αυτό το διακριτικό βραχιολάκι με την κόκκινη και την άσπρη κλωστή, από μόνο του δεν είναι αρκετό για να σε προφυλάξει από τις διαπεραστικές ακτίνες του ήλιου. Όπως δεν είναι αρκετό κι ένα απλό αντηλιακό για να αντιμετωπίσει τα σημάδια γήρανσης που προκαλεί ο ήλιος, κάθε ημέρα, κάθε εποχή. Έτσι, ο παραδοσιακός «Μάρτης» γίνεται άσπρο και κόκκινο ribbon – The March Ribbon – και με τη βοήθεια της Κορρές μεταφέρει το μήνυμα #stopsunageing μέσω της ομώνυμης καμπάνιας. Και φυσικά, σου θυμίζει να βάζεις το αντηλιακό σου ολόχρονα!


IMG_4563

Οι αριθμοί μιλούν…

Και εάν δεν το έχεις καταλάβει, ο ζωοδότης κατά τα άλλα… ήλιος είναι ακόμη χειρότερος και από τον ίδιο τον χρόνο που προκαλεί τη γήρανση της επιδερμίδας σου. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε όλες τις αποδείξεις που θα σε πείσουν για το αυτονόητο, δηλαδή, να φοράς το αντηλιακό σου ολόχρονα, κάθε εποχή και κάθε μέρα.

* Ολόκληρο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας καταστρέφει την ελαστίνη του δέρματος και προκαλεί σημάδια γήρανσης – πανάδες, δυσχρωμίες, ρυτίδες, αφυδάτωση.

* 80% της ορατής γήρανσης του δέρματος οφείλεται στη UV ακτινοβολία.

* 23% των βλαβών από τον ήλιο πραγματοποιείται έως την ηλικία των 18 ετών, προσθέτοντας +10% για κάθε δεκαετία ζωής που ακολουθεί.

* 75% της φθοράς από την ηλιακή ακτινοβολία προκαλείται όταν δεν βρισκόμαστε στην παραλία – κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενός περιπάτου ή της ενασχόλησης με τα φυτά.

* 80% της UVA ακτινοβολίας φθάνει στο δέρμα σου ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά – είναι ακτινοβολία που διαπερνά τα σύννεφα, αλλά και επιφάνειες όπως το τζάμι του αυτοκινήτου.

* Οι ακτίνες UVB βλάπτουν το δέρμα όλο το χρόνο – ανακλαστικές επιφάνειες όπως το χιόνι, ο πάγος, ακόμα και το τσιμέντο διπλασιάζουν την αρνητική επίδρασή τους.

* 15 λεπτά έκθεσης στις ακτίνες UVB κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τη χρονική περίοδο μέγιστης έντασης, 11.00 – 14.00, είναι αρκετά για να προκαλέσουν φθορά στο δέρμα σου.

 

IMG_4547

STOPSUNAGEING RIBBON

Ανακεφαλαιώνοντας, η χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF30, αλλά και την ένδειξη προστασίας από τις ακτίνες UVA, συστήνεται κάθε ημέρα, κάθε εποχή! Οι συνθέσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και ενυδατικά συστατικά ενισχύουν την προληπτική και επανορθωτική δράση ενάντια στα σημάδια γήρανσης που προκαλεί ο ήλιος.

Να θυμάσαι επίσης, ότι θα πρέπει να επιλέγεις τη σωστή ποσότητα για την επάλειψη του προσώπου και λαιμού (3ml, λίγο παραπάνω από ½ κουταλάκι) είναι αρκετή για έναν ενήλικα. Η αντίστοιχη ποσότητα για ένα μέσο ενήλικο σώμα είναι 30 ml προϊόντος, δηλαδή περίπου 6 κουταλάκια. Επίσης, μην ξεχνάς πως μετά το κολύμπι ή την έντονη εφίδρωση, απαιτείται συχνή επάλειψη – κάθε δύο ώρες ή και συχνότερα.

IMG_4565

Red grape

Και εάν ψάχνεις ήδη να ανανεώσεις το παλιό σου αντηλιακό, να σου υπενθυμίσουμε τη σειρά Κόκκινο Σταφύλι της ΚΟΡΡΕΣ που παρέχει απόλυτη προστασία από τον ήλιο και τη γήρανση, καθημερινά, ολόχρονα. Μάλιστα, φέτος έχει πλέον εμπλουτιστεί και με νέα προϊόντα. Έτσι, ξεπερνώντας την απλή αντηλιακή προστασία, η νέας γενιάς αντηλιακή κρέμα προσώπου  KOKKINO ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ANTISPOT SPF50- προσφέρει: Υψηλή αντηλιακή προστασία UVA / UVB, αντιρυτιδική δράση, προληπτική και επανορθωτική δράση κατά των πανάδων και ενυδάτωση. Κι αν προτιμάς την αντηλιακή με χρώμα, επέλεξε την tinted εκδοχή της, KOKKINO ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ANTISPOT SPF30 ΜΕ ΧΡΩΜΑ, με φυσικές χρωστικές για πιο ομοιόμορφη όψη.

 

IMG_4570

More info: Για περισσότερες πληροφορίες για τον ήλιο και τη γήρανση του δέρματος, μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα www.stopsunageing.com