Madame LeFo

Beauty Is All Around

About

madamelefo
Λέγομαι Λένα Τσουκαλά και πριν πολλά χρόνια, άκουγα με προσήλωση απ’ το ραδιόφωνο τη «Θεία Λένα για τα μικρά παιδιά», την πολυαγαπημένη εκπομπή της θρυλικής Αντιγόνης Μεταξά. Και τη χαιρόμουν, γιατί μ’ ένα γλαφυρό, μοναδικό τρόπο μετέδιδε μέσα απ’ το μαγικό κουτί παραμυθάκια, κάναμε κουβεντούλα, παίρναμε συμβουλές συμπεριφοράς… Κι όλα αυτά ήταν πολύ σημαντικά στην πορεία της ζωής μου.

Μεγαλώνοντας, μετά τις σπουδές μου, είχα πάντα ένα όνειρο: Κάποια στιγμή να μοιάσω με την «Θεία Λένα» του ραδιοφώνου… Να έχω την ευκαιρία να γράφω με όσο το δυνατόν πιο κατανοητό τρόπο τις συμβουλές μου και να “μεταδίδω” τις γνώσεις μου στα θέματα που λάτρευα ανέκαθεν: Μόδα, Υγεία, Ομορφιά. Το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε, αφού για 26 χρόνια τώρα, αρθρογραφώ ως beauty editor στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.

Ασφαλώς, στη ζωή μου υπήρχε και μια οικογένεια, με δυο μικρά παιδιά, τα οποία παρά τις αρχικές δυσκολίες (αφού λόγω της αφοσίωσής μου στη δουλειά μου δεν τους αφιέρωνα το χρόνο που θα ήθελα) στην πορεία πήραν τον δρόμο τους. Ο δρόμος της κόρης μου όμως, συνέπεσε να είναι ταυτόσημος με τον δικό μου! Ως βοηθός μου αρχικά, η Φωτεινή Παλληκαρίδου, η Φω, όπως την φωνάζω, το δεύτερο μισό των Madame Le/Fo, είναι στην πραγματικότητα το άλλο μου μισό!

Beauty editors και οι δυο, παθιασμένες με την ανακάλυψη νέων προϊόντων, νέων tips και τρικ, γίναμε οι «επαγγελματίες» του μαγικού κόσμου της ομορφιάς. Μιλήσαμε με διασημότητες, πήραμε συνεντεύξεις από ερευνητές και δημιουργούς, μαγευτήκαμε από τις πρωτοποριακές φόρμουλες των προϊόντων φροντίδας και περιποίησης, τις φανταστικές μυρωδιές νέων αρωμάτων και τα επιδέξια χέρια των make up artists που μεταμορφώνουν τα πρόσωπα αναρίθμητων μοντέλων.

Στην πορεία, μπήκε στη ζωή μας η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική, και αφού καταφέραμε να διεισδύσουμε στις κουζίνες των πιο γνωστών chef στην Κύπρο και στο εξωτερικό, εκμαιεύσαμε ένα σωρό από τις συνταγές τους, αλλά και τα πολύτιμα μυστικά τους.

Και τώρα, να, που οι Madame Le/Fo ξέρουν πολλά… Και θέλουν πια να σας τα μεταδώσουν – όχι από ραδιοφώνου, αλλά μέσα απ’ αυτή τη σελίδα που ετοιμάσαμε με πολύ αγάπη και φροντίδα.

Καλή περιήγηση, λοιπόν, κι ελπίζουμε σύντομα να έχουμε την ανταπόκρισή σας.

Madame Le/Fo

 

Expert’s tips

Ο Βαλεντίνο Νικολάου είναι ένας νέος makeup artist, ο οποίος φοίτησε στην σχολή του Φρέντυ Καλομπράτσο στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια των σπουδών του συνεργάστηκε με αρκετούς σταρ από το χώρο του θεάματος και έβαψε αρκετά γνωστά ονόματα όπως την Αθηνά Οικονομάκου, Βάσω Λασκαράκη, Ελένη Βαΐτσου, Ναταλία Δραγούμη, μοντέλα με διεθνή καριέρα του οίκου Cavalli και του Playboy, όπως και πολλές γνωστές προσωπικότητες στην Κύπρο από το χώρο του θεάματος και της πολιτικής.
Στο μεταξύ, από το 2005 εργάστηκε στον οίκο Chanel στην Αθήνα και από το 2013 βρίσκεται στην Κύπρο ως βασικός συνεργάτης μεγάλων οίκων. Σήμερα, συνεργάζεται με εγχώρια περιοδικά, αλλά συμμετέχει και για διεθνείς παραγωγές του εξωτερικού. Αρκετοί είναι οι φωτογράφοι που τον εμπιστεύονται για τα πιο εντυπωσιακά editorial μόδας και ομορφιάς.
Το 2015 ήταν ο make up artist στον οποίο εμπιστεύτηκε το GQ να επιμεληθεί το cover του τεύχους Σεπτεμβρίου, ενώ σταθμός της καριέρας του και ολοκλήρωση των εμπειριών του ήταν η συμμετοχή του στο London Fashion Week του 2016.
Από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2016, ο Βαλεντίνο μοιράζεται μαζί μας όλα τα πολύτιμα μυστικά του!

vale