Όλοι οι τρόποι για να διατηρήσετε εύκολα τη σιλουέτα σας το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών, και οι θερμοκρασίες μας το υπενθυμίζουν ότι η εποχή της ξεγνοιασιάς φθάνει… Είναι η περίοδος που όλοι μας χαλαρώνουμε λίγο περισσότερο, είτε είμαστε στον τόπο εργασίας μας, είτε προετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Εκτός από τη διάθεσή μας όμως, κινδυνεύουμε να χαλαρώσουμε υπερβολικά και σε σχέση με τη διατροφή μας. Τι θα πρέπει να κάνουμε για να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας; Η διαιτολόγος Άννα Κορτέση θα μας δώσει όλα της τα μυστικά… 

Η Άννα Κορτέση μας αποκαλύπτει τα μυστικά της για να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας το καλοκαίρι που όπου νάναι φθάνει!

Ο υδράργυρος ανεβαίνει και η χαλαρότητα είναι φυσικό επακόλουθο. Έτσι, αντί για την αυστηρότητα των χειμωνιάτικων μηνών, επιλέγουμε τη χαλαρή, χωρίς άγχος καθημερινότητα του καλοκαιριού. Η διάθεσή μας βελτιώνεται, χαμογελάμε πιο συχνά κι έχουμε όρεξη για βόλτες παρέα με φίλους.

Ωστόσο, όσο ειδυλλιακό κι αν φαίνεται αυτό το σκηνικό, η αλήθεια είναι ότι ελλοχεύει ένας σημαντικός κίνδυνος μέσα σε αυτή την χαλαρότητα. Ο κίνδυνος δεν είναι άλλος, από το να χαλαρώσουμε υπερβολικά σε σχέση με τη διατροφή μας.

Ας μην παρασυρθούμε στις υπερβολές

Είναι κρίμα να χαλάσουμε όλα όσα με κόπο χτίζαμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μόνο και μόνο επειδή θα παρασυρθούμε στις υπερβολές των διακοπών. Γι’ αυτό και σας προτείνουμε ένα πρόγραμμα, ώστε να μειώσετε τις αρνητικές συνέπειες των καλοκαιρινών διακοπών στο σώμα και ακολούθως στη ψυχολογία σας.

Για να μείνουμε μακριά από τις υπερβολές το καλοκαίρι

Υπάρχουν τρεις κανόνες σε σχέση με τους καλοκαιρινές μήνες. Αν φροντίσετε να τους ακολουθήσετε πιστά, θα δείτε ότι δεν πρόκειται να μετανιώσετε για την καλοκαιρινή σας ηρεμία κι αναζωογόνηση. Ας τους δούμε, λοιπόν και ας τους εφαρμόσουμε σαν… ευαγγέλιο!

* Επιλέξτε εσείς ποιες ημέρες θα ενδώσετε στους διατροφικούς πειρασμούς που σας κατακλύζουν. Εάν λαχταράτε τόσο πολύ ένα μεγάλο, δροσιστικό παγωτό, καταναλώστε το σε μικρή ποσότητα μια καθημερινή, σε μεγαλύτερη ποσότητα π.χ. 1 φλ. μιά φορά την εβδομάδα ή σε μια συνάντηση με τους φίλους σας.

Δε βλέπετε την ώρα να γευτείτε τροπικά κοκτέιλ ή μια κρυστάλλινη μπιρίτσα πλάι στο κύμα; Διαλέξτε εσείς κάποιες από τις ημέρες των διακοπών σας και χαρίστε αυτή την απόλαυση στον εαυτό σας. Μην το κάνετε συνέχεια, όμως!

Ο κανόνας του… ενός 

* Δεύτερον, ακολουθήστε τον κανόνα του… ενός. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ενδώσετε σε έναν πειρασμό, αλλά μονάχα σε έναν. Μην το παρακάνετε στο ορεκτικό, το κυρίως και το επιδόρπιο. Κάτι τέτοιο θα έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες για τη σιλουέτα σας και ιδιαίτερα εάν επαναλαμβάνεται συχνά μέσα στο καλοκαίρι. Αντίθετα, διαλέξτε ένα επιδόρπιο που έχετε καιρό να φάτε κι απολαύστε το χωρίς ενοχές, αφού έχετε προσέξει να καταναλώσετε με μέτρο το υπόλοιπο φαγητό σας.


* Τέλος, φροντίστε να μην βγαίνετε έξω πεινασμένοι. Ακόμη κι αν έχετε κανονίσει να βγείτε για φαγητό, είναι σωτήρια λύση να φάτε κάτι από πριν. Προσέξτε όμως να μην το παρακάνετε. Ένα μικρό γεύμα των 200 περίπου θερμίδων είναι ό, τι πρέπει. Θα σας κρατήσει αρκετά χορτασμένο, ώστε να μην ενδώσετε σε όλες τις ανθυγιεινές επιλογές του μενού. Εάν φροντίσετε να καταναλώσετε κάτι μικρό, εξάλλου, δεν πρόκειται να σας χαλάσει την όρεξη καθόλου!

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι καλοκαιρινές διακοπές και οι εξορμήσεις μας στην ύπαιθρο δεν είναι ειδυλλιακές. Όμως, κρύβουν πολλούς διατροφικούς πειρασμούς κι επομένως θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Δεν αρκεί μονάχα να απολαμβάνουμε τις διακοπές και την ευχάριστη, χαλαρή διάθεση. Είναι σημαντικό να φροντίζουμε για τη διατροφή μας, επιλέγοντας υγιεινές τροφές, πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Γι’ αυτό, διαλέξτε ανάμεσα σε νόστιμα και θρεπτικά φρούτα εποχής και λαχανικά, άπαχο κρέας και ψάρι, ώστε να απολαμβάνετε κάθε γεύμα και να παραμείνετε υπό έλεγχο.


Πάντα με υγεία λοιπόν, και καλό καλοκαίρι!

Αν θέλετε περισσότερες διατροφικές συμβουλές της Άννας Κορτέση,

κάντε κλικ και σ’ αυτό 

Γευστικές απολαύσεις προς… αποφυγήν!

MadameLeFo