Το όνομά της είναι I_v_i, I_v_i  Kyratzi, και είναι μια δυνατή, τολμηρή γυναίκα

Είναι γυναίκα… Γεννήθηκε και ανατράφηκε από μια δυνατή γυναίκα, η ίδια είναι επίσης δυνατή και νιώθει περήφανη για αυτό. Μια νεαρή γυναίκα της εποχής μας, γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες, η Ήβη Κυρατζή, είναι προσγειωμένη, και κάνει σταθερά βήματα στο χώρο που επέλεξε να δημιουργεί…

Σχεδιάστρια μόδας, με ταλέντο που διακρίναμε από την πρώτη της συλλογή, έκανε σε σχετικά μικρό διάστημα πραγματικά άλματα στο χώρο του σύγχρονου κοσμήματος. Μέσα από την «πρώτη» ολοκληρωμένη (όπως λέει, αλλά ουσιαστικά είναι η δεύτερη) εντυπωσιακή συλλογή της, η Ήβη υλοποιεί τα όνειρά της και αναδεικνύει το μοναδικό ταλέντο της. Εμείς, τη συναντήσαμε δυο μέρες μετά το λανσάρισμα της συλλογής της, που πραγματοποιήθηκε μέσα από ένα υπέροχο βίντεο κι ένα εκπληκτικό φωτογραφικό look book, και σας την συστήνουμε μέσα από μια ζεστή, φιλική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Aπό την Κύπρο στο L.A.

Με αφοσίωση και ενθουσιασμό για όσα τολμά να κάνει, αλλά πάνω απ’ όλα με σκληρή δουλειά, η Ήβη ανεβαίνει συνεχώς στην εκτίμηση του κοινού της. Κόρη του Δώρου και της Μαρίας Κυρατζή, γνωστούς από την επιχειρηματική δραστηριότητά τους στο χώρο της μόδας, η Ήβη ήταν φυσικό να ασχοληθεί με τον κόσμο του fashion. Βέβαια, αρχικά σπούδασε Business Administration στην Αγγλία, αλλά το 2010, επέλεξε τη Νέα Υόρκη και τη διάσημη σχολή Parsons School of Design για να κάνει το μεταπτυχιακό της στο σχέδιο μόδας. Και τα vibes της αμερικάνικης μεγαλούπολης την ώθησαν να θέλει να ζήσει για πάντα εκεί.

Η σχολή της τής πρόσφερε ό,τι ακριβώς ονειρευόταν: Εκεί έμαθε τα πάντα, αρχίζοντας από το σχέδιο μόδας, το κόψιμο των υφασμάτων και την τελική παραγωγή. Σ’ ένα από τα μαθήματά της για τον σχεδιασμό αξεσουάρ, όμως, έπρεπε να παρουσιάσει ένα bodychain. Παίζοντας με τις αλυσίδες πάνω στο μοντέλο της, ανακάλυψε τους διαφορετικούς συνδυασμούς του concept.

Αποφάσισε λοιπόν, να δημιουργήσει κάτι που να φοριέται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το στυλ και την αισθητική του καθενός. Κάπως έτσι το 2014 ήρθε η πρώτη της συλλογή, που ήταν χωρισμένη σε τρεις ομάδες, την Infinity, την Eternity και την Reality.Μια συλλογή με value for money λογική, με bodychains, handchains και footchains σε διαφορετικά designs, υλικά και χρώματα. Κι αυτή ήταν μόνον η αρχή… Τότε, όμως, η Ήβη μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου ένιωθε ότι έβρισκε την απόλυτη πηγή έμπνευσης.

Με επιμονή και υπομονή

Σήμερα, παρουσιάζει τη δεύτερη, ολοκληρωμένη collection της. Και όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα! Τίποτε δεν ήταν εύκολο, όχι μόνον για να στήσει το brand της, αλλά και για να μπορέσει να σταθεί ισάξια δίπλα από τους αμέτρητους οίκους κοσμημάτων. «Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στη δημιουργία, χρειάζεται υπομονή για να πετύχεις», τονίζει η ίδια. Βέβαια, για την Ήβη είναι σημαντικό να γνωρίζει τα πάντα γύρω από την δημιουργία των κοσμημάτων της. Γι’ αυτό άλλωστε, η ίδια επιβλέπει όλη την πορεία τους, από την στιγμή που θα τα σχεδιάσει πάνω στο χαρτί, μέχρι να φθάσουν στο ντεκολτέ, στον καρπό, στους λοβούς των αυτιών σας, στα δάχτυλα ή στα πόδια σας.

Και παρόλο που αυτή η νεαρή κοπέλα ζει μόνη της στο Λος Άντζελες, έχει καταφέρει πολλά. Πολύ περισσότερα απ’ όσα μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους μιας 30χρονης. Το ότι έπρεπε να επιβιώσει μόνη της στο εξωτερικό, και μάλιστα, σε μια μεγαλούπολη όπως το L.A., και ταυτόχρονα να στήσει το δικό της brand δεν ήταν απλό. Παρόλο αυτά, με την υπομονή που την διακρίνει, την επιμονή και την τόλμη της, πέτυχε διάνα.

Ο πληθωρικός χαρακτήρας της και το «ανοιχτό» μυαλό της, ήταν ακόμη δυο χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της που την έφεραν δίπλα σε ανθρώπους με τους οποίους συνδέθηκε με δυνατούς δεσμούς φιλίας. Έτσι, όταν χρειάστηκε πιο λειτουργικές λύσεις (απ’ αυτές που είχε ήδη στο L.A.) για την υλοποίηση των σχεδίων της, βρέθηκαν δίπλα της τα κατάλληλα άτομα, που την στήριξαν για να εντοπίσει τους σωστούς συνεργάτες στην Ιταλία.

Πήγε στο Μιλάνο, ανακάλυψε το πιο υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής κοσμημάτων, και σήμερα, νιώθει περήφανη για το ότι κατάφερε επιτέλους να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. «Ο ιταλός ιδιοκτήτης του εργοστασίου έχει παρόμοια ενέργεια με τη δική μου κι έτσι τα βρήκαμε! Ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με τα designs μου κι άρχισε να φτιάχνει δείγματα… Μπορεί να παιδευτήκαμε, να κάναμε άπειρα δοκιμαστικά, να αναλωθήκαμε σε άπειρες ώρες δουλειάς, αλλά από την πρώτη στιγμή ήθελε να με στηρίξει πραγματικά.

Είχα την απόλυτη ελευθερία να σχεδιάσω ότι ήθελα, χωρίς να έχουμε συζητήσει τις λεπτομέρειες της παραγωγής. Και παρόλο που σε ορισμένες περιπτώσεις, η υλοποίηση κάποιων σχεδίων μου ήταν πολύ δύσκολη για να είναι λειτουργική, πραγματοποιήθηκε η παραγωγή ολόκληρης της συλλογής μου, με την προϋπόθεση ότι θα συνεταιρεύαμε. Πράγμα που έγινε τελικά, γιατί, αφού συνεργαστήκαμε τόσο δημιουργικά, και το αποτέλεσμα είναι αυτό που είχα στο μυαλό μου, δεν είχα κανένα ενδοιασμό», μου λέει και πραγματικά είναι άξια θαυμασμού για την τόλμη και την επιμονή της. «Βέβαια, αυτή ήταν μια κακή στρατηγική για ένα νέο brand, παρόλα αυτά είμαι τόσο ικανοποιημένη με το τελικό αποτέλεσμα, δεν έλαβα υπόψη μου τις λεπτομέρειες», συμπληρώνει.

No name…

Πως τα κατάφερε όλα αυτά; Απλά, η Ήβη, έμεινε για μήνες στο Μιλάνο, και με πείσμα, και θέληση, επέβλεπε όλα τα στάδια της κατασκευής. Με συλλογική δουλειά πέτυχε να κυκλοφορήσει μια ονειρεμένη συλλογή, που όμως, δεν της έχει δώσει όνομα…

«Επειδή το μυαλό μου δουλεύει με νούμερα, η Collection Νο1, όπως τη λέω, αποτελείται από τρία γκρουπ, όπως και το όνομά μου, που είναι χωρισμένο σε τρία γράμματα i_v_i: Μια συλλογή εμπνευσμένη από τις τρεις πτυχές της σύγχρονης γυναίκας, αφιερωμένη στη δυναμική γυναίκα, στην ευαίσθητη ψυχή και την ονειροπόλα, αλλά και την πιο παιχνιδιάρα. Το concept μου δεν ήταν δεδομένο… Έφτιαχνα το πρώτο design και μετά ακολουθούσαν άλλα… Άρχισα με το γκρουπ της Dahlia, που είναι το πιο strong, και είναι αφιερωμένα στη δυναμική γυναίκα. Ακολούθησε το Elhia, το πιο soft γκρουπ, με αλυσίδες και διαμάντια, και στο τέλος το Maghlia, το πιο παιχνιδιάρικο γκρουπ με τα χρώματα. Παρόλα αυτά, όλα τα κοσμήματα μου έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους που τους δίνει έναν ενιαίο χαρακτήρα», μου εξηγεί.

Μια συλλογή την οποία επέλεξε να δουλέψει με βάση το ασήμι, αλλά και το βαρύτιμο επιχρυσωμένο (με 2,5mg χρυσό) ασήμι, που δένει τέλεια με τις πολύτιμες και τις ημιπολύτιμες πέτρες που επιλέγει να χρησιμοποιεί. Και όλα με ένα πιο μοντέρνο twist, που παραμένει στο χρόνο ως διαχρονική αξία.

«Δεν είμαι παραδοσιακή σχεδιάστρια κοσμημάτων», ομολογεί, και σημειώνει ότι, μαθαίνει στην πορεία. Κι αυτό την εντυπωσιάζει. «Είμαι σχεδιάστρια, ξέρω να σχεδιάσω από ρούχα, μέχρι έπιπλα… Αυτό το διάστημα επιλέγω συνειδητά να  σχεδιάζω κοσμήματα και αυτό με ιντριγκάρει».

Στη συνέχεια ήρθε η στιγμή της φωτογράφησης του look book, που έγινε από τον Giuseppe Toja, έναν παθιασμένο φωτογράφο, με εξειδίκευση στη φωτογράφηση κοσμημάτων, στο στούντιο του στο Μιλάνο. Και για φινάλε, ήρθε το βίντεο, ένα συγκλονιστικό βίντεο η παραγωγή του οποίου έγινε ειδικά για το λανσάρισμα της συλλογής (αυτό που παρουσιάσαμε στην αρχή της συνέντευξής μας).

Τα σχέδιά της για το μέλλον είναι μεγάλα, αλλά επιμένει πως θα τα υλοποιήσει βήμα με βήμα, χωρίς να πιέζει τα πράγματα για την επιτυχία του brand της. «Στη ζωή μου έμαθα ότι δεν πρέπει να βιάζομαι, ούτε να προσπαθώ να κερδίσω από την πρώτη στιγμή. Θέλω να πατάω με τα δυο μου πόδια γερά στη γη, να νιώθω βέβαιη για τον εαυτό μου και για τη δουλειά μου, και ελπίζω ότι κάποια στιγμή το brand μου θα πετύχει».

Το επόμενο βήμα της; Όπως μάθαμε, θα είναι η δημιουργία των Everyday, ενός νέου γκρουπ της Collection No1, με πιο καθημερινά κομμάτια, που θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της Fashion Week στο Παρίσι.

Καλή επιτυχία Ήβη.

 

INFO: ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ της i_v_i ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙTE ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ AMICCI ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΛΕΜΕΣΟ

http://www.amicci.eu

https://www.instagram.com/amiccistores

https://www.i-v-i.co/

Instagram @i_v_i_official

 

 

Credits Photographed by Giuseppe Toja

 

MadameLeFo