Το σταφύλι: Ένα πολυμορφικό φρούτο της εποχής

Το σταφύλι είναι θαυματουργό… Και όχι μόνον για την επιδερμίδα μας… Ναι, το σταφύλι είναι ένα πραγματικό ελιξίριο και για τα μαλλιά μας… Μάθε τώρα όλα όσα μπορεί να σου προσφέρει.

Σταφύλι, ελιξίριο και για τα μαλλιά

Το δέρμα του κεφαλιού και τα μαλλιά είναι περισσότερο εκτεθειμένα στους δυσμενείς εξωτερικούς παράγοντες απ’ ό,τι τα άλλα μέρη του σώματος. Οι θύλακες των τριχών καταστρέφονται μαζί με τα κύτταρα του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι η συνεχής αναγεννητική διαδικασία των τριχών επιβραδύνεται και κάποτε σταματά. Τότε αρχίζει η τριχόπτωση που ταλαιπωρεί, μετά τα 25, σχεδόν τους μισούς άνδρες και γυναίκες.

Είναι γνωστό ότι η βασική πρωτεΐνη των τριχών, η κερατίνη, καταστρέφεται, με αποτέλεσμα να γίνονται πορώδεις και εύθραυστες και η όψη τους να είναι θαμπή. Η ταλαιπωρία όμως των μαλλιών δεν οφείλεται μόνο στις ελεύθερες ρίζες. Οι σύγχρονες μέθοδοι καθαρισμού που βασίζονται συνήθως σε χημικά επιφανειοδραστικά συστατικά, επιβαρύνουν την ανάπτυξή τους. Στην επιβάρυνση συμμετέχουν επίσης τα άλατα του θαλασσινού νερού, το χλώριο της πισίνας, το στέγνωμα με πιστολάκι, οι βαφές και οι υπόλοιπες μηχανικές ταλαιπωρίες στις οποίες τα υποβάλουμε.Το σταφύλι λοιπόν, και ειδικά οι κόκκινες ποικιλίες του είναι εξαιρετικά πλούσιο σε πολυφαινόλες και φλαβονοειδή, ουσίες ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η κυριότερη όμως ιδιότητα που διαπιστώθηκε, από κλινικές μελέτες, είναι η ικανότητα δέσμευσης ενός ευρύτατου φάσματος ελευθέρων ριζών, και μάλιστα στην αρχική φάση του σχηματισμού τους, πριν ακόμη αρχίσουν την καταστροφική τους δράση.

Η προκυανιδίνη, μία υπομονάδα φλαβονοειδών, εξουδετερώνει τις υδατοδιαλυτές ελεύθερες ρίζες. Ο συνδυασμός της με τον κυριότερο λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό παράγοντα, τη βιταμίνη Ε, δημιουργεί εξαιρετικές συνθήκες αποτελεσματικότητας. Έχει επίσης αντιερεθιστικές ιδιότητες που κατά την περιποίηση του δέρματος του κεφαλιού καταπραΰνουν πιθανούς ερεθισμούς. Διαπιστώθηκε ακόμη ότι η συνδυασμένη χρήση προκυανιδίνης και βιταμίνης Ε προστατεύει τα μαλλιά και απ’ το πιστολάκι.Το συμπέρασμα από όλες τις κλινικές μελέτες είναι ότι τα καλλυντικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών (σαμπουάν, conditioner, μάσκες, styling κ.λπ.) που βασίζονται στη χρήση του συνδυασμού προκυανιδίνης και βιταμίνης Ε αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την πρόωρη γήρανση του δέρματος, αλλά και την καταστροφή της τρίχας.

Ο συνδυασμός της χρήσης τους με βιολογικά φυτικά εκχυλίσματα (σιτάρι, βρώμη, δεντρολίβανο, τζίντζερ, ελιά, ιτιά, σημύδα, τσουκνίδα, αβοκάντο, καλέντουλα, αλόη, φασκόμηλο, μολόχα, τζοτζόμπα), αλλά και με φυτικά επιφανειοδραστικά (χωρίς SLES και SLS) καλύπτει ιδανικά, με φυσικό τρόπο, όλες τις ανάγκες των μαλλιών.

Και καλλυντικά με κόκκινο σταφύλι  

Η σειρά «Κόκκινο Σταφύλι» της Korres, παρέχει απόλυτη προστασία από τον ήλιο και τη γήρανση, καθημερινά, ολόχρονα. Βασίζεται στο καινοτόμο δραστικό συστατικό από βλαστοκύτταρα κόκκινου σταφυλιού, πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ουσίες και εξαιρετικά ανθεκτικό στην ηλιακή ακτινοβολία. Ξεπερνώντας την απλή αντηλιακή προστασία, η νέας γενιάς αντηλιακή κρέμα προσώπου – με και χωρίς χρώμα, αλλά και σε νέα matte εκδοχή κατάλληλη για τις λιπαρές / μικτές επιδερμίδες – επανορθώνει τα σημάδια του ήλιου, προσφέροντας ταυτόχρονα 4 δράσεις: Υψηλή αντηλιακή προστασία UVA / UVB, αντιρυτιδική δράση, προληπτική και επανορθωτική δράση κατά των πανάδων και ενυδάτωση. Πρόκειται για ένα silicone-free, νέας γενιάς αντηλιακό για καθημερινή χρήση, που προσφέρει ορατή μείωση ρυτίδων και πανάδων – αποτέλεσμα που επιβεβαιώνεται από δερματολόγους.

Επιπλέον, το Compact Foundation SPF50+ συμπληρώνει τη νέας γενιάς αντηλιακή προστασία του προσώπου μας. Με βάση τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες του εκχυλίσματος αυτού του σπάνιου είδους Κόκκινου Σταφυλιού και με στόχο την ανάδειξη καθημερινά της πιο υγιούς, λαμπερής, φυσικά όμορφης όψης του δέρματος μας. Η multi-tasking σειρά αντηλιακής προστασίας και after-sun φροντίδας σώματος με έλαιο από κόκκινο σταφύλι, θωρακίζει κατά της πρόωρης γήρανσης όλα τα σημεία του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο, συνδυάζοντας αντηλιακή, συσφιγκτική και θρεπτική δράση, για νεανική, υγιή, λαμπερή όψη και απαλή υφή.

Εκτός αυτών, στη συλλογή «ΚΟΡΡΕΣ Beauty Shots» υπάρχει και το scrub σταφύλι, που βοηθά στην ανανέωση της επιδερμίδας μας. Παράλληλα, της χαρίζει μοναδικά απαλή υφή, χάρη στο αντιοξειδωτικό έλαιο των καρπών Σταφυλιού και την καταπραϋντική δράση της Aloe Vera. Θέλετε κι άλλα; Θα μπορούσαμε να σας πούμε ακόμη πάρα πολλά στοιχεία, αλλά επιφυλασσόμαστε για ότι νεότερο!

 

 

Μάθετε περισσότερα για τα φρούτα, κάνοντας κλικ εδώ

Φρούτα και τα σάκχαρά τους: όλη η αλήθεια

 

MadameLeFo