Το λάδι καρύδας κάνει θαύματα!

Εάν παρακολουθείτε το Survivor θα αναρωτιέστε γιατί οι καρύδες είναι σε πρώτη ζήτηση! Ε, λοιπόν, σε όλους τους εξωτικούς προορισμούς, οι αιωνόβιες κοκοφοινικιές σίγουρα αποτελούν ένα δέντρο που προσφέρει τα πολύτιμα ινδοκάρυδα και εμπλουτίζουν με τα πολύτιμα συστατικά τους την διατροφή των ντόπιων, αλλά και των παικτών του τηλεπαιχνιδιού… Εάν μάλιστα, λατρεύετε το άρωμα και τη γεύση του ινδοκάρυδου, τότε θα αγαπήσετε και το coconut oil.

Για την διατροφική αξία του ινδοκάρυδου είναι ανεκτίμητη. Αλλά και το λάδι της καρύδας είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, ό, τι καλύτερο δηλαδή για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών σας.

Το «Δέντρο της ζωής» 

Δεν είναι τυχαίο που το ινδικό όνομα του κοκκοφοίνικα σημαίνει «το Δέντρο της Ζωής». Το οργανικό, έξτρα παρθένο λάδι καρύδας είναι φτηνό, πολύ υγιεινό και το άρωμα του μας ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, χαρίζοντάς της βαθιά ενυδάτωση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και αφήνοντας το δέρμα λείο, απαλό και φωτεινό. Στην κοσμετολογία, το λάδι καρύδας είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E. Γι’ αυτό άλλωστε, το χρησιμοποιούν σε πάμπολλα καλλυντικά, με γνωστότερη τη χρήση του στα αντηλιακά. Δεν έχει κερδίσει άδικα λοιπόν τη φήμη σαν το πιο υγιεινό έλαιο που υπάρχει στον κόσμο.

Για λαμπερά υγιή μαλλιά

Χρησιμοποιήστε το σαν μάσκα μαλλιών απλώνοντας ποσότητα σε όλο το μήκος τους. Ζεστάνετε 3-5 κουταλάκια λάδι καρύδας σε ένα μικρό κατσαρολάκι για μερικά λεπτά. Όταν κρυώσει ελαφρώς, απλώστε μια γενναία ποσότητα στα μαλλιά σας. Τύλιξτε τα για 1 ώρα με μεμβράνη και μετά τα λούζετε κανονικά. Για καλύτερα αποτελέσματα, μην το ξεβγάλετε και πηγαίνετε για ύπνο με την μεμβράνη στα μαλλιά σας όλη τη νύχτα. Τα μαλλιά σας θα σας ανταμείψουν με τον πιο λαμπερό εαυτό τους!

Σύμμαχος ΚΑΙ στην κουζίνα

Σε αντίθεση με τα ζωικά λίπη, το λάδι καρύδας είναι από τα πιο υγιεινά λάδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στη μαγειρική σας. Η διατροφολόγος Shira Lenchewski εξηγεί πως χάρη στη σύστασή του, το λάδι καρύδας μεταβολίζεται πολύ γρηγορότερα από τον οργανισμό, αυξάνοντας την καύση του λίπους.

Εκτός αυτού, χάρη στην υπέροχη μυρωδιά του θα χαρίσει ένα άρωμα Καραϊβικής στις σαλάτες σας!

 

Το πιο φυσικό ντεμακιγιάζ

Το είπαμε ότι κάνει θαύματα στο δέρμα μας… Αλλά, εάν αναμείξετε λάδι καρύδας με ελαιόλαδο και το απλώσετε κατευθείαν στο πρόσωπό σας σαν καθαριστικό, θα δείτε αμέσως τη διαφορά. Αφήστε το για λίγη ώρα και ξεβγάζετε. Ακόμη και η πιο ισχυρή αδιάβροχη μάσκαρα δεν μπορεί να αντισταθεί στην δύναμη της καρύδας.

Extra tip: Αφήστε κάποια ποσότητα στην βάση των ματόκλαδών σας και δείτε τις βλεφαρίδες σας να κερδίζουν extra πόντους, αφού θα τις βοηθήσει να αναπτυχτούν γρηγορότερα. Επίσης, εάν, ανακατέψετε λάδι καρύδας με μέλι θα φτιάξετε μια μάσκα ενυδατική και αντιβακτηριδιακή. Απλώσετε το μίγμα στο πρόσωπό σας για περίπου 20 λεπτά και μετά ξέπλυνετε με χλιαρό νερό. Το δέρμα σας θα λάμψει!

 ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ & ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Εάν μετά το χειμώνα το δέρμα σας είναι τραχύ, δοκιμάστε την απολέπιση:  Θα αναμίξετε λάδι καρύδας με χοντρό αλάτι της θάλασσας ή με κρυσταλλική ζάχαρη και μετά θα τρίψετε το σώμα σας μ’ αυτό το μίγμα. Η επιδερμίδα σας θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα! Επίσης, θα ενυδατώσετε το δέρμα του κορμιού σας, κάνοντας μασάζ στα προβληματικά σημεία μόνο με λάδι καρύδας. Θα γίνουν απαλά στη στιγμή!

Τέλος, εάν σας ταλαιπωρεί κάποιος κάλος στα πόδια ή έχετε ξηρές πατούσες,  πριν πέσετε για ύπνο, ξύστε με ελαφρόπετρα τις περιοχές, και μετά απλώστε αρκετό λάδι καρύδας. Φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες για να διατηρηθεί η ενυδάτωση όλη τη νύχτα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ενάντια στην ξηρότητα των αγκώνων. Βέβαια, να θυμάστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκέτο λάδι καρύδας για να ξυρίσετε τα πόδια σας και ταυτόχρονα να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα.

 

Οργανικό, παρθένο

λάδι καρύδας

Στα καταστήματα ανακαλύψαμε το Organic Extra Virgin Coconut oil της The Groovy Food, που είναι 100% raw, cold pressed. Αυτό το εύγευστο λαδάκι που κυκλοφορεί σε βαζάκι, ή σε σπρέι, θα κάνει την ζωή σας πιο εύκολη. Είναι ιδανικό για να το χρησιμοποιήσετε στην μαγειρική στις μαρινάτες, στο τηγάνι, στα stir fries, στα ψητά ή απλά για να αλείψετε τα ταψιά όπου θα ψήσετε τις δημιουργίες σας. Επίσης είναι τέλειο για τις ζαχαροπλαστικές σας αναζητήσεις, στα smoothies. Εκτός αυτών, η The Groovy Food περιλαμβάνει στη συλλογή της και την υπέροχη Organic Coconut flour και Coconut Sugar, που την καραμελένια γεύση τους θα σας ξελογιάσουν.

MadameLeFo