Τα ταξίδια ξεκινάνε όταν τα ονειρευτείς

Ο προορισμός μοιάζει με παράδεισο, όταν τον μοιράζεσαι με τον άνθρωπο σου. Αυτό θα έλεγα πως ήταν για εμάς ο θηλασμός μέχρι σήμερα. Ονειρευτήκαμε την οικογένειά μας, και πορευτήκαμε μαζί, υποστηρίζοντας το όνειρό μας, χωρίς φανατισμούς μέχρι σήμερα.

θηλασμός

Σ’ αυτό το ταξίδι λοιπόν, μάθαμε να ζούμε με ό,τι ορίζει η φύση, μάθαμε να ζούμε με χαμόγελο και αισιοδοξία και πως όλα είναι δυνατά φτάνει να τα πιστέψεις. Κάπως έτσι ζήσαμε και το μεγαλείο του θηλασμού, γιατί το σκεφτόμασταν από την πρώτη στιγμή,  όταν ακόμη η οικογένεια μας ήταν απλά μια ιδέα.

θηλασμός

Η αρχή του… ταξιδιού

Το 2015 ήταν ένα ονειρικό καλοκαίρι, γιατί ήρθε στη ζωή το πρώτο μας παιδί και περάσαμε τις πύλες του παραδείσου. Το να γίνεσαι γονιός είναι πολύ σπουδαίο, έχεις την ευκαιρία να είσαι δίπλα σε ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι που σε μαθαίνει ένα νέο τρόπο ζωής. Ένα πλασματάκι που σε έχει ανάγκη να του δώσεις τα καλύτερα θεμέλια για να ανοίξει τα δικά του φτερά και να κυνηγήσει τα δικά του όνειρα.

θηλασμός

Και η στιγμή έφτασε. Η πρώτη του ανάσα, το πρώτο του βλέμμα μάς έδειξε τον δρόμο να κατακτήσουμε το όνειρο. Η δική μας πορεία με τον θηλασμό ήταν φυσική και ομαλή, με τα πάνω της και τα κάτω της. Μάθαμε και ζούμε τρία χρόνια τώρα, χαρίζοντας αυτό το θείο δώρο και στο δεύτερο παιδί μας.

θηλασμόςΑν έχω να πω κάτι στις νέες μανούλες σήμερα, έχοντας το προφίλ της μαμάς με δυο παιδιά που θήλασαν μέχρι τους 15 μήνες της ζωής τους (στο σύνολο 30 μήνες συνεχόμενου θηλασμού) είναι πως αυτόν τον δρόμο, τον πιο απλό, τον πιο στρωτό, αλλά παράλληλα και γεμάτο από συναισθήματα, για να τον διαβείς χρειάζεται γνώση και υποστήριξη.

Ενημερωθείτε λοιπόν, από νωρίς , αγαπήστε το σώμα σας, πιστέψτε στο μεγαλείο της φύσης και το σημαντικότερο δώστε και στον σύντροφο σας ρόλο και γνώση για να κάνετε μαζί αυτό το υπέροχο ταξίδι. Μαζί του μπορείτε να τα καταφέρετε να είστε οι γονείς που ονειρευτήκατε. Εγώ είμαι ευγνώμων στον άντρα μου, στον μπαμπά των αγοριών μου, γιατί χωρίς αυτόν στο πλάι μου τίποτα δεν θα ήταν εύκολο.

θηλασμός

Φέτος η Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού (WBW/ΠΕΘ) 2018, με σλόγκαν “ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Θεμέλιο Ζωής”, είναι για εμάς η οικογενιακή γιορτή μας. Γιατί μέσα από αυτή την εβδομάδα γιορτάζουμε την ζωή, την ζωή των παιδιών μας, με βασικό θεμέλιο την δια βίου καλή υγεία για αυτά, αλλά και για εμάς τις ίδιες τις μανούλες.

θηλασμός

 

Αγκαλιάστε τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής» γιατί όλες οι δράσεις του έχουν σκοπό να ενημερώσουν, να αγκαλιάσουν και να εκπαιδεύσουν την κοινωνία μας. Αν είστε νέες μητέρες που θηλάζετε ελάτε  στον καθιερωμένο ετήσιο Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό, που πραγματοποιήται σήμερα Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

θηλασμόςΗ εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και εντάσσεται στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για το Μητρικό Θηλασμό (WABA) . Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με διεθνή χαρακτήρα, καθώς αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 863 κέντρα παγκοσμίως.

Οι εγγραφές ξεκινούν στις 10:00 π.μ. και ο Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός πραγματοποιείται ακριβώς στις 11:00 π.μ.

Οι χώροι διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι οι ακόλουθοι:

Λευκωσία – Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, 99365414

Λεμεσός – Crown Plaza Hotel, 25570010

Λάρνακα – Med Schools, 96649737

Αμμόχωστος – Δημαρχείο Παραλιμνίου, 99942776

Πάφος – Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, 26848000

Κερύνεια – Lord’s Palace Hotel, 0090 533 865 0990

 

 

MadameLeFo