Ταξιδεύουμε στο Παρίσι, στην πόλη του εκθαμβωτικού φωτός

Μια «απόδραση» στην πόλη του έρωτα και του εκθαμβωτικού φωτός, δεν είναι ποτέ αρκετή… Παρόλα αυτά, για τους αθεράπευτους ρομαντικούς, για τους ερωτευμένους, για τους μοναχικούς, για όσους λατρεύουν την ιστορία, την τέχνη, την κομψότητα, το shopping ή το ξεφάντωμα της νύχτας, ακόμα και για οικογένειες με παιδιά, το Παρίσι είναι πάντα ένας εξαιρετικός προορισμός. Ανακαλύψτε κι εσείς το μαγικό Παρίσι, με τα «πακέτα» της G.A.P. Vassilopoulos Group (www.gaptravel.eu)και θα γνωρίσετε από πρώτο χέρι τι εστί γαλλική φινέτσα.

Εάν με την εισαγωγή μας καταφέραμε να σας δελεάσουμε έχει καλώς… Εάν όμως, το σκέφτεστε ακόμη, κάντε scroll πιο κάτω και θα ανακαλύψετε όλους τους λόγους που κάνουν το ταξίδι στο Παρίσι έναν αληθινό… έρωτα! Και θα σας κάνει να το αγαπήσετε από την πρώτη επίσκεψη.

Love in Paris

Την πρώτη μέρα θα αναχωρήσετε για το Παρίσι από τη Λάρνακα, με απευθείας πτήση της Cobalt Aero  και μόλις φθάσετε στην “Πόλη του Φωτός”, θα πάτε στο ξενοδοχείο.

Θα έχετε όμως, το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για να ανακαλύψετε την πόλη με τα πάμπολλα αξιοθέατα, τα πολυκαταστήματα και την νυχτερινή ζωή.

Πρώτη γνωριμία

Την επομένη, μετά το πρωινό θα αναχωρήσετε για μια πρώτη γνωριμία με τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του Παρισιού. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης θα δείτε μεταξύ άλλων τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, τα Ηλύσια Πεδία, την Πλατεία Κονκόρτ και θα καταλήξετε στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, όπου θα νομίζετε ότι θα δείτε μπροστά σας την Εσμεράλντα και τον Κουασιμόδο, ενώ θα θαυμάζετε αυτό το αριστούργημα γοτθικής αρχιτεκτονικής.

Στη συνέχεια, θα επιβιβαστείτε σε ποταμόπλοιο για την πιο ρομαντική κρουαζιέρα της ζωής σας, στο Σηκουάνα από όπου θα θαυμάσετε αρκετά αξιοθέατα του Παρισιού. Το απόγευμά σας θα είναι ελεύθερο για να περιπλανηθείτε και να ανακαλύψετε ακόμη πιο ενδιαφέροντα σημεία της “Πόλης του φωτός”.

Παρέα με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ

Την 3η μέρα, αν και είναι προαιρετικό, θα ήταν ενδιαφέρον να πάτε στο περίφημο Πάρκο του Αστερίξ όπου θα περάσετε μια ανεπανάληπτη μέρα παρέα με τους Αστερίξ , Οβελίξ, τους Γαλάτες, και τους Ρωμαίους.

Μιλάμε για ένα πάρκο γεμάτο από 28 φανταστικά παιχνίδια και θεάματα, το δεύτερο στον κόσμο τραινάκι με τους κεραυνούς του Δία μήκους 1.2 χιλ., αμφιθέατρο με τα δελφίνια του Ποσειδώνα και πολλές άλλες ατραξιόν για να κάνετε το μεγάλο ταξίδι του χρόνου παρέα με τους ήρωες της Γαλατίας. Γέλια, συγκινήσεις, ανατριχίλα. Ο χρόνος περνά τόσο γρήγορα στο Πάρκο του Αστερίξ, και αργά το απόγευμα θα επιστρέψετε στο ξενοδοχείο.

Στα hot spot

Εάν όμως, δεν ακολουθήσετε το πρόγραμμα για το Πάρκο του Αστερίξ, θα έχετε μια ολόκληρη ελεύθερη μέρα για να περιηγηθείτε στα πιο ενδιαφέροντα hot spot της γαλλικής πρωτεύουσας. Θα πάτε για ψώνια, θα χαζέψετε στις βιτρίνες, θα πιείτε καφέ στα πιο διάσημα café της πόλης, θα φάτε καλά και θα έχετε να λέτε πως «ανακαλύψατε» μόνοι σας το Παρίσι!

Ανακαλύψτε τα ύψη

Ανεβείτε στο σήμα κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας, στον περίφημο Πύργο του Άιφελ. Ξεχάστε την υψοφοβία σας και ανεβείτε και στα τρία επίπεδά του! Η θέα από τα 180 μέτρα στην κορυφή κόβει την ανάσα! Πληροφοριακά, μπορείτε να ανεβείτε μέχρι τις 11μ.μ. και να απολαύσετε τη θέα από το βραδινό Παρίσι!

Ένας άλλος σταθμός της επίσκεψής σας στο Παρίσι, θα πρέπει να είναι και η περίφημη Αψίδα του Θριάμβου. Θα ανεβείτε τα 280 σκαλοπάτια της μέχρι την κορυφή της, και το θέαμα θα σας καθηλώσει. Απ’ εδώ θα δείτε πανοραμικά την τεράστια λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Αvenue des Champs-Élysées), την πιο εμπορική και… ακριβή λεωφόρο, γεμάτη από πολυτελή καταστήματα, θέατρα, ξενοδοχεία και διάσημα εστιατόρια.

Άρωμα γυναίκας

Στο Νο68 της Αvenue des Champs-Élysées θα κάνετε μια στάση, στο Maison Guerlain (τηλ. +33 (01)45 62 52 57), για να δείτε όλες τις νέες δημιουργίες του αγαπημένου οίκου καλλυντικών και αρωμάτων, και ζητήστε να ανεβείτε στον πρώτο όροφο για να θαυμάσετε όλη την ιστορία του οίκου. Εάν έχετε χρόνο, μπορείτε να κλείσετε και ραντεβού για να σας περιποιηθούν στο spa που υπάρχει στο χώρο.

Εάν σας αρέσει η ιστορία των αρωμάτων, τότε, θα πρέπει να επισκεφθείτε επίσης το Musée de la Parfumerie Fragonard (9 Rue Scribe, τηλ. +33 4 9336 8020), το μουσείο που θα μπορούσε να αγαπήσει κάθε γυναίκα. Αφιερωμένο στα αρώματα, θα γνωρίσετε από κοντά όλη τη διαδικασία δημιουργίας των εσάνς, ενώ θα ξεδιπλώνεται μπροστά σας όλη η ιστορία της αρωματοποιίας.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται από τα πρώτα σαπούνια και καλλυντικά, μέχρι και το βαλιτσάκι ταξιδίου, στο οποίο η Μαρία Αντουανέτα, έβαλε τα απαραίτητα όταν ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει το Παρίσι.

Μαθήματα τέχνης

Την επόμενη μέρα μετά το πρόγευμα ή θα επιλέξετε να έχετε και πάλι μια ελεύθερη ημέρα ή θα κάνετε την επίσκεψη στο «κόσμημα» της γαλλικής πρωτεύουσας, το μουσείο του Λούβρου, ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο.

Θα θαυμάσετε τη γυάλινη πυραμίδα του Μουσείου, που βρίσκεται στην αυλή του Ναπολέοντα (Cour Napoléon), ενώ στο εσωτερικό του, εκτός από τη Τζοκόντα (Μόνα Λίζα) του Λεονάρντο ντα Βίντσι και το αινιγματικό χαμόγελο της, (ήταν το πρώτο έργο τέχνης που μπήκε στη συλλογή του τον 16ο αιώνα), θα δείτε το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου και της Νίκης της Σαμοθράκης.

Υπόψην: Το μουσείο του Λούβρου είναι ανοιχτό κάθε μέρα (εκτός Τρίτης) από τις  9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 21:45μ.μ. τις Τετάρτες και Παρασκευές.

Για τους ρομαντικούς…

Το απογευματάκι θα περιηγηθείτε στον ξακουστό λόφο της Μονμάρτης, όπου θα επισκεφθείτε και τη Βασιλική της Σακρ Κερ (Basilique du Sacré Cœur), που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου, στο υψηλότερο, φυσικό σημείο του Παρισιού, γι’ αυτό και φαίνεται από κάθε σημείο της πόλης.

Πληροφοριακά, η εκκλησία της Ιερής Καρδιάς χτίστηκε ως φόρος τιμής προς τους 58.000 στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο γαλλοπρωσικό πόλεμο, ενώ η καμπάνα της ζυγίζει 18,5 τόνους και είναι από τις πιο βαριές του κόσμου.

Θα περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της Μονμάρτης, θα δείτε τους υπαίθριους καλλιτέχνες και τους ζωγράφους και θα απολαύσετε ένα καφεδάκι σε κάποιο από γραφικά μαγαζιά της περιοχής.

Την 5η μέρα- αν και πάλι είναι προαιρετικό, προτείνουμε να πάτε μια ολοήμερη εκδρομή στην κοιλάδα του Λίγηρα με τα κάστρα της και τις Βασιλικές κατοικίες. Θα επισκεφθείτε το περίφημο κάστρο Chenonceau, που είναι έργο της Αρτεμις ντε Πουατιέ και της Αικατερίνης των Μεδίκων, αλλά και το κάστρο Chambord. 

Στην παραμυθοχώρα

Την 6η μέρα η DISNEYLAND σας περιμένει! Στο περίφημο θεματικό πάρκο (που βρίσκεται στην Marne-la-Vallée, 32 χιλιόμετρα από το Παρίσι) θα σας συναντήσετε τον Μίκη και την παρέα του για να σας διασκεδάσουν καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

Η Disneyland που γιορτάζει τα 25χρονά της, φέτος θα έχει ξεχωριστές εκδηλώσεις και εκπλήξεις. www.gaptravel.eu

Εδώ θα ζήσετε περιπέτειες γεμάτες μυστήριο από τις 1000+1 νύχτες, θα δείτε πειρατές, θησαυρούς και μυθικά παζάρια, τοκάστρο της “Κοιμωμένης Βασιλοπούλας”, τους επτά Νάνους, τον Πινόκιο, το “Far West” και πολλά άλλα. Το βράδυ θα παρακολουθήσετε την φαντασμαγορική ηλεκτρική παρέλαση και τα πυροτεχνήματα και αργά το βράδυ θα επιστρέψετε  στο ξενοδοχείο.

Shopping & γευστικό παραλήρημα

Η 7η μέρα είναι και πάλι ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε όπως θέλετε. Θα κάνετε τα ψώνια σας στα περίφημα πολυκαταστήματα, όπως η Galeries Lafayette και το Printemps Department Store.

Ακόμα κι αν το πορτοφόλι σας δεν αντέχει τις τσουχτερές… τιμές, μην διστάσετε να μπείτε, γιατί εδώ θα βρείτε όλες τις επώνυμα brands και θα θαυμάσετε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρτ νουβό κτίρια στο Παρίσι!

Η απόδρασή σας στο Παρίσι δεν θα είναι ολοκληρωμένη, αν δεν αφιερώστε λίγο χρόνο για να ανακαλύψετε τους αληθινούς πειρασμούς των γαλλικών γεύσεων.Πηγαίνετε οπωσδήποτε στου Ladurée (στο Νο75 της Avenue Des Champs Elysées, τηλ. +33 1 40 75 08 75) για να δοκιμάσετε τα φημισμένα macarons του και όχι μόνον. Αν και η ιστορία του ξεκινά το 1862, όταν ο Louis Ernest Ladurée, δημιούργησε τον πρώτο φούρνο του στο Νο16 της rue Royale, πολύ αργότερα, στα μέσα του 20ου αιώνα, ο Pierre Desfontaines, παρουσίασε για πρώτη φορά τα macarons του και από τότε τα “ερωτεύθηκε” παράφορα όλος ο κόσμος.

Επόμενος σταθμός σας θα είναι το La Patisserie des Reves (93, rue du Bac, 75007 Paris, τηλ: +33 (0)1 42 84 00 82), που σημαίνει «ζαχαροπλαστείο των ονείρων». Είναι του Παριζιάνου ζαχαροπλάστη Philippe Conticini, και θεωρείται το place to visit.

Εδώ φτιάχνονται καθημερινά 15 διαφορετικά αριστουργήματα, που εμφανίζονται σε μια μοντέρνα διακοσμημένη βιτρίνα. Επιλέγετε το γλυκό της αρεσκείας σας, το παραγγέλνετε και θα το απολαύσετε μερικά λεπτά αργότερα, φρεσκοψημένο.

Οι coffee lovers οφείλετε μια επίσκεψη στο Café de Flore, ένα από τα διασημότερα coffeehouses του Παρισιού, που το επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά όλοι οι high-profile συγγραφείς και φιλόσοφοι (Νο172 Boulevard Saint-Germain, 75006 Paris, τηλ. +33 1 45 48 55 26).

Μην ξεχάσετε βέβαια, να επισκεφθείτε και το εστιατόριο Μavrommatis (στη Les Boutiques Du Palais, Le Palais des congrés, 2 Place de la Porte Maillot, τηλ. +33 1 40 68 10 17), του κύπριου Αντρέα Μαυρομμάτη, που τα τελευταία 37 χρόνια (από το 1981) έμαθε στους Γάλλους τις μεσογειακές σπεσιαλιτέ του. Φέτος μάλιστα, που κέρδισε και το πρώτο αστέρι Michelin, θα ήταν ευκαιρία να δοκιμάστε την εξαιρετικά δημιουργική κυπριακή και ελληνική κουζίνα του.

Εάν σας ενδιαφέρει κάτι πιο εκλεκτικό και stylish, τότε θα πάτε και στο café- restaurant-bar Germain, το εστιατόριο του γάλλου connoisseur στο χώρο της εστίασης, του Thierry Costes. Το διάσημο restaurant L’Arbuci της δεκαετίας του ’80, στην αριστοκρατική αριστερή όχθη του Παρισιού (κάθετα προς την Boulevard St. Germain, στο Νο 25/27 της Rue de Buci) είναι πια μια εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή παριζιάνικη μπρασερί, που προσφέρει ένα μίγμα διαφορετικών στοιχείων και επιρροών τόσο στην κουζίνα, όσο και στην ατμόσφαιρα.

Τo βράδυ δείτε το Παρίσι by night, και επιλέξτε να παρακολουθήσετε ένα show στο περίφημα Moulin Rouge ή στο Lido, για να απολαύσετε την ατμόσφαιρα του «άσεμνου» και (κάποτε) σκανδαλώδους χορού καν-καν!

Τέλος, την 8η μέρα, μετά το πρόγευμα σας και θα έχετε ακόμη λίγο ελεύθερο χρόνο,  ενώ λίγο μετά το μεσημέρι θα πάτε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Κι αν δεν προλάβετε τα macarons του Ladurée, στο αεροδρόμιο του Charles de Gaulle θα βρείτε ένα πανέμορφο «περίπτερο», απ’ όπου θα πάρετε τουλάχιστον ένα κουτάκι μαζί σας! Το όνειρο τελειώνει. αλλά οι αναμνήσεις πάντα μένουν.

 

More info 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να περιπλανηθείτε στο διαδικτυακό ιστότοπο της GAP Vassilopoulos Travel στην ηλεκτρονική σελίδα www.gaptravel.eu 

MadameLeFo