Πάμε για personal training, αλλά πού;

Το καλοκαίρι πλησιάζει και θέλουμε το σώμα μας να είναι σφριγηλό όταν βγούμε στις παραλίες. Η άσκηση μπορεί να μας προσφέρει αυτό που ονειρευόμαστε, αρκεί να επιλέξουμε τη σωστή μορφή εκγύμνασης μέσω ενός προσοντούχου personal trainer. Η ΦαΝή Χατζηκώστα, η γυμνάστρια του Φόρμα fitness studio μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. 

Η βοήθεια του personal trainer είναι σε κάθε περίπτωση πολύ σημαντική.

Η αλήθεια είναι απλή: Το personal training εξατομικεύει κάθε πρόγραμμα εκγύμνασης. Κι αυτό είναι το πλεονέκτημά του. Κριτήριό του personal trainer είναι οι ανάγκες του ασκούμενου που έχει απέναντί του, η κατάσταση της υγείας και του σώματός του, αλλά και η ίδια η κουλτούρα που φέρει έναντι της άσκησης. Συχνά βέβαια, το πρόγραμμα εκγύμνασης διαμορφώνεται από κοινού και στην πορεία της συνεργασίας τους, γιατί εκ των πραγμάτων η άσκηση στα χέρια ενός πτυχιούχου φυσικής αγωγής personal trainer  μετεξελίσσεται σε στάση ζωής. Γιατί, ο απαιτητικός προσωπικός γυμναστής δεν αρκείται στο να διδάσκει την άσκηση, να επιβλέπει, να διορθώνει, να δίνει σημασία στη λεπτομέρεια, να προσέχει ώστε να αποφεύγονται οι πιθανότητες τραυματισμού. Ο personal trainer, ως πειθαρχημένο άτομο και επαγγελματίας, ενθαρρύνει και εμπνέει, προτρέπει και δημιουργεί σε κλίμα εμπιστοσύνης και οικειότητας. Στο κάτω – κάτω το ζητούμενο είναι η ευεξία!

Ευεξία για όλους

Τα Pilates μηχανήματα για την άσκηση του σώματός σας.

Η ευεξία είναι δικαίωμα όλων. Και το personal training είναι ένας πολύ καλός και έξυπνος τρόπος για να την κατακτήσεις, καθώς ένας ειδικός επιστήμονας φτιάχνει ένα πρόγραμμα ειδικά για σένα, το οποίο αλλάζει όταν πρέπει, ανάλογα με τους στόχους, τις ανάγκες, τις δυνατότητες, τις αδυναμίες ή τα προβλήματα υγείας που πιθανόν αντιμετωπίζεις ή προκύπτουν στην πορεία.

Η άσκηση μπορεί να γίνεται ακόμα και στον προσωπικό και ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σπίτι σας

Εξάλλου, η ιατρική κοινότητα όλο και περισσότερο τάσσεται υπέρ της εκγύμνασης, προτρέποντας άτομα κάθε ηλικίας, από παιδιά και έφηβους, μέχρι νέους, μεσήλικες και ηλικιωμένους να γυμνάζονται, ώστε να βοηθηθούν στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, όπως, σκολίωση, οστεοπόρωση, αποκατάσταση από ατυχήματα και τραυματισμούς και άλλα πολλά, μεταξύ των οποίων ο καρκίνος, νευρολογικά και ψυχολογικά, όπως είναι η κατάθλιψη.

Επιστημονική αντιμετώπιση

Το πλέον κατάλληλο μέρος για μια ατομική προπόνηση είναι ένας επαγγελματικός χώρος, είτε πρόκειται για μεγάλο γυμναστήριο, είτε για μικρό στούντιο, όπου και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός σε μηχανήματα και άλλα σχετικά είδη. Μπορεί, όμως, να γίνεται και αλλού, όπως για παράδειγμα, σε προσωπικό και ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σπίτι του ασκούμενου. Ακόμα, μπορεί για αλλαγή να γίνεται στο πάρκο, στην παραλία ή στην πισίνα.

Η άσκηση μπορεί για αλλαγή να γίνεται στο πάρκο, στην παραλία ή στην πισίνα.

Σε κάθε περίπτωση ο γυμναστής θα αποφασίσει για το πού, πώς, πότε και γιατί του κάθε εξατομικευμένου προγράμματος, ώστε να είναι αποτελεσματικό και ασφαλές. Γι’ αυτό και κατά την επιλογή του personal trainer θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα επιστημονικά του προσόντα, ώστε να μπορεί να δώσει το καλύτερο με ασφάλεια, χωρίς να κινδυνεύει ο ασκούμενος από την άγνοια ή την έλλειψη γνώσης που συχνά παρατηρείται, όταν η προσωπική εκγύμναση αφήνεται στα χέρια μη επιστημονικά καταρτισμένων ατόμων.

Στο γυμναστήριο, στο στούντιο, στο σπίτι ή στην παραλία, η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στην ευεξία σας

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε πως καλή δουλειά και πάλι βάσει εξατομικευμένης σειράς ασκήσεων μπορεί να γίνει και σε προγράμματα semi-personal training με χαμηλότερο κόστος. Σ’ αυτή την περίπτωση η εκγύμναση γίνεται σε μικρά γκρουπ των δυο ή τριών ατόμων, διατηρώντας πλείστα προτερήματα του ατομικού προγράμματος.

Καλή αρχή λοιπόν, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε…

 

  • Το Φόρμα fitness studio είναι ένας εξειδικευμένος χώρος εκγύμνασης, που έχει δημιουργηθεί ακολουθώντας τα πρότυπα του σύγχρονου fitness.

 

Ευχαριστούμε τη ΦαΝή Χατζηκώστα, την personal trainer και Bokwa Fitness Instructor του Φόρμα fitness studio για τις πληροφορίες που μας έδωσε. 

Περισσότερες πληροφορίες για την ΦαΝή Χατζηκώστα θα βρείτε στο https://www.facebook.com/profile.php?id=1091605797

και στο Φόρμα fitness studio

στην Λεωφόρος Προδρόμου 73, Λευκωσία

 

 

MadameLeFo