Ο πιο χρήσιμος δεκάλογος για το καλοκαίρι

Αν είσαι απ’ εκείνους/εκείνες που ακόμη βρίσκονται στην πόλη, ή απ’ εκείνους τους τυχερούς που απλώνουν κάτω απ’ τις καυτές ακτίνες του ήλιου, υπάρχουν τρόποι για να… επιβιώσεις! Για να νιώθεις λοιπόν, καλά μέσα στον καύσωνα της πόλης, αλλά και της παραλίας, καθώς και μέσα στα καλοκαιρινά σου ελάχιστα και δυστυχώς αποκαλυπτικά ρούχα, εφάρμοσε τις απαράβατες 10 εντολές του καλοκαιριού.

Βρίσκεσαι στην πόλη, μεσ’ το κατακαλόκαιρο και με το θερμόμετρο να δείχνει 40+. Είσαι διακοπές, αλλά η υγρασία και η ζέστη σε… ταλαιπωρούν. Πριν βγεις λοιπόν, για βόλτα στα μαγαζιά, ή πριν πας στην ακροθαλασσιά για να δροσιστείς, καλό θα ήταν να έχεις υπόψη τις παρακάτω εντολές. Εφάρμοσε τις πιστά, σαν ευαγγέλιο και θα την βγάλεις καθαρή… τώρα που οι θερμοκρασίες χτυπάνε… κόκκινο!

10 εντολές που δεν πρέπει να αγνοείς

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-certificate”] Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι με δροσερό νερό, πίνε το γουλιά-γουλιά και όχι όλο μαζί, και κάθε φορά που νιώθεις αφόρητη ζέστη δροσίζεις με αυτό το μέτωπο, τον αυχένα και τα ζυγωματικά σου.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-certificate”] Φρόντισε να φοράς ανοιχτόχρωμα ρούχα από 100% βαμβάκι, σε γραμμές άνετες και απλές… Οτιδήποτε σε στενεύει άφησε το στην άκρη, γιατί το «ζόρι», σε συνδυασμό με τη ζέστη, προκαλεί έντονο εκνευρισμό, γεγονός που ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία του σώματος.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-certificate”] Φόρεσε πέδιλα με χαμηλά τακούνια ή σαγιονάρες πρωί και βράδυ. Όταν είναι να πας στα βουνά ή στην εξοχή για περπάτιμα, φρόντισε να φορέσεις πάνινα κλειστά παπούτσια.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-certificate”] Μη βγαίνεις από το σπίτι σου αν δεν έχεις βάλει 20 λεπτά πριν αντιηλιακή κρέμα. Φοράς πάντα τα γυαλιά ηλίου και αν πρόκειται να περπατήσεις αρκετή ώρα στην πόλη ή την παραλία, φόρεσε οπωσδήποτε και καπέλο.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-certificate”] Αν έχεις μακριά μαλλιά, φρόντισε να τα πιάνεις με ένα κλιπ ή, τουλάχιστον, έχε πάντα ένα μαζί σου, ώστε μόλις νιώσεις ότι σε ενοχλούν να μπορείς να τα μαζέψεις ψηλά.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-certificate”] Η εφίδρωση δεν αντιμετωπίζεται πίνοντας συνεχώς νερό όσο πιο πολύ πίνεις, τόσο περισσότερο ιδρώνεις! Μ’ αυτό τον τρόπο το σώμα προσπαθεί να αποβάλλει τα παραπανίσια υγρά. Για να νιώθεις καλύτερα, κάνε όσο πιο συχνά μπορείς ένα ντους με χλιαρό νερό. Μετά, εκτός από κολόνια ή αποσμητικό, βάλε λίγη πούδρα ταλκ στις μασχάλες σου, καθώς και στα πέλματά σου.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-certificate”] Για να είναι το δέρμα σου λείο και απαλό, κάνε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα απολέπιση. Καθιέρωσε να τρίβεις καθημερινά όλο το σώμα σου με τρίχινο γάντι, με έμφαση στα μπράτσα, τους μηρούς, τα πέλματα, τους αγκώνες και τα γόνατα. Και μην ξεχνάς να κάνεις πρωί και βράδυ μασάζ με μια ενυδατική και μαλακτική κρέμα. Να θυμάσαι ότι η χρήση του ειδικού γαντιού ή της βούρτσας σώματος προλαμβάνει και καταπολεμά και την κυτταρίτιδα.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-certificate”] Κάνε τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες αποτρίχωση, πεντικιούρ και μανικιούρ.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-certificate”] Μείωσε δραστικά – το ιδανικό είναι κατά το ήμισυ- την ποσότητα της τροφής που καταναλώνεις καθημερινά. Μείωσε επίσης και το αλκοόλ- αν μπορείς να περιοριστείς σε μία μπίρα την ημέρα, είναι ό,τι καλύτερο. Να θυμάσαι ότι όσο πιο πολύ τρως και πίνεις τόσο περισσότερο θα ζεσταίνεσαι, θα ιδρώνεις και θα δυσφορείς.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-certificate”] Φρόντισε να τρως πρωί και βράδυ απλά και εύπεπτα φαγητά. Δώσε έμφαση στις σαλάτες και τα φρούτα, τα ψητά ψάρια και τα θαλασσινά.

Μάθε κι άλλους τρόπους “επιβίωσης” στον καύσωνα κάνοντας κλικ πιο κάτω

Καύσωνας: Επηρεάζει τον οργανισμό μας;

 

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

MadameLeFo