Ο “Βαλεντίνος” θέλει ρομαντισμό και αφροδισιακό μενού!

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα και οι κόκκινες καρδούλες έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες. Βλέπετε, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησίασε σε απόσταση αναπνοής… Εσείς πως θα περάσετε αυτή την τόσο σημαντική μέρα για τους απανταχού ερωτευμένους; Εμείς σας προτείνουμε το πιο αφροδισιακό μενού- με την επιστημονική συμβολή- της διαιτολόγου Άννας Κορτέση, και ελπίζουμε να τηρήσετε τα tips  της για μια αξέχαστη βραδιά!

 

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια από τις σημαντικότερες μέρες που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας της έντασης των συναισθημάτων που πρεσβεύει- αφού τα ερωτευμένα ζευγάρια βρίσκουν μια ακόμη αφορμή, ώστε να έρθουν πιο κοντά και να διατρανώσουν την αγάπη τους- είπαμε να αφιερώσουμε την σημερινή ανάρτησή μας σ’ αυτή τη σπουδαία μέρα… Βεβαίως, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο έρωτας περνάει και από το στομάχι! Ως εκ τούτου, πρέπει να επιλέξουμε ένα γεύμα που είναι πλούσιο σε αρώματα, γεύσεις και υφές, γεμάτο φαντασία και συναρπαστικούς συνδυασμούς.

Εμείς ρωτήσαμε την Άννα Κορτέση, την διαιτολόγο μας, και μας έδωσε τις κατάλληλες συμβουλές. Τώρα, εάν εσείς σκοπεύετε να “αποδράσετε” από την καθημερινότητα και να δειπνήσετε σ’ ένα καλό εστιατόριο, είναι άλλη υπόθεση… Και πάλι όμως, θα μπορούσατε να μάθετε από όσα μας αναφέρει η διαιτολόγος μας, για να παραγγείλετε τα “σωστά” πιάτα!

Εάν όμως, σχεδιάζετε ένα ρομαντικό δείπνο, τότε καλό θα είναι αυτό να περιέχει αφροδισιακές τροφές, όπως αυτές που μας προτείνει η Άννα Κορτέση. Τροφές δηλαδή που ξυπνούν τις αισθήσεις, μας προδιαθέτουν για περαιτέρω οικειότητα μετά το τέλος του δείπνου και εγγυώνται τις καλύτερες επιδόσεις στον έρωτα! Ας δούμε λοιπόν ορισμένες αφροδισιακές τροφές για να πάρετε μια ιδέα για το τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει το μενού του Αγίου Βαλεντίνου.

Σπαράγγια

Ανάμεσα στα πιο νόστιμα λαχανικά που μπορείτε να βρείτε στην αγορά, βρίσκονται  και τα σπαράγγια. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, διεγείρουν την ερωτική επιθυμία και βοηθούν στην παραγωγή ορμονών που αυξάνουν τις επιδόσεις. Δοκιμάστε τα ως ορεκτικό ή ως μέρος μιας πλούσιας, πολύχρωμης σαλάτας.

Στρείδια

Τα στρείδια είναι γνωστά για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες. Περιέχουν υψηλή ποσότητα σε ψευδάργυρο και βοηθούν στην αύξηση της ντοπαμίνης, προδιαθέτοντας τα αρσενικά για το τί θα ακολουθήσει. Μπορείτε να τα απολαύσετε ως κύριο πιάτο, μιας και είναι αρκετά ελαφριά ως επιλογή.

Σύκα

Τα σύκα ενδυναμώνουν τον οργανισμό, ενώ παράλληλα τα αμινοξέα που περιέχουν είναι καταλυτικά για την αντοχή κατά τη διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων. Μια σαλάτα με σύκα είναι μια δροσερή και πλούσια σε γεύση επιλογή!

Αβοκάντο

Είναι πλούσιο σε κάλιο και φολικό οξύ. Ως αποτέλεσμα, μιλάμε για μια σούπερ τροφή που συνοδεύει ειδυλλιακά το ρομαντικό τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου. Συνδυάζεται άψογα με γαρίδες σε σαλάτα και… στρείδια.

Μπανάνα

Άλλο ένα αφροδισιακό τρόφιμο είναι η μπανάνα. Πλούσια σε κάλιο αλλά και σε βρομελίνη, η μπανάνα βοηθά στην τόνωση του αναπαραγωγικού συστήματος και ενισχύει τη λίμπιντο. Ένα banoffee είναι το ιδανικό επιδόρπιο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

Σοκολάτα

Όλοι λατρεύουν τη σοκολάτα και οι αφροδισιακές της ιδιότητες την κάνουν ακόμη πιο αγαπητή! Η σοκολάτα περιέχει ενώσεις που απελευθερώνουν τη ντοπαμίνη. Αυτή είναι η ίδια ουσία που απελευθερώνεται κατά την κορύφωση της σεξουαλικής συνεύρεσης. Οπότε, η σοκολάτα δεν πρέπει να λείπει από το μενού σας!

Και  για ποτάκι;

Μια και καλύψαμε μια ευρεία γκάμα τροφών, που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους για το τέλειο, ρομαντικό δείπνο για δυο, μας έμεινε να ανακαλύψουμε το καταλληλότερο ποτό. Φυσικά και η κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, μια και είναι καλό να γνωρίζουμε οι επιδόσεις μας είναι αντιστρόφως ανάλογες με την ποσότητα αλκοόλ που έχουμε καταναλώσει μέσα στην ημέρα.

Αν θέλετε ένα ελαφρύ, δροσιστικό ποτό με αφροδισιακές ιδιότητες, τότε δοκιμάστε την πρόταση της Άννας Κορτέση, για ένα κόκκινο κοκτέιλ, με άρωμα από ρόδι.

  • 1 δόση βότκα,
  • 2 δόσεις σόδα (ανθρακούχο νερό),
  • 1 δόση χυμό ρόδι,
  • κλωναράκια από φρέσκο δεντρολίβανο (λασμαρί).

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα υψηλό ποτήρι, και το γεμίζετε με πάγο. Το γαρνίρετε με κλωναράκια από φρέσκο δεντρολίβανο. Αυτό το κοκτέιλ είναι σίγουρα ένα νόστιμο ποτό, γεμάτο αντιοξειδωτικά από το ρόδι και μπορεί να καταναλωθεί ευχάριστα. Επιπλέον, το χρώμα του είναι εξαιρετικά ζεστό και προδιαθέτει το ζευγάρι όμορφα. Εξάλλου, το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τέτοιο μενού μπορεί να ξεχειλίσει από πάθος κι ερωτισμό. Καλή όρεξη λοιπόν, και ευχόμαστε να γιορτάζετε τόσο δυνατά κι έντονα κάθε μέρα του χρόνου!

 

Η Άννα Κορτέση είναι Registered Dietitian, Clinical Nutritionist,
Personal Nutrition Coach

Για περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε την

στο facebook Anna Cortesi – The Balanced Life 

και στην ιστοσελίδα της  www.annacortesi.com

 

MadameLeFo