Οι παλιές star του modelling επανασυνδέονται

Θαυμάζοντας τις φρέσκιες φωτογραφίες της Naomi για την καμπάνια του οίκου Versace, για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2018, ήρθαν στη μνήμη μου εμπειρίες του χθες, και ξαναθυμήθηκα τα παλιά! Επιβεβαιώνοντας την κλασική ρήση «ο παλιός είναι αλλιώς», η Naomi, και όλη η παρέα των top models της δεκαετίες του ’90 κάνουν το reunion τους για την πιο φανταχτερή καμπάνια της σεζόν!

Οι παλιές είναι αλλιώς!

Είχα την τύχη να γνωρίσω τις δύο από τις κορυφαίες του χώρου, στην αρχή της καριέρας μου και στην αρχή της δικής τους! Και μιλώ για την Claudia και τη Naomi, τότε, που μεσουρανούσαν στον θαυμαστό κόσμο της πασαρέλας και όχι μόνον. Την Claudia Schiffer τη συνάντησα πρώτη φορά στο Παρίσι, όταν της πήρα συνέντευξη, αφού ήταν η «μούσα» μεγάλου οίκου καλλυντικών. Μερικά χρόνια αργότερα, όταν και οι δύο ήρθαν στην Κύπρο, για show γνωστού οίκου κοσμημάτων, είχα και πάλι την τύχη να είμαι «παρά το πλευρό» τους!

Σήμερα, 28 χρόνια μετά, τα κορίτσια έγιναν γυναίκες, πιο ώριμες πιά, αλλά το ίδιο φανταχτερές όπως στα νιάτα τους! Και επανακάμπτουν για χάρη της Donatella Versace, που φέτος αφιέρωσε την ανοιξιάτικη συλλογή της για το 2018 στον αδικοχαμένο πριν 20 χρόνια αδελφό της, τον Gianni Versace. Και επειδή γιορτάζει και τα 40χρονα από την ίδρυση του διάσημου οίκου μόδας, η Donatella συγκέντρωσε όλα τα μεγαλύτερα ονόματα της πασαρέλας των 90s σε ένα catwalk.

Η Gisele Bundchen, η Νaomi Campell και από τα νεώτερα «entry» στη «super family» της οικογένειας Versace, η Kaia Gerber (η κόρη της Cindy Crawford), φωτογραφήθηκαν από τον Steven Meisel για την ανοιξιάτικη καμπάνια του οίκου!

Έτσι, οι Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Carla Bruni, Cindy Crawford and Helena Christensen παρήλασαν στην πασαρέλα πριν μερικούς μήνες, κατά την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο. Τώρα όμως, τα παλιά και πιστά «μέλη» της «Versace family» – η Νaomi Campell και η Christy Turlington– αλλά και νεώτερα «entry» στη «super family», η Gisele Bundchen, αλλά και η Kaia Gerber (η κόρη της Cindy Crawford), φωτογραφήθηκαν από τον Steven Meisel για την ανοιξιάτικη καμπάνια του οίκου!

«Η καμπάνια αντιπροσωπεύει τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ του παλιού και του νέου» εξήγησε η Donatella Versace. «Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι, και από πού προέρχεσαι, για να χτίσεις το μέλλον σου. Και όταν είσαι επικεφαλής ενός brand με τόσο δυνατή ιστορία και κληρονομιά, όπως το δικό μου, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το «αγκαλιάζεις» με στοργή. Γι’ αυτό και ήθελα να δω αυτό το καστ των super model του χθες πλάι στα νέα, υποσχόμενα κορίτσια του modelling του μέλλοντος».

Τελικά, το αποτέλεσμα είναι φαντασμαγορικό, χάρη όχι μόνον στην φωτογένεια, αλλά και στον επαγγελματισμό όλων όσων συμμετείχαν για τη δημιουργία της καμπάνιας. Και φυσικά μπορεί να είναι παλιές, αλλά είναι το ίδιο εκθαμβωτικές, σαν να μην πέρασε ούτε ένα λεπτό από πάνω τους ο χρόνος… επιβεβαιώνοντας το κλασικό «ο παλιός είναι αλλιώς»!

 

 

MadameLeFo