Οι μεγάλοι νικητές στα αμερικάνικα βραβεία μόδας CFDA Awards

Ήταν όλοι τους εκεί… Και αυτοί που κέρδισαν, και αυτοί που τιμήθηκαν, αλλά και αυτοί που δεν βραβεύτηκαν… Τα CFDA Awards είναι σαν τα βραβεία Όσκαρ του χώρου της μόδας, και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη. Ας δούμε λοιπόν, ποιοί από τους διακεκριμένους fashion designers, αλλά και influencers κέρδισαν φέτος την εκτίμηση του Council of Fashion Designers of America (CFDA). 

Η Gigi Hadid έλαμψε με την παρουσία της στην εκδήλωση της απονομής των CFDA Fashion awards (φωτο REUTERS/Shannon Stapleton).

Τα “Βραβεία Oscar” του κόσμου της μόδας 

Η αλήθεια είναι ότι από τον Μάρτιο, με μια σειρά βίντεο στο Instagram, το Council of Fashion Designers of America (CFDA) αποκάλυψε τους υποψηφίους και τα τιμώμενα πρόσωπα για τα βραβεία του 2018.  Τα CFDA βέβαια, είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι προτείνουν μια συγκεκριμένη ομάδα ονομάτων κάθε χρόνο. Για να καταρρίψουν αυτή την προκατάληψη, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Steve Kolb, με ένα email που έστειλε από τον Φεβρουάριο, προέτρεπε τα μέλη – που αποτελείται από μια ομάδα 500 ανθρώπων της βιομηχανίας της μόδας- να αποφύγουν τις επαναλήψεις των ίδιων ονομάτων στις υποψηφιότητες. «Θέλουμε πραγματικά η εκδήλωση να γιορτάσει το πλήρες δημιουργικό φάσμα και τον πλούτο της αμερικανικής μόδας. Σκεφτείτε μόνο πόσο αλλάζει η μόδα όπως και την ποικιλομορφία της βιομηχανίας μας. Οι σχεδιαστές με ευρύ πολιτισμικό υπόβαθρο και πολιτικές ιδέες εκφράζουν τις εμπειρίες τους και τις πεποιθήσεις τους στις συλλογές τους. Το έργο τους αξίζει μεγαλύτερη αναγνώριση, αποδοχή και προβολή», ανέφερε το mail σύμφωνα με το WWD. Πάντως, ο κατάλογος των υποψηφίων  απέδειξε την συνειδητή προσπάθεια να συμπεριληφθούν περισσότερες γυναίκες και brands, όπως η Supreme που δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη από το 1994.

Η εκδήλωση ανακοίνωσης των νικητών των CFDA Fashion Awards, πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Brooklyn, με οικοδέσποινα την ηθοποιό Issa Rae.

Για πρώτη φορά στην 37χρονη ιστορία των CFDA Fashion Awards, η εκδήλωση ανακοίνωσης των νικητών πραγματοποιήθηκε τελικά στο μουσείο Brooklyn στις 4 Ιουνίου, με οικοδέσποινα την ηθοποιό Issa Rae.  Την Δευτέρα το βράδυ λοιπόν, όλες οι celebrities, τα μοντέλα, οι σχεδιαστές και οι  influencers έδωσαν με τις λαμπερές εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί, μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση.

Εκθαμβωτική όπως πάντα, η Kendall Jenner εμφανίστηκε στην απονομή των CFDA Fashion awards (φωτο REUTERS/Shannon Stapleton).

Ας δούμε λοιπόν τους νικητές της μεγάλης βραδιάς, που παρέλαβαν τα βαρύτιμα αγαλματίδια. Πέρσι λοιπόν, η λίστα με τους νικητές περιελάμβανε τις δίδυμες αδελφές Olsen, τον Raf Simons για τον Calvin Klein και πολλούς ακόμα. Φέτος και οι δύο ήταν και πάλι ανάμεσα στους μεγάλους νικητές…

Ποιοι οι μεγάλοι νικητές;

Η Cate Blanchett παρέδωσε το βραβείο, Womenswear Designer, στον Raf Simons για τις δημιουργίες του για τον οίκο Calvin Klein, ενώ το αντίστοιχο αντρικό κέρδισε ο James Jebbia για το brand Supreme.

Ο Raf Simons και η Naomi Campbell, που επέλεξε ένα κόκκινο φόρεμα με κρόσια του σχεδιαστή του Calvin Klein.

Νικήτριες ήταν και οι δίδυμες Ashley Olsen και Mary-Kate Olsen, οι οποίες πήραν το βραβείο Designer of the Year για την προσωπική τους συλλογή The Row από την Julia Garner.

Η Naomi Campbell τιμήθηκε ως Fashion Icon, ενώ η Oprah Winfrey παρουσίασε τον Edward Enninful ο οποίος κέρδισε το βραβείο Media.

Η Kim Kardashian West βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο influencer, το οποίο μάλιστα καθιερώθηκε ειδικά γι’ αυτήν. Μάλιστα, η διάσημη τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας, παρέλαβε το βραβείο της Influencer της χρονιάς και άφησε τους πάντες άφωνους με τις δηλώσεις της. «Είμαι λίγο σοκαρισμένη που κερδίζω ένα βραβείο μόδας, όταν είμαι γυμνή τις περισσότερες φορές, αλλά είναι πραγματικά μεγάλη τιμή, οπότε ευχαριστώ το CFDA για το βραβείο τους», είπε η reality star δείχνοντας για ακόμα μια φορά γιατί δεν περνά ποτέ απαρατήρητη.

Ανάμεσα στις μεγάλες νικήτριες της βραδιάς ήταν η Diane von Furstenberg, η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο Swarovski για τη θετική αλλαγή.

Η Lupita Nyong’o παρέδωσε στη designer Donatella Versace το 2018 CFDA International award. (Photo by Theo Wargo/Getty Images)

Η Donatella Versace τιμήθηκε με το φετινό International award για τις δημιουργίες της για τον οίκο Versace, και της το παρέδωσε η Lupita Nyong’o.

Επίσης, με το Founder’s Award τιμήθηκε η Carolina Herrera, ενώ το Βραβείο Swarovski για το νέο ανερχόμενο ταλέντο απονεμήθηκε Sander Lak για τον Sies Marjan.

Ο Tommy Hilfiger και η Dee Ocleppo στην εκδήλωση των CFDA Fashion Awards στο Μουσείο Brooklyn, στη Νέα Υόρκη. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Στο μεταξύ, ο Tommy και η Dee Hilfiger έδωσαν το παρόν τους στα CFDA Fashion Awards 2018 και φιλοξένησαν  τους παγκόσμιους brand ambassadors του οίκου, Lewis Hamilton και Winnie Harlow, καθώς και το μοντέλο Alessandra Ambrosio.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MadameLeFo