Μαλλιά… στην τρίχα και κάτω από τον ήλιο

Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται από τον καυτό ήλιο, όπως ακριβώς και το δέρμα μας. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε ότι έχουν ανάγκη από αντηλιακή προστασία, που θα τα προφυλάξει από την ξηρότητα και το σπάσιμο της τρίχας, διατηρώντας τα απαλά και ενυδατωμένα!

Τα μαλλιά σας μπορούν να λάμπουν από υγεία κάτω από τον ήλιο, με την επαγγελματική φροντίδα των κατάλληλων καλλυντικών, που με τις εξειδικευμένες φόρμουλές τους περιποιούνται την τρίχα εντατικά μέχρι το εσωτερικό της. Έτσι, χαρίζουν στα μαλλιά σας απόλυτη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ τα ενυδατώνουν και τα αναδομούν. Τα μαλλιά σας αποκτούν μεταξένια λάμψη και το χρώμα τους διατηρεί αναλλοίωτη την ένταση του.

Προστατέψτε τα μαλλιά και το κεφάλι σας μ’ ένα πλατύγυρο καπέλο

Chic & healthy

Για να τα διατηρήσετε υγιή και λαμπερά όλo το καλοκαίρι, προστατεύεστε τα περισσότερο από τον ήλιο, τη θάλασσα και το χλώριο της πισίνας.

  • Πριν κολυμπήσετε, βρέξτε τα μαλλιά σας. Έτσι, η απορρόφηση του χλωριωμένου ή θαλασσινού νερού από τα μαλλιά σας θα είναι μικρότερη.
  • Επιστρέφοντας από το μπάνιο θα τα ξεπλύνετε αμέσως με νερό και θα χρησιμοποιείτε ένα εξειδικευμένο προϊόν για την αντηλιακή προστασία τους, που δημιουργεί ένα προστατευτικό πέπλο γύρω από την τρίχα.
  • Φροντίστε να κρατήσετε τα μαλλιά μακριά από τον λαιμό σας. Ιδανικές επιλογές- μέθοδοι αποτελούν η αλογοουρά, η πλεξίδα, η κορδέλα και το up do με όγκο. Προσοχή, όμως, να μην τα τραβάτε, ούτε να τα μαζεύετε σφιχτά, γιατί η τρίχα σπάει.
  • Μετά θα τα λούσετε αμέσως με ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, που αφαιρεί εντελώς το αλάτι της θάλασσας, ή τη χλωρίνη της πισίνας και τα υπόλοιπα κατάλοιπα.
  • Αποφύγετε το υπερβολικό styling, αφού όσο πιο φυσικά δείχνουν τα μαλλιά σας τόσο πιο σέξι και ανάλαφρο είναι το look σας.
  • Μπορεί το … σομπρέρο που φορούν οι Μεξικάνοι να μην είναι ιδιαίτερα βολικό, αλλά ένα καπέλο με γείσο είναι απαραίτητο.  Κάθε φορά λοιπόν που προγραμματίζετε να πάτε στη θάλασσα ή να βγείτε έστω για μια βόλτα στα μαγαζιά, καλό είναι να φοράτε ένα πλατύγυρο καπέλο, που  προστατεύει το πρόσωπο και τα μαλλιά σας από τη φθορά που προκαλεί ο ήλιος και το κεφάλι σας από την ηλίαση.

Ξηρά μαλλιά; Ποτέ ξανά!  

Εφαρμόζετε πιστά τις συμβουλές που ακολουθούν και θα εξαφανίσετε την ξηρότητα από τα μαλλιά σας.

Βάλτε το νερό στην καθημερινότητά σας και πίνετε τουλάχιστον 7-8 ποτήρια την ημέρα. Το νερό δεν βοηθάει μόνο στην επιδερμίδα και την υγεία σας, αλλά ενυδατώνει και τα μαλλιά σας σε βάθος.

Όταν λούζεστε χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό, αποφεύγοντας το ζεστό ή το καυτό, καθώς αφυδατώνει την τρίχα κάνοντάς την πιο εύθραυστη αλλά και επιρρεπή στο σπάσιμο.

Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα styling εφαρμόζετε πάντα την μικρότερη δυνατή θερμοκρασία από το πιστολάκι σας. Κρατήστε το σε μια απόσταση 10-15 cm μακριά από τα μαλλιά σας, ενώ όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε  σίδερο ή πρέσα απλώνετε από πριν ένα ειδικό προϊόν κατά της θερμότητας που λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας.

Τέλος, κάνετε την σωστή έρευνα αγοράς και εντοπίστε τα ιδανικά προϊόντα, που όχι μόνο προσφέρουν καθαρότητα και ωραίο άρωμα αλλά καλύπτουν και όλες τις ανάγκες των μαλλιών σας.

Οι “σωτήρες” των μαλλιών σας 

Για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή, ψάξαμε πριν από σας για σας και σάς προτείνουμε ότι νεότερο κυκλοφορεί. Η επιλογή είναι δική σας, βέβαια, και πάντα ανάλογη με τις απαιτήσεις των μαλλιών σας.

* Το απόλυτο φυσικό λαδάκι Huile Prodigieuse®, της NUXE, κυκλοφορεί με νέα συλλεκτική εμφάνιση, με μαύρα polka dots, και εκτός από τα πολλά προσόντα του, δίνει και στα μαλλιά σας την απαραίτητη προστασία και λάμψη, ενώ χαρίζει στο μπουντουάρ σας μια αίσθηση παριζιάνικης κομψότητας.

UniqOne, All In One Hair Treatment, Coconut, Revlon Professional, ολοκληρωμένη περιποίηση για τα μαλλιά με 10 αποδεδειγμένα και απαραίτητα οφέλη: Θρέψη, ενυδάτωση και προστασία, καταπολεμά το φριζάρισμα, ξεμπλέκει και διατηρεί το χρώμα, σε λίγα λεπτά, με ένα μόνο ψέκασμα! Ιδανικό για όλους του τύπους μαλλιών. Κυκλοφορεί σε 3 εξαιρετικά αρώματα Original, Coconut και Λωτός. 

* Ενυδατικό (Conditioning) Aρωματικό Spray, από τη σειρά περιποίησης μαλλιών Orzene Pure Detox, για μακράς διάρκειας φρεσκάδα στα μαλλιά και υπέροχο διακριτικό άρωμα. Βοηθά στην πρόληψη της εναπόθεσης αστικών ρύπων, προσφέροντας αναζωογόνηση. Τέλος τα κάνει ευκολοχτένιστα και τα αφήνει απαλά σαν το μετάξι, με λάμψη που διαρκεί! Μιλάμε για το μαγικό «ελιξίριο» που χρειάζονται τα μαλλιά σας για να λάμπουν πιο έντονα ακόμα κι από τον ήλιο!

 

* Τα Hair Rituel discovery kits, Sisley με travel size προϊόντα είναι ότι  χρειάζεστε για να προστατεύσετε και να φροντίσετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Φροντίζουν συνολικά τα μαλλιά σας (τις ρίζες, αλλά και τις τρίχες των μαλλιών), αφού περιέχουν ισχυρή συγκέντρωση βοτανικών εκχυλισμάτων και αιθέριων ελαίων, ορυκτών, βιταμινών και πρωτεΐνες, συστατικά που τα ζωντανεύουν και τους δίνουν λάμψη. Και έχουν μια μοναδική και φρέσκια μυρωδιά, που συνδυάζει εσπεριδοειδείς, ξύλινες νότες από verbena, λεμόνι, ροδάκινο και amber. Όλα τα προϊόντα επαναφέρουν τη ζωντάνια στα μαλλιά, ενώ προστατεύουν το χρώμα τους.

 

* Equave, Sun Protection Detangling Conditioner, Revlon Professional, εμπλουτισμένο με κερατίνη και ένα ευρύ φάσμα αντηλιακών φίλτρων UVA/B, ξεμπλέκει τα μαλλιά, επανορθώνει και ενυδατώνει την ίνα της τρίχας, και τα προστατεύει από τη φθορά που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο. (Σε επιλεγμένα κομμωτήρια).

Το Surf Infusion, Bumble and bumble, με διφασική σύνθεση (με αλάτι και έλαια), έχετε μια νέα προσέγγιση στο hair styling. Στη διφασική σύνθεση του περιέχει θαλασσινό αλάτι και ένα απαλό μείγμα φυσικών, τροπικών ελαίων και θαλάσσιων φυτών που αναζωογονεί τα μαλλιά, προσφέροντας ένα σέξι look, σαν να φύγατε μόλις από την παραλία. Μάθετε περισσότερα για τα Bumble and bumble στο https://www.facebook.com/Bumble-and-bumble-Cyprus-1314968685281575/

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα μαλλιά κάνοντας κλικ εδώ 

20 λύσεις για τέλεια μαλλιά το καλοκαίρι

 

MadameLeFo