Μακιγιάζ με έμπνευση τη γυναίκα

 

Ο Βασίλης Τσικές, ο διακεκριμένος έλληνας μακιγιέρ και Official Makeup Artsit των καταστημάτων O-morfia Cosmetics  βρέθηκε στα εγκαίνεια του νέου “παράδεισου” του μέικ απ και της περιποίησης της επιδερμίδας μας, στη Λάρνακα, κι εμείς βρήκαμε λίγο χρόνο για να του “εκμαιεύσουμε” όλα του τα μυστικά για το μακιγιάζ της νέας σεζόν.

Χρώμα & υφές

Βασίλη, ποιες είναι οι βασικότερες τάσεις της μόδας και του μακιγιάζ φέτος το χειμώνα; Η απόλυτη τάση για φέτος το χειμώνα εστιάζει σε δύο σημεία: Χρώματα και υφές! Όσον αφορά το χρώμα το σκουρόχρωμο goth έχει και πάλι την τιμητική του. Σκούρα  μελιτζανί χρώματα, μπορντό και μαύρο μας εντυπωσιάζουν. Αυτή τη φορά σε μεταλλικές και glossy effect!

Απ’ όλη την πανδαισία χρωμάτων που παίζουν στα βλέφαρα, ποια θεωρείς ότι είναι πιο φορέσιμα και ποια ταιριάζουν στον τόνο της επιδερμίδας της Μεσογειακής γυναίκας; Προσωπικά για το φετινό χειμώνα προτείνω μαύρο, μαύρο, μαύρο!

4 12563685_5930479509125567691_n

Ποια είναι τα κυριότερα βήματα για να πετύχουμε το μακιγιάζ των ονείρων μας; Το πρώτο και βασικό βήμα είναι να έχετε αποσαφηνήσει τι look θέλετε να πετύχετε ανάλογα με την περίσταση και τη διάθεση σας. Στο μακιγιάζ δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Απλά υπάρχουν τα μακιγιάζ που κάνουν τις γυναίκες που τα φοράνε να νιώθουν υπέροχα!

Υποστηρίζεις την τάση του Contouring ή του Strobing ή τίποτα από τα δύο; Φυσικά! Οι προτάσεις αυτές  που ήρθαν από τους μεγάλους οίκους μόδας με εμπνέουν και με πάνε πάντα ένα βήμα μπροστά!

Απαράβατοι κανόνες; 

2 6977470731_6892060589957351305_n

Τα φρύδια, ένα από τα πρωταγωνιστικά σημεία του προσώπου. Βαμμένα ή χτενισμένα προς τα πάνω; Πως επιτυγχάνεται το τέλειο σχήμα τους; Φέτος η έμφαση δίνεται στα καλοσχηματισμένα  φρύδια! Για μένα, κάθε γυναίκα χρειάζεται ένα μολύβι φρυδιών για σχηματισμό και γέμισμα και μια διάφανη μάσκαρα για χτένισμα.

Μάσκαρα ναι, αλλά σε πολλά layers μόνον στις βλεφαρίδες του άνω βλεφάρου ή και στις κάτω; Ανάλογα με το look. Μου αρέσουν πολύ τα no makeup look με μια στρώση μάσκαρα στο πάνω βλέφαρο, αλλά μου αρέσουν και τα σκούρα smokey look με πολλές στρώσεις μάσκαρα πάνω και κάτω και φυσικά ψεύτικες βλεφαρίδες!

5  27375760_4301555646275862316_n

Lip whispers

Έντονο χρώμα στα χείλη με άχρωμα βλέφαρα. Έντονα μάτια με άχρωμα χείλη… ισχύει ο κανόνας φέτος; Κατηγορηματικά Όχι! Υποστηρίζω ότι κάθε γυναίκα μπορεί να έχει το μακιγιάζ που της αρέσει! Παθιάζομαι με τις γυναίκες που πειραματίζονται με την εικόνα τους και δεν έχουν όρια.

Χείλη nude ή φλογερά κόκκινα; Μου αρέσουν σαφώς και τα δύο. Προσωπικά όμως, έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα nude και φαίνεται και ξεκάθαρα στα look που επιλέγω να κάνω στις πελάτισσες μου.

5    92537080_2093669937512707634_n

 

Με lip gloss, ζουμερά χείλη ή nude, σχεδόν άφαβα και matteΑν πρέπει να διαλέξω κάτι από τα δύο, θα διαλέξω το πρώτο! Μου αρέσουν πολύ τα ζουμερά χείλη με gloss και είναι και αυτό που επιλέγω συνήθως.

OMORFIA για τη γυναίκα που… εμπνέει

Τι σε έφερε στην Κύπρο; Το OMORFIA Cosmetics? Και τι ακριβώς αντιπροσωπεύει το κατάστημα; Ήρθα για τα εγκαίνια του καταστήματος O-morfia Cosmetics στη Λάρνακα στο City Center, στη στοά Δημητρίου. Τα Ο-morfia Cosmetics έχουν δημιουργηθεί για τη “γυναίκα που μας εμπνέει”! Σ’ αυτά τα καταστήματα θα βρεις επαγγελματικά προϊόντα σε σούπερ τιμές και καταρτισμένους  makeup artist για beauty tips ή και ολοκληρωμένα makeup looks!

6 06365535_274027249750606278_n

Και το πιο αγαπημένο σου προϊόν; Είναι talk-of-the-town αφού αποτελεί παγκόσμια καινοτομία! Λέγεται matte stick “Blender” και αναμιγνύεται πανεύκολα με οποιοδήποτε κραγιόν. Χρησιμοποίησέ το πάνω από τα κραγιόν σου για να παρατείνεις τη διάρκεια του χρώματος, να δημιουργήσεις νέες παραπλήσιες αποχρώσεις και να κάνεις τις glossy υφές πιο ματ. Έτσι, με ένα μόνο προϊόν, ουσιαστικά «πολλαπλασιάζεις» τα κραγιόν που έχεις στη συλλογή σου! Ένα πραγματικά one-of-a-kind product!

 

 

 

MadameLeFo