Κράτα το σώμα σου ενυδατωμένο

 

Η αναζωογόνηση αρχίζει από το σώμα σου, γι’ αυτό, φτιάξε το ιδανικό περιβάλλον και μεταμόρφωσε το μπάνιο σου σε ιδιωτικό spa! Αρωματικά κεράκια, ροδοπέταλα ή πορτοκαλοανθοί που μοσχοβολούν και φέρνουν την άνοιξη στο μπάνιο σου, λούφες, σφουγγαράκια, body scrubs, shower gels, αφράτες πετσέτες και μπουρνούζια, body creams, body lotions και body butters, είναι τα must have του «οπλοστασίου» σου που θα κάνουν το κορμί σου να λάμψει. Απλά, ακολούθησε τις συμβουλές μας.

 

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας του σώματος είναι εξίσου σημαντική με εκείνη της επιδερμίδας του προσώπου σου. Μην αμελείς, λοιπόν, ποτέ, εκτός από την διατροφή σου, να το καθαρίζεις σε βάθος και να το ενυδατώνεις με τα κατάλληλα προϊόντα. Επομένως, πριν και μετά το μπάνιο ή το ντους σου θα πρέπει να αφιερώσεις λίγα λεπτά για να κάνεις απολέπιση με ένα body scrub και να απλώσεις στο σώμα σου ένα γαλάκτωμα (body lotion) ή μια κρέμα σώματος (body cream) ή ένα body butter. Είναι η καλύτερη μέθοδος για την αναζωογόνησή του.

Αναζωογόνηση στην μπανιέρα σου!

spa-bath-at-home

Mε το πέρασμα από τον χειμώνα στην άνοιξη, το σώμα σου ασφυκτιούσε μέσα στα χοντρά ρούχα, η φροντίδα της επιδερμίδας του σώματος είναι απαραίτητη. Ενυδατικά αφρόλουτρα, λάδια σώματος, άλατα, αρωματικές μπάλες με απολαυστικά αρώματα και λαχταριστά σαπούνια και θαυματουργά απολεπιστικά προϊόντα θα μετατρέψουν το μπάνιο σας σε ένα μοναδικό προσωπικό spa χαλάρωσης και ευεξίας.

Η ιεροτελεστία της απόλαυσης 

* Άναψε στο μπάνιο σου κεράκια, αφού προηγουμένως έχεις βρέξει τα φιτίλια τους με ένα χαλαρωτικό αιθέριο έλαιο. Γέμισε την μπανιέρα σου με χλιαρό προς ζεστό νερό και διάλυσε μέσα τα αγαπημένα σου προϊόντα, όπως αναζωογονητικά άλατα μπάνιου (ιδιαίτερα αν το νερό της περιοχής σου είναι σκληρό), χαλαρωτικά ή αναζωογονητικά αιθέρια έλαια (π.χ. λεβάντα για χαλάρωση, αλλά και ανακούφιση στους μυς, μανταρίνι που μειώνει το στρες, ιλάνγκ-ιλάνγκ που φέρνει ευεξία, αρμονία και ευχαρίστηση κ.ά.), μπάλες που διαλύονται στο νερό με αιθέρια έλαια και βιταμίνες ή γάλα μπάνιου για ενυδάτωση και φροντίδα της επιδερμίδας. Mπορείς να ρίξεις πάνω στο νερό και λίγα ροδοπέταλα!

 3   3d0dd6f53081522ea

* Τύλιξε τα μαλλιά σου με ένα σκουφάκι μπάνιου, κάνε έναν καθαρισμό προσώπου (με τα συνηθισμένα σου καλλυντικά), άπλωσε μια ενυδατική μάσκα προσώπου και βυθίσου μέσα στο νερό. Xαλάρωσε και απόλαυσε το μπάνιο σου, διώχνοντας από το μυαλό σου οτιδήποτε αρνητικό. Σκέψου μόνο ωραίες εικόνες.

bath_mask

* Και όταν οι σκληρύνσεις μουλιάσουν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα scrub σώματος που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σου και θα τη βοηθήσει να λάμψει. Επιμένεις στους ώμους, στους αγκώνες και στα γόνατα και φυσικά στα πέλματα. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα τρίχινο γάντι για το σώμα, βούρτσα (για την πλάτη) και ελαφρόπετρα για τα πέλματά σου.

4          _rbk-home-spa-0412-opener-msc

* Αν έχεις ξηρό δέρμα, πριν ακόμη βγεις από το μπάνιο, πέρασε στο σώμα σου ένα ενυδατικό λαδάκι και ταμπονάρεις απαλά στη συνέχεια με την πετσέτα (έτσι θα «σφραγίσεις» στην επιδερμίδα σου περισσότερη υγρασία). Αν το δέρμα σου είναι κανονικό, θα σκουπιστείς απαλά και θα απλώσεις στο σώμα σου μια ένα body lotion ή ένα body butter, κάνοντας κινήσεις μασάζ. Oι λιπαρές επιδερμίδες καλό είναι να ενυδατώνονται με ένα γαλάκτωμα μη λιπαρό ή ξηρό λάδι σώματος.

Τα απαραίτητα “όπλα” σου

Η κρέμα σώματος και το body butter είναι πιο πυκνή από μια body lotion, που η μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό, την καθιστά πιο εύκολη στην απορρόφηση. Ωστόσο, το τι θα επιλέξεις είναι καθαρά θέμα προτίμησης, ωστόσο φρόντισε να δοκιμάσεις πρώτα τι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Στην αγορά θα βρεις πολλά body lotion, body butter και κρέμες που θα εξυπηρετήσουν, ενώ μπορείς να κάνεις μια επιλογή κρέμας σώματος με άρωμα που εκτός από ενυδάτωση θα χαρίσει στο δέρμα σου μια υπέροχη, απαλή μυρωδιά.

5 SBCs fragrant Manuka Honey & Orange Blossom Body Scrub & body butter

Εμείς σου προτείνουμε τη σειρά Manuka Honey and Orange Blossom το Body Scrub και το Body Butter της SBC και θα δεις τη διαφορά άμεσα. Τα προϊόντα σώματος της SBC απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, το αποτοξινώνουν, το θρέφουν, ενώ χάρη στα φυσικά συστατικά τους απαλύνουν το δέρμα και το κάνουν φρέσκο και μυρωδάτο όλη μέρα.

http://xtessentials.com/product/manuka-honey-orange-blossom-body-scrub/

http://xtessentials.com/product/manuka-honey-orange-blossom-body-butter/

7 SBCs fragrant Manuka Honey - Orange Blossom Body Scrub

Τέλος, επειδή περιέχουν και μέλι Manuka – που είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες του- επιβραδύνουν τα σημάδια της γήρανσης και διατηρούν την επιδερμίδα σου ελαστική και ενυδατωμένη. Γι’ αυτό άλλωστε το προτιμούν όλες οι celebrities και οι stars του Hollywood. Γιατί όχι κι εσύ, αφού τώρα υπάρχει η συλλογή με προϊόντα σώματος Manuka Honey and Orange Blossom της SBC;

MadameLeFo