Kαταπολεμήστε το κρύο, προστατέψτε την ομορφιά σας

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν κι εσείς καλείστε να… εγκλιματιστείτε στην περιποίηση που προστάζει η εποχή. Μάθετε λοιπόν, πώς θα προστατεύσετε την ομορφιά σας μεσ’ το κρύο και με τις κατάλληλες επιλογές προϊόντων για την περίσταση.

“Αισθητή πτώση της θερµοκρασίας και απότοµες εναλλαγές”, αυτή είναι η πρόβλεψη του μετεωρολογικό δελτίου για τις επόμενες ημέρες. Έχετε εκπαιδεύσει όμως την επιδερµίδα σας να αντιµετωπίσει όλα αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα; Τώρα το χειμώνα, εκτός από τις… ψυχρές επιθέσεις, το δέρµα µας δέχεται ένα µικρό σοκ κάθε φορά που µπαίνουµε από ένα κρύο σε ένα θερµότερο περιβάλλον και αντίστροφα. Αυτές οι µεταπτώσεις όµως το επιβαρύνουν, επιφέροντας συνέπειες κυρίως στα µάγουλα, τα χείλη, τα χέρια, τα µαλλιά αλλά και τη µύτη, κ.λπ.! Εμείς αναλαμβάνουμε να μάθετε πώς θα προστατευτείτε επαρκώς.

Λύσεις κατά του κρύου

O κρύος αέρας, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η απότομη εναλλαγή περιβάλλοντος (από το κρύο στο ζεστό περιβάλλον των εσωτερικών, θερμαινόμενων χώρων) δημιουργούν πολλές φορές προβλήματα στην επιδερμίδα μας.

Ξηρότητα, αφυδάτωση, κοκκινίλες και απολέπιση στην επιδερμίδα του προσώπου και στα χείλη είναι συμπτώματα πολύ πιθανά. Ωστόσο, μπορούμε και να προφυλαχθούμε και να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους προβλήματα. Σας προτείνουμε τις ιδανικότερες λύσεις που θα σας βοηθήσουν.

Έγκαιρη… οµορφιά

Aίσθηση καψίματος στο πρόσωπο και κοκκινίλες ή ακόμη και κάποιες ευρυαγγείες που πιθανόν ήδη εμφανίζετε στα μάγουλα ή στη μύτη μπορεί να επιδεινωθούν με το κρύο και την εναλλαγή ζεστού και κρύου περιβάλλοντος. Επίσης, ο κρύος και ξηρός αέρας «ξύνει» την επιφάνεια της επιδερμίδας μας και καταστρέφει μέρος από το δερματικό φραγμό, τη φυσική της προστασία, οπότε η επιδερμίδα εύκολα αφυδατώνεται. Αλλά και η λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων μειώνεται δραστικά με το κρύο. Καλό είναι λοιπόν, να προστατεύετε την επιδερμίδα σας από τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας, ειδικά αν είναι ανοιχτόχρωμη και ευαίσθητη ή εμφανίζει ευρυαγγείες. Όταν μπαίνετε σε εσωτερικό χώρο, προστατεύστε τα μάγουλά σας για λίγα δευτερόλεπτα με το φουλάρι ή το κασκόλ σας. Έτσι, αποτρέπεται η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι κατά τους χειµερινούς µήνες είναι προτιµότερο να αποφύγετε τη χρήση µπάρας σαπουνιού, καθώς αφαιρεί τη φυσική λιπαρότητα της επιδερµίδας. Είναι καλύτερα να δοκιμάσετε σαπούνι σε µορφή τζελ ή υγρή που είναι ήπιο. Επίσης, μη χρησιμοποιείτε πολύ κρύο νερό όταν πλένετε το πρόσωπό σας ούτε όμως και πολύ ζεστό, αφού και στις δύο περιπτώσεις το πρόβλημα ξηρότητας θα επιδεινωθεί. Πολύτιμος «σύμμαχός» σας σ’ αυτή τη χρονική περίοδο είναι ο ψεκασμός με σπρέι ιαματικού νερού στην επιδερμίδα πριν τη χρήση της ενυδατικής σας κρέμας. Επιπλέον, εάν μετά θα χρησιμοποιήσετε τονωτική λοσιόν φροντίστε να µην περιέχει οινόπνευμα.

Κάνει κρύο, καιρός για προστασία

Επιπρόσθετα, φροντίστε το δέρμα σας να ξαναβρεί άμεσα την ισορροπία του. Οι εξελιγμένες κρέμες εντατικής ενυδάτωσης και οι ενυδατικοί οροί (τα serum δηλαδή), αυξάνουν σημαντικά τα λιπίδια της ξηρής επιδερμίδας, αλλά και τη «μαθαίνουν» να παράγει από μόνη της όσα της λείπουν.

Τα απαραίτητα κατά του κρύου

Οι σύγχρονες κρέμες και οι οροί απελευθερώνουν ενυδατικούς παράγοντες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, έτσι ώστε το δέρμα να μην «ξεμένει» από την απαραίτητη υγρασία. Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα πιο κάτω ενυδατικά προϊόντα και θα βρείτε τη λύση που χρειάζεται το δέρμα σας.

 

Moisture Surge Extended Thirst Relief, Clinique

 Daywear Oil-Control Anti-Oxidant Moisture Gel Crème, Estèe Lauder

Hydraskin Light Cream, Darphin

Hydra-Essentiel Silky Cream, και Bi-phase serum, Clarins

Hydra Beauty Micro Crème, Chanel

WASO Clear Mega Hydrating Cream, Shiseido

 Hydra Zen, Gel Crème Hydratant Anti-Stress, Lancôme

The Revitalizing Hydrating Serum, La Mer

 Mineral 89 Booster ενυδάτωσης, Vichy

Hydrance Intense Rehydrating Serum, Avene

 

Hydra Life Fresh Hydration – Sorbet crème, & Aqua Serum Hydratation Intense, Dior

 

Ώρα για μάσκες 

Φροντίστε τέλος, να κάνετε μια μάσκα εντατικής ενυδάτωσης και δεν θα βγείτε χαμένες! Οι μάσκες ομορφιάς προσφέρουν στο δέρμα μας τα ευεργετικά συστατικά τους, οπότε όσο περισσότερο τις χρησιμοποιείτε τόσο μεγαλύτερα οφέλη θα έχετε για το δέρμα σας.

Ειδικά αυτήν την περίοδο του χρόνου, που το πρόσωπό μας έχει ανάγκη από εντατική φροντίδα, μια μάσκα ενυδάτωσης θεωρείται ιδανική κίνηση. Οι παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε είναι από τις αποδοτικότερες, και σίγουρα θα νιώσετε το αποτέλεσμά τους στο πρόσωπό σας.

Hydra Life Masks, Dior

Crème Fraîche de Beauté Masque – 48Hr Moisture SOS Rescue Mask, Nuxe

SkinActive Moisture Bomb the Super Hydrating Sheet Mask, Garnier

Αντηλιακό εδώ και τώρα

Η ένταση του ήλιου είναι δυνατή και επικίνδυνη ολόχρονα (όχι μόνον το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα). Επομένως, δεν θα πρέπει ποτέ να παραλείπετε τη χρήση της αντηλιακής κρέμα σας, ειδικά τώρα που αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνας ο καιρός μας είναι ηλιόλουστος.

Επίσης, εάν θα πάτε στα χιόνια, εκεί ψηλά ο ήλιος είναι ακόμη πιο επικίνδυνος, αφού αντανακλάται από το χιόνι και γι’ αυτό θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να φοράτε το αντηλιακό σας. Ο δείκτης προστασίας, το SPF δηλαδή, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 25, ώστε να παρέχετε στο δέρμα σας μια καλή αντηλιακή προστασία. Κάθε πρωί λοιπόν, μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας φροντίστε να απλώνετε την ενυδατική κρέμα και αφού περάσουν 5-10 λεπτά, απλώνετε και την αντηλιακή σας. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα φίλτρο προστασίας τόσο στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, όσο και στις περιβαλλοντικές επιθέσεις εξαιτίας καιρικών συνθηκών.

Επειδή όμως, οι καιρικές συνθήκες φαίνεται ότι θα επιδεινωθούν, αύριο θα μιλήσουμε για την προστασία του σώματος, των χεριών και των χειλιών μας. Stay tuned!

 

 

MadameLeFo