Ενυδατώνω, άρα…. υπάρχω

Με τις αλλαγές της θερμοκρασίας, η επιδερμίδα μας αναζητά απελπισμένη την ενυδατική περιποίηση που θα της επαναφέρει τη δροσιά και την φρεσκάδα της. Εμείς ρωτήσαμε την αισθητικό Ελένη Κρίγκου τι πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε  το δέρμα μας να επανέλθει στα φυσιολογικά δεδομένα του και μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Απλά όμως, θα πρέπει να τις ακολουθήσουμε ευλαβικά τις συμβουλές της για να έχουμε τα αποτελέσματα που ονειρευόμαστε για την επιδερμίδα μας. 

Ενυδάτωση. Όλοι έχουμε ακούσει συχνά αυτή τη λέξη και όλοι γνωρίζουμε περίπου τι σημαίνει. Είναι αυτή η αδιάκοπη, συνεχής προσπάθεια του να διατηρήσουμε το δέρμα μας ξεδιψασμένο. Εννοείται, έχει ως αντίθετη της την αφυδάτωση. Μα γιατί τελικά η ενυδάτωση είναι τόσο απαραίτητη και γιατί πρέπει να παιδευόμαστε καθημερινά να «ποτίζουμε» την επιδερμίδα μας από πάνω μέχρι κάτω με κάθε λογής προϊόντα; Και τι θα μας συμβεί εάν πολύ απλά την αγνοήσουμε;

Τι σημαίνει ενυδάτωση;

Ενυδάτωση σημαίνει επαναφορά της χαμένης υγρασίας στα φυσιολογικά επίπεδα. Ολημερίς το δέρμα μας δέχεται διάφορες επιζήμιες επιθέσεις με αποτέλεσμα να αδυνατεί να συγκρατήσει τη φυσική του ισορροπία σε νερό. Με τη βοήθεια μας το δέρμα μπορεί να ανακτήσει τη χαμένη υγρασία με απώτερο σκοπό τη συγκράτηση του νερού στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος που είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση της ποιότητας της επιφάνειας της επιδερμίδας.

1 KENTRIKHfacial-skin-care-2

Σε μια υγιή επιδερμίδα το νερό καλύπτει το 70% στις βαθύτερες στιβάδες και το 10-15% στις επιφανειακές. Οποιαδήποτε μείωση αυτών των ποσοστών προδιαθέτει ξηρότητα και αφυδάτωση, ενώ η διαρκής ενυδάτωση χαρίζει δέρμα ελαστικό, σφριγηλό, λαμπερό και απαλό. Ο κανόνας λέει ότι πρέπει να γίνεται συστηματική χρήση καλλυντικών προϊόντων πουχαρίζουν 24ωρη καλή ενυδάτωση και να συγκρατούν την υγρασία στο δέρμα,  δημιουργώντας ένα αόρατο φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος.

Επιβαρυντικοί παράγοντες

Οι καθημερινές επιθέσεις όμως, όπως είναι το πλύσιμο του προσώπου με ακατάλληλα προϊόντα, η αποτρίχωση, ο ήλιος, ο αέρας , το κάπνισμα, η κακή διατροφή, το στρες και τα καυσαέρια, επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα και την υγεία της επιδερμίδας μας. Ακόμα μεγαλύτερος εχθρός είναι ο χρόνος, ο οποίος αφήνει έντονα τα σημάδια του, καθώς το δέρμα γερνάει και χάνει τη σφριγηλότητα και ελαστικότητα του. Η ενυδάτωση της επιδερμίδας στην εξωτερική στιβάδα του δερμικού ιστού τη βοηθάει να διατηρείται φωτεινή και νεανική.

Cleansing-Model-for-web

Χωρίς νερό τα κύτταρα της αφυδατώνονται και την κάνουν να δείχνει θάμπη και κουρασμένη. Το χειμώνα, η ενυδάτωση αποτρέπει την αφυδάτωση και το τράβηγμα που μπορεί να προκαλέσει το κρύο. Το καλοκαίρι πάλι, η ενυδάτωση επιτρέπει την προστασία από τις φθορές που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος, η θάλασσα και το χλώριο της πισίνας. Ωστόσο η αυξημένη λήψη νερού αλλά και η σωστή θερμοκρασία του χώρου όπου ζούμε συντείνουν στην καλή λειτουργία του επιπέδου ενυδάτωσης.

Τι θα κάνετε; 

Στην αγορά σήμερα θα βρείτε μεγάλη γκάμα ενυδατικών προϊόντων (κρέμες προσώπου, μάσκες, ενυδατικά σπρέι κ.α.). Έτσι, ο κάθε τύπος δέρματος έχει ανάγκη από τη δική του σειρά, σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι τα καθαριστικά προϊόντα προσώπου δεν πρέπει να παραμένουν για πάνω από ένα λεπτό πάνω στο δέρμα, γιατί μπορεί να εμφανιστεί ξηρότητα. Εξάλλου, ενδείκνυται να χρησιμοποιείτε πάντα χλιαρό νερό όταν πλένετε το πρόσωπό σας.

5 Terme-Ischia-Resort-Grazia-Terme-and-wellness-Guinot-thumb-1200x800

 

Η χρυσή τομή

Φροντίστε επίσης, να υιοθετήσετε στη διαδικασία φροντίδας του δέρματός σας τα προϊόντα απολέπισης, τις μάσκες και τις αντηλιακές κρέμες. Η χρυσή τομή είναι να συνδυάζετε παράλληλα με την φροντίδα στο σπίτι και τις εξειδικευμένες θεραπείες και περιποιήσεις από επαγγελματίες, αδειούχους αισθητικούς. Η Ελένη Κρίγκου συστήνει τις θεραπείες ενυδάτωσης της Guinot Institut Paris Γαλλίας, που προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα.

2 hydradermie-model-image (1)

Προτείνει μάλιστα να δοκιμάσετε συγκεκριμένα προϊόντα, όπως τη MASQUE HYDRA BEAUTE, μια μάσκα άμεσης και βαθείας ενυδάτωσης, που προσφέρει μια αίσθηση φρεσκάδας αναδεκνύοντας τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας. Την CRÈME HYDRA FINISH, μια ενυδατική κρέμα κατά της θαμπάδας με δείκτη προστασίας SPF15 ή την HYDRAZONE, μια κρέμα διαρκούς ενυδάτωσης για κάθε τύπο επιδερμίδας / αφυδατωμένες επιδερμίδες.

4 guinot-products

Και βέβαια, μην ξεχνάτε τους ενυδατικούς ορούς, όπως είναι το HYDRA CELLULAIRE SERUM, που «διαχέει» το νερό στην καρδιά των κυττάρων και ενυδατώνει γρήγορα τις αφυδατωμένες επιδερμίδες, λειάινει και γεμίζει τις λεπτές γραμμές που προκαλούνται από την αφυδάτωση, καταπραύνει και χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα.

Για το σώμα & τα μαλλιά

Εκτός από το πρόσωπό μας όμως, το σώμα μας απαιτεί και αυτό την καθημερινή ενυδατική περιποίηση. Ασφαλώς, η ιδανικότερη στιγμή είναι μετά το μπάνιο και γι’ αυτό συστήνεται να απλώνετε σ’ ολόκληρο το κορμί σας μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή λοσιόν σώματος. Βεβαίως, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε τα μαλλιά σας, που επίσης χρειάζονται τακτική ενυδάτωση και φροντίδα.

Η ενυδάτωση λοιπόν, θα πρέπει να αποτελεί ολόχρονα το βασικότερο μέλημά σας για απαλή, ελαστική, νεανική και λαμπερή επιδερμίδα. Χωρίς αυτήν η επιδερμίδα δείχνει θάμπη και άτονη, με εμφανή την έλλειψη ζωντάνιας. Ένα τυπικό καθημερινό πρόγραμμα φροντίδας είναι απαραίτητο για να μας γίνει μια χρήσιμη ρουτίνα. Η σωστή ενυδάτωση είναι μια μακροχρόνια «επένδυση» μεταξύ του χρόνου και της επιδερμίδας μας. Αποταμιεύοντας «υγρασία» κερδίζουμε ομορφιά. Ας μην επιτρέψουμε λοιπόν την αμέλεια ή τον χρόνο να κλονίσουν την ομορφιά μας!

MadameLeFo