Δώστε χρώμα στο σπίτι σας, με 9 έξυπνους τρόπους

Η εποχή αλλάζει, και το μουντό φόντο του φθινοπώρου θέλει χρώμα για να αποκτήσει ζωντάνια! Εμείς ανακαλύψαμε 8 μοναδικούς τρόπους για να προσθέσετε μια έξτρα δόση από χρώμα και ενέργεια στους χώρους σας, που θα απογειώσουν και τη διάθεσή σας. Ακολουθήστε τους χρωματικούς κραδασμούς των προτάσεων μας και θα δείτε τη διαφορά!

 

Χρώμα με το Colour Clash Cotton Quilt

Το “όνομα” αυτού του σκεπάσματος είναι μια παρήχηση, αλλά το σχέδιο του περιλαμβάνει μια υπέροχη σύνθεση χρωμάτων, σχεδίων και σχημάτων. Εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1980, “προσγιώνεται” στο 2018 και κάνει το μεγάλο μπαμ! Η αλήθεια είναι ότι η επιστήμη αποδεικνύει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος ενεργοποιείται όταν βλέπει γεωμετρικά σχήματα. Αυτό το αναζωογονητικό πάπλωμα, έχει ζωντανά χρώματα και ζινγκ που σας γεμίζουν με ενέργεια. Σχεδιασμένο από μία από τις δημιουργικές ομάδες της Ian Snow Ltd, είναι χειροποίητο και “κατάγεται” από την Ινδία,  μιας εταιρίας που απασχολεί πάνω από διακόσια άτομα, που παίρνουν επιδόματα, φιλοδώματα, ετήσια άδεια, έχουν ασφάλιση, αλλά και σύνταξη.

χρώμα

Οι εργαζόμενοι είναι πολύ έμπειροι και με συνείδηση για υψηλή ποιότητα. Με βάση πολλές παραδοσιακές τεχνικές χειροτεχνίας, όπως η εκτύπωση μπλοκ, η εκτύπωση σε σάρωση (screen printing), η δημιουργία παπλώματων, το κέντημα με κλωστές ή με χάντρες, όλα γίνονται με ιδιαίτερη αγάπη για τη δημιουργία. Ως εταιρία είναι περήφανη για την ποιότητα των δημιουργιών της και τη μοναδικότητα του σχεδιασμού τους. Λένε ότι ο εκσυγχρονισμός είναι ένα συνεχιζόμενο φαινόμενο και συνεχώς βελτιώνονται, προσβλέποντας σε ένα πολύ καλό μέλλον για την εταιρία. Φωτίστε λοιπόν κι εσείς το χώρο σας, δώστε ζωή στη κρεβατοκάμαρά σας και ξυπνήστε ανανεωμένη και γεμάτη ενέργεια. Προμηθευτές: Ian Snow Ltd

Glitter Bug Emerald wallpaper

Αυτό το παιχνιδιάρικο design ταπετσαρίας τοίχου, παρουσιάζει πολύχρωμα έντομα και πεταλούδες δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό καλειδοσκόπιο.

χρώμαΑυτές οι ταπετσαρίες είναι χειροποίητες και φτιάχνονται από έναν από τους ταλαντούχους σχεδιαστές του Arthouse. Τα μοναδικά φτερωτά πλάσματα που απεικονίζονται θα φέρουν ζωή στους τοίχους του σπιτιού σας.

Pop χρώμα και Moorish design στο βάζο σας

Μ’ αυτό το όμορφο κεραμικό βάζο θα προσθέσετε ποπ χρώμα και στιλ στους χώρους σας. Το Moorish design έχει ένα τολμηρό, ζωντανό στιλ, με σκουρόχρωμους μπορντό σταυρούς, που μπλέκονται ανάμεσα στα βασιλικά μπλε αστέρια πάνω στο φωτεινό λευκό πλέγμα.

χρώμα

Η στρογγυλεμένη, ανυψωμένη κορυφή του “στεφανώνεται” από ένα στρογγυλό καπάκι. Τοποθετήστε το οπουδήποτε στο σπίτι σας για να πρσθέσετε μια έξτρα δόση εξωτικής γοητείας, χαρακτήρα και αισθητικής. Υπέροχο μόνο του ή “παρέα” με ακόμα ένα μεγαλύτερο!

Χρώμα από το Μαρόκο

Πολύχρωμα, με έντονες αποχρώσεις, τα καλάθια Berber, είναι ιδανικά για το ψωμί και φτιάχνονται στο χέρι από τη φυλή Berber στο Μαρόκο. Από φυσική ράφια τυλιγμένη με βαμμένο μαλλί, έχουν μια φούντα από πολύχρωμο μαλλί στο καπάκι τους, που τους προσθέτει μια έξτρα boho… νότα.

χρώμαΚατασκευασμένα αρχικά για την αποθήκευση του ψωμιού Khubz, είναι ιδανικά για να αποθηκεύετε οτιδήποτε, φέρνοντας στο σπίτι σας ένα άγγιγμα από τα ζωντανά χρώματα του Μαροκινού πολιτισμού. Λόγω της χειροποίητης παραδοσιακής φύσης τους, κάθε καλάθι είναι μοναδικό, με το υπέροχα άγγιγμα της παραδοσιακής ύφανσης, των χρωμάτων και των σχεδίων.

http://postcardshome.co.uk/collections/homeware/moroccan-storage-pots

Χρώμα στον κεντημένο βελούδινο πάγκο

Τα χρώματα που είναι κεντημένα στο βαθύ γαλαζοπράσινο κάθισμα αυτού του υπέροχου πάγκου είναι πανέμορφα, ασυνδίαστα μεν μεταξύ τους, αλλά γεμάτα ζωντάνια. Το όνομα του προέρχεται από μια παραδοσιακή τεχνική κεντήματος, που απλώνεται σε όλο το κάθισμα με ένα έντονο, αλλά πανέμορφο μοτίβο. Σήμερα υπάρχουν μόνο γύρω στους διακόσιους τεχνίτες που εργάζονται στο εργοστάσιο του κατασκευαστή και στα σπίτια τους. Οι εργαζόμενοι (που έχουν σύνταξη, ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη) δουλεύουν με ανακυκλωμένα παλιά sari και πανέμορφα vintage κεντημένα υφάσματα.

 

χρώμα
Η εταιρία υποστηρίζει τη τοπική κοινότητα με εκπαίδευση για τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχιας και διανέμει τακτικά κουβέρτες και προϊόντα οικιακής χρήσης στις φτωχότερες οικογένειες. Έχουν δύο αιολικούς σταθμούς που υποστηρίξουν τα περιβαλλοντικά μέτρα και είναι υπερήφανοι που η επιχείρησή τους έχει άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους και τα όμορφα προϊόντα που παράγουν. Τα προϊόντα τους περιγράφονταςι ως «παραδοσιακά με μια σύγχρονη συστροφή» και φαίνεται στο design και αυτού του πάγκου. Το σχήμα και η παραδοσιακή λεπτομέρεια, όπου το ύφασμα συναντά τα ξύλο, αντισταθμίζεται από το εκπληκτικό κέντημα. Αξίζει να βρίσκεται στο κέντρο ενός δωματίου, είτε πλάι στο κρεβάτι σας.

Σικελία… αγάπη μου

Η αγάπη και οι ομορφιές της Σικελίας ήταν η έμπνευση των Dolce & Gabbana και της Smeg για τη δημιουργία μιας συλλογής από πολύχρωμα εργαλεία κουζίνας.  “Σικελία, αγάπη μου” είναι η ονομασία της σειράς – που περιλαμβάνει τσαγιέρα, λεμονοστύφτη, μπλέντερ και φρυγανιέρα. Κάθε κομμάτι της σειράς έχει τη δική του γοητεία.

χρώμα

https://www.designbotschaft.com/dolce-gabbana-wasserkocher-klf03dgeu-smeg.html

χρώμαΗ ζωγραφική της φρυγανιέρας εμπνέεται από τη Σικελική χειροτεχνία. Τα πολύχρωμα βαμμένα τερακότα αγγεία που είναι τυπικά της Σικελίας, τα λεγόμενα bummuli και quattare, ήταν η πηγή έμπνευσης γι’ αυτή τη δημιουργία. Οι εικονογραφήσεις απεικονίζουν διάφορα είδη πτηνών, αλλά και ιστιοφόρα στο ορίζοντα της Μεσογείου από τις ακτές της Σικελίας.

https://www.designbotschaft.com/dolce-gabbana-2-scheiben-toaster-tsf01dgeu-smeg.html

χρώμαΟ λεμονοστύφτης λέει μια ξεχωριστή ιστορία από τη Σικελία: Στο κόκκινο φόντο του υπάρχουν τρία οβάλ που απεικονίζουν χρυσοκίτρινα λεμόνια, αρωματικά μεσογειακά πορτοκάλια και τη συναρπαστική εικόνα της Αίτνας με φραγκοσυκιές στο προσκήνιο. Αυτά τα όμορφα μοτίβα είναι πλαισιωμένα με  λουλούδια και φύλλα, που στη σικελική διάλεκτο ονομάζονται cartocci.

https://www.designbotschaft.com/dolce-gabbana-zitruspresse-cjf01dgeu-smeg.html

χρώμα
Ο σχεδιασμός του μπλέντερ μαρτυρεί τη μεγάλη ιστορία και την παράδοση της Σικελίας. Στο κέντρο της συσκευής βρίσκονται τα γραφικά ερείπια ενός ελληνικού ναού αφιερωμένου στους γιους του μυθολογικού θεού Δία. Ο “πίνακας” συνοδεύεται από τη μία πλευρά με εικόνες της Αίτνας, του γνωστού ηφαιστείου της Σικελίας και στην άλλη πλευρά από μια παράσταση της πανέμορφων ακτών της Σικελίας .
 
MadameLeFo