Διακοσμήστε με στιλ Mid-Century

Ο χειμώνας μάς αποχαιρετά και με την είσοδο στη νέα σεζόν όλοι νιώθουμε λίγο πολύ κουρασμένοι από τα σκούρα χρώματα! Και τώρα που η Άνοιξη ήρθε για να μας αλλάξει τη διάθεση, είναι καιρός να αλλάξουμε τα γκρι και τα σκούρα μπλε με πιο φωτεινές και δροσερές αποχρώσεις.

Από όλες τις τάσεις στο design, τα χρώματα διατηρούν ένα σταθερό σημείο αναφοράς και συνήθως βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επιλογών μας. Μάλιστα, έχουν την ικανότητα να ρυθμίζουν τις επιλογές μας για το ποιά έπιπλα θα επιλέξουμε να αγοράσουμε, αλλά και σε ποιο στιλ διακόσμησης θα επενδύσουμε για να αναβαθμήσουμε τους χώρους του σπιτιού μας.

Mid-Century Interior Design

 

Και η Essential Home αποκαλύπτει τις χρωματικές τάσεις της Άνοιξης για μια πρόταση Mid-Century Interior Design. Για την ανοιξιάτικη συλλογή της λοιπόν, η Essential Home εμπνεύστηκε από τις κύριες χρωματικές τάσεις του Pantone Color Institute για το 2018. Από φωτεινά και ζωηρά έως γήινα και απαλά χρώματα, οι επιλογές της είναι συναρπαστικές και χαρούμενες, και διακρίνονται όχι μόνον στα υφάσματα που επιλέγει, αλλά και στα έπιπλα και τα αξεσουάρ της.

Tropical green

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το πράσινο, το χρώμα του 2017, θα παραμείνει στη κορυφή και το 2018. Στη γλώσσα της θεραπείας των χρωμάτων (color therapy), το πράσινο και ειδικά το«Tropical Green» συνδέεται με την ηρεμία, είναι το τέλειο «καταφύγιο» για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το ψυχρό «τσιμέντο» της πόλης και να δημιουργήσουν τον τέλειο κήπο μέσα στο σπίτι τους. Η συλλογή Essential Home σε πράσινο μοιάζει με το «οξυγόνο» και μας χαρίζει την έννοια της απόλαυσης για τις ηλιόλουστες μέρες που έρχονται.

Vivid yellow

Το ζωντανό κίτρινο «Vivid Yellow» συμβολίζει την αρχή της Άνοιξης, φωτεινό και χαρούμενο όπως τις ηλιόλουστες μέρες που αναμένονται, με ένα ζεστό υπόβαθρο που το διατηρεί ήπιο και δεν το αφήνει να φαίνεται υπερβολικά φωτεινό. Αυτό το χρώμα είναι ιδανικό για ταπετσαρία καρέκλας ή καναπέ, χάρη στη ζεστή αλλά φρέσκια εμφάνισή του.

Surf the Web Blue

Το μπλε έχει πάντα έναν εσωτερικό πλούτο. Το «Surf the Web Blue» είναι ένα πιο τολμηρό και πιο σίγουρο χρώμα που συνδυάζει το δροσερό και το εκλεπτυσμένο ταυτόχρονα. Αυτή είναι μια εκπληκτική απόχρωση που μπορεί να δώσει ένα δραματικό, αλλά πιο κομψό άγγιγμα στα δωμάτια από το σκούρο μπλε, το μπλε του ουρανού ή τις αποχρώσεις του ναυτικού μπλε, αφού πρόκειται για μια από τις πιο ευπροσάρμοστες αποχρώσεις της διακόσμησης.

Tango Tangerine

Το «Tango Tangerine» είναι μια πορτοκαλοκόκκινη απόχρωση, ιδανική για να φωτίζει πιο σκοτεινούς χώρους ή να προσθέτει ένα φλογερό ποπ άγγιγμα από χρώμα. Είτε αντλείτε έμπνευση από τα μεταβαλλόμενα χρώματα των φύλλων, είτε από τα πλούσια ηλιοβασιλέματα της άνοιξης, το πορτοκαλοκόκκινο είναι σίγουρα μια αναμφισβήτητα ζεστή και γήινη αναφορά για μια κομψή διακόσμηση Midcentury.

It’s pink, it’s Candy Pink

Το «Candy Pink», συχνά θεωρείται πολύτιμο (κάποτε εξεζητημένο) και girly. Αυτό το χρώμα δύσκολα αποδεικνύεται  ως σοβαρό υποψήφιο, ειδικά όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του σπιτιού… Ευτυχώς, όμως, οι καιροί αλλάζουν, και αυτή η πιο ήπια απόχρωση του ροζ χαρίζει ηρεμία και μάς προσφέρει την δροσιά της εποχής Ανοιξης, όπου η τάση είναι το χρώμα.

 

More info: Βρείτε περισσότερα για τις συλλογές της Essential Home στο www.essentialhome.eu

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για τα χρώματα της σεζόν στο 

50 shades of purple! Γνωριμία με το trendy χρώμα της άνοιξης

 

 

MadameLeFo