Γνωρίστε τις 5 σημαντικότερες τροφές για υγιή, πλούσια μαλλιά!

Ξεχάστε τις bad days τους… Τα μαλλιά σας, εκτός από τα σωστά προϊόντα για την περιποίησή τους, θέλουν τρόπους που περνούν από το πιάτο σας για να τα ξαναδείτε να λάμπουν από υγεία και ομορφιά. Η διαιτολόγος Άννα Κορτέση σας δίνει όλες τις απαραίτητες συμβουλές για να ανακτήσουν τα μαλλιά σας τη χαμένη τους στιλπνότητα και λάμψη. 

Η σωστή διατροφή είναι πρωταρχικής σημασίας, στην προσπάθεια να παραμείνουμε υγιείς και γεμάτοι ζωντάνια. Με τις κατάλληλες τροφές, είναι δυνατόν να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση και να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε. Ταυτόχρονα, όμως, με την ιδανική διατροφή ενισχύουμε την φυσική μας ομορφιά.

Τα μαλλιά & η εμφάνισή μας

Η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας… Επομένως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε με ποιες τροφές θα αναδείξουμε με φυσικό τρόπο την εξωτερική μας ομορφιά.

μαλλιάΑυτό συμβαίνει και μέσα από την καλή θρέψη των μαλλιών, μια και τα μαλλιά μας τραβούν την προσοχή και χαρίζουν πόντους στην εμφάνιση μας. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που καταπονούν τα μαλλιά μας και τα κάνουν να δείχνουν θαμπά, χωρίς όγκο και χαρακτήρα. Επιπλέον, πολλές φορές η τριχόπτωση αποτελεί μεγάλο πρόβλημα που ζητά άμεση λύση. Σήμερα, η διαιτολόγος Άννα Κορτέση θα μας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να αποκτήσουν τα μαλλιά μας στιλπνότητα και λάμψη.

Οι παράγοντες που τα καταπονούν 

Καταρχήν για να γίνουν τα μαλλιά μας λαμπερά και υγιή, θα πρέπει να αποκλείσουμε όλες τις κακές μας συνήθειες. Ξέρετε όμως,  ποιοί είναι οι παράγοντες που καταπονούν τα μαλλιά μας; Έχουμε και λέμε λοιπόν: Είναι οι κακές συνήθειες με τις οποίες χειριζόμαστε τα  μαλλιά μας, και που επιδεινώνουν την κατάσταση τους. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες είναι οι πιο κάτω:

  • Κακή διατροφή,
  • καυσαέριο,
  • λανθασμένη χρήση προϊόντων hair styling,
  • χημικές βαφές μαλλιών,
  • η συχνή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών για styling των μαλλιών,
  • άγχος και προβλήματα ύπνου,
  • καιρικές συνθήκες.

Εύκολα διατροφικά tips για τα μαλλιά μας

μαλλιά

Όπως βλέπετε, δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλους αυτούς τους παράγοντες. Αν και μπορούμε να μειώσουμε τα προϊόντα hair styling που χρησιμοποιούμε, εντούτοις δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις καιρικές συνθήκες ή το καυσαέριο στην ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό ας βελτιώσουμε τη διατροφή μας. Με βάση τις ανάγκες του οργανισμού μας, πρέπει να προσαρμόσουμε το διαιτολόγιό μας και να φροντίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια υγιεινή ζωή.

Θρέψτε τα με ωφέλιμες τροφές 

Ας δούμε λοιπόν τις θρεπτικότερες τροφές που θα πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, με αποτέλεσμα να βελτιώσουμε την όψη και την υγεία των μαλλιών μας. Ευτυχώς, θα δείτε πως όλες αυτές οι τροφές αποτελούν υλικά που ευχάριστα θα προσθέταμε στο τραπέζι μας.

  • Αυγά: Τα αυγά είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης. Επιπλέον, η βιοτίνη από το αυγό βοηθά στη σωστή αναδόμηση της κάθε τρίχας. Ακόμη και προβλήματα όπως οι σπασμένες άκρες (ψαλίδα), τα φριζαρισμένα μαλλιά και η τριχόπτωση μπορούν να καταπολεμηθούν με την κατανάλωση αυγών. Ευτυχώς, τα αυγά είναι μια επιλογή που μπορούμε να καταναλώσουμε με πολλούς τρόπους.

  • Μέλι: Το μέλι περιέχει μαγνήσιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγουμε την τριχόπτωση και σχηματίζονται καινούριες φύτρες.

  • Ξηροί Καρποί: Με τους ξηρούς καρπούς προσλαμβάνουμε σελήνιο, που ωφελεί ιδιαίτερα και τα μαλλιά μας, χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

  • Ακτινίδιο: Το ακτινίδιο περιέχει ψευδάργυρο και αυτή είναι μια θαυματουργή ουσία για τον οργανισμό μας – κυρίως για τα μαλλιά μας. Με τον ψευδάργυρο, μεγαλώνουν οι τρίχες πιο γρήγορα και γίνονται πιο δυνατές. Επιπρόσθετα, βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας.

  • Φαγόπυρο: Το φαγόπυρο είναι ένα super food, μια υπέροχη τροφή. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια κιλών και στην καταπολέμηση προβλημάτων υγείας, αλλά και στη βελτίωση της όψης των μαλλιών. Λόγω των βιταμινών Β που περιέχει σε μεγάλη ποσότητα, ενισχύει την ανάπτυξη της κάθε τρίχας.

Βεβαίως, όλες αυτές και άλλες πολλές τροφές χαρίζουν σημαντικά οφέλη στην υγεία του οργανισμού μας, αλλά και των μαλλιών μας. Ας φροντίσουμε λοιπόν, τα μαλλιά μας όσο μπορούμε κι ας επικεντρωθούμε σε μια ζωή γεμάτη ενέργεια, ευεξία κι ευτυχία.

Η Άννα Κορτέση είναι Registered Dietitian, Clinical Nutritionist,
Personal Nutrition Coach

Για περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε την στο facebook Anna Cortesi – The Balanced Life 

και στην ιστοσελίδα της  www.annacortesi.com

 

 

  

 

MadameLeFo