Γνωρίζουμε τη μαγευτική “Μπενελούξ”, το τρίο των “Κάτω Χωρών”

Ένα ταξίδι στη Μπενελούξ –την πάλαι ποτέ «πρόδρομο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης- ή απλά στις «Κάτω Χώρες» όπως τις έλεγαν παλιότερα, πάντα προκαλεί δέος. Οι τρεις χώρες της Βορειοδυτικής Ευρώπης, η Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, σας προσκαλούν και φέτος για να τις απολαύσετε. Το παραμυθένιο τρίο έχει δέσει άψογα με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές δομές, κι εμείς σας ταξιδεύουμε νοητά για μια ακόμη φορά για να σας προετοιμάσουμε κατάλληλα και να το απολαύσετε σ’ ένα οκταήμερο ταξίδι χάρη στην GAP Vassilopoulos Travel. Βλέπετε, όποιο από τα οργανωμένα ταξίδια που περιλαμβάνει φέτος στο πρόγραμμά της επιλέξετε, θα σας μαγέψει και θα θέλετε να το επαναλάβετε.

Καταρχήν, για το “πακέτο” Ολλανδία-Βέλγιο-Λουξεμβούργο, θα πετάξετε με τα «φτερά» της Lufthansa από τη Λάρνακα κατευθείαν για την Φρανκφούρτη. Και μόλις φθάσετε εκεί, θα αρχίσει το ταξίδι στ’ όνειρο, αφού θα αναχωρήσετε για τις όχθες του ποταμού Ρήνου. Εκεί, θα επιβιβαστείτε σε ποταμόπλοιο για μια εντυπωσιακή κρουαζιέρα στο Ρήνο.

Εδώ θα ζήσετε μοναδικές στιγμές, αφού θα απολαύσετε μια μαγευτική διαδρομή, που θα σας αποκαλύπτει συνεχώς καινούργιες όψεις ενός καταπράσινου τοπίου, που ξετυλίγεται ανάμεσα σε μεσαιωνικές πόλεις, ερειπωμένα κάστρα και μικρά χωριουδάκια.

Μετά απ’ αυτή την κρουαζιέρα στον ποταμό Ρήνο θα συνεχίσετε τη διαδρομή για το πανέμορφο Άμστερνταμ, όπου θα τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο, θα απολαύσετε ένα υπέροχο δείπνο και  θα διανυκτερεύσετε.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΒΟΛΕΝΤΑΜ- ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Την 2η μέρα θα συνειδητοποιήσετε ότι το Άμστερνταμ αποτελείται από 90 μικρά νησάκια τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με 400 γέφυρες. Είναι παγκοσμίως γνωστό κέντρο εμπορίου και κοπής διαμαντιών.

Στην πρωινή σας ξενάγηση θα θαυμάσετε μεταξύ άλλων το σπίτι του Ρέμπραντ, που τώρα πια είναι μουσείο, τη πλατεία Νταμ με τα Βασιλικά ανάκτορα, το σπίτι της Άννας Φράνκ (επίσης είναι μουσείο), τον Καθεδρικό Ναό, τη συναγωγή και το Μέγαρο του Σιδηροδρόμου.

Το απόγευμα θα επισκεφθείτε το ψαροχώρι Βόλενταμ το οποίο ήταν νησί μέχρι το 1959 και σήμερα αποτελεί το βασικό αξιοθέατο λίγο έξω από το Άμστερνταμ, αφού εκεί οι ντόπιοι φοράνε ακόμα τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

Το βραδάκι θα επιστρέψετε στο Άμστερνταμ και θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να κάνετε τις βόλτες σας ή να απολαύσετε μια κρουαζιέρα στα κανάλια του Άμστερνταμ. Τέλος, θα απολαύσετε ένα υπέροχο δείπνο και  θα διανυκτερεύσετε.

ΧΑΓΗ–ΝΤΕΛΦ–ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Την 3η μέρα, μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσετε για την όμορφη Χάγη που είναι η διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας.

Στην περιήγηση που ακολουθεί θα δείτε το Διεθνές Δικαστήριο, ένα από τα Βασιλικά Παλάτια και το κοινοβούλιο. Καθοδόν για το Ρότερνταμ θα επισκεφθείτε την κουκλίστικη πόλη του Ντέλφ, με το όμορφο μεσαιωνικό κέντρο της και τις βιοτεχνίες κατασκευής της περίφημης μπλε πορσελάνης.

Κι όταν φτάσετε στο Ρότερνταμ, που είναι το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, θα θαυμάσετε το παλιό Δημαρχείο, τη γέφυρα Εράσμου και το υπαίθριο Ναυτικό μουσείο.

Στο τέλος της διαδρομής θα καταλήξετε στις Βρυξέλλες, την πιο αριστοκρατική πόλη της Ευρώπης και έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο, θα απολαύσετε το δείπνο σας και θα διανυκτερεύσετε.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ–ΜΠΡΙΖ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Την 4η μέρα, μετά το πρόγευμα, θα αρχίσει η γνωριμία σας με την πόλη των Βρυξελλών, που ξεκινά με μια πανοραμική ξενάγηση για να θαυμάσετε πρώτα απ’ όλα το πασίγνωστο μνημείο «Ατόμιουμ» που κατασκευάστηκε για την παγκόσμια έκθεση των Βρυξελλών το 1958.

Στη συνέχεια, θα περιπλανηθείτε στην τεράστια και φημισμένη πλατεία Γκράντ, όπου βρίσκεται το Δημαρχείο με τους γοτθικούς τρούλους και το άγαλμα του προστάτη της Αγίου Μιχαήλ, το Δημοτικό Μουσείο.

Πολύ κοντά θα βρείτε και το φημισμένο συντριβάνι Μανεκέν Πίς που θεωρείται και η μασκότ των Βρυξελλών.

Εδώ, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να πιείτε μια από τα καλύτερες μπύρες του Βελγίου, να αγοράσετε τις διάσημες βελγικές σοκολάτες – εντοπίστε το παλαιότερο κατάστημα της Godiva που λειτουργεί από το1937 σε ένα από τα στενά που οδηγούν στην πλατεία Γκράντ. Σε απόσταση 2 λεπτών, πίσω από το Δημαρχείο, στην Rue au Beurre 34, βρίσκεται και το κατάστημα του Leonidas  Chocolate, για να αγοράσετε τις διάσημες πραλίνες του.

 

Τριγύρω υπάρχουν μαγαζάκια που πουλούν τις καλύτερες βάφλες του Βελγίου. Εννοείται, θα ενδώσετε σε μια τραγανή και μυρωδάτη βάφλα, με φράουλες, με σοκολάτα, ή με όποια γεύση προτιμάτε!

Μάθετε κι αυτό

Αν ο «Παράδεισος» της σοκολάτας είχε κατοικία τότε θα ήταν στο Βέλγιο. Η χώρα έχει 12 εργοστάσια σοκολάτας, 16 μουσεία, 500 σοκολατερί και πάνω από 2.100 καταστήματα σοκολάτας. Υπολογίζεται μάλιστα, ότι αναλογεί 1 κατάστημα σοκολάτας για κάθε 5.500 κατοίκους!

Η πόλη των Βρυξελλών δε, αποτελεί «σπίτι» για δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες σοκολάτας παγκοσμίως, της Godiva και του Leonidas και φιλοξενεί το διάσημο μουσείο Musee du Cocao et du Chocolate (http://www.mucc.be/en/homepage-en).

Στην παραμυθούπολη της Μπριζ

Στη συνέχεια θα πάτε μια όμορφη εκδρομή στην παραμυθένια πόλη Μπριζ (στα ολλανδικά Brugge ή στα γαλλικά Bruges), με τα γραφικά κανάλια και τους λευκούς κύκνους, που αποκαλείται «Βενετία του Βορρά».

Θα νομίζετε ότι βρίσκεστε στην παραμυθοχώρα, αφού τα παλιά σπιτάκια και αρχοντικά, οι κήποι και οι εκκλησίες με τα μεγαλοπρεπή καμπαναριά θα σας ταξιδέψουν στο χθες. Κι εδώ θα έχετε λίγο ελεύθερο χρόνος για να πιείτε τη μπύρα σας, πριν επιστρέψετε στις Βρυξέλλες για το δείπνο σας και τη διανυκτέρευση.

ΒΑΤΕΡΛΩ–ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Την 5η μέρα, μετά το πρόγευμα και θα αναχωρήσετε για το πανέμορφο Στρασβούργο. Θα κάνετε βέβαια, μια σύντομη στάση στο Βατερλώ, όπου θα δείτε το μνημείο με το τεράστιο λιοντάρι, που είναι αφιερωμένο στην ιστορική μάχη του Ναπολέοντα.

Αμέσως μετά θα κατευθυνθείτε προς το Λουξεμβούργο που είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Στην περιήγηση σας θα σας εντυπωσιάσουν τα μεσαιωνικά κτίρια που είναι κτισμένα δίπλα στα μοντέρνα, ο Καθεδρικός ναός της Παναγίας, το υδραγωγείο, τα τούνελ και το μεγάλο Δουκικό Ανάκτορο.

Τέλος θα φτάσετε στο γραφικό Στρασβούργο, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Γαλλία. Εδώ θα τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο, θα απολαύσετε το δείπνο σας και θα διανυκτερεύσετε.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ–ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ

Την 6η μέρα, μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσετε με προορισμό σας τον Μέλανα Δρυμό, το σπάνιας ομορφιάς δάσος με την καταπληκτική φύση. Το Μαύρο Δάσος πήρε το όνομά του από τα πυκνά δέντρα του που εμποδίζουν το φως του ήλιου στο εσωτερικό του. Θα κάνετε στάση στο Φράιμπουργκ, που φημίζεται ως μια από τις πιο σημαντικές και παλαιότερες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας και της Ευρώπης ολόκληρης. Θεωρείται και η «περιβαλλοντική πρωτεύουσα της Ευρώπης», λόγω της εκμετάλλευσης οικολογικών πρακτικών που χρησιμοποιεί.

 

Στις παραδοσιακές μπυραρίες της πόλης, και τις υπαίθριες αγορές της θα βρείτε τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως εξαιρετικά αλλαντικά, κρασιά, φρούτα, αλλά και το περίφημο λικέρ Kirschwasser, που στα γερμανικά σημαίνει το «νερό από κεράσια». Μιλάμε για ένα διάφανο, άγλυκο φρουτώδες brandy, που φτιάχνεται από διπλή απόσταξη κερασιών Morello μαζί τα κουκούτσια τους, που του δίνουν μια επίγευση αμυγδάλου.

Θα συνεχίσετε για την καρδιά του μαγευτικού δάσους, τον περίφημο Μέλανα Δρυμό, που είναι γεμάτος με ψηλά κωνοφόρα δέντρα και ξύλινα σαλέ. Περνώντας από τις γραφικές καταπράσινες κοιλάδες θα καταλήξετε στην πνιγμένη στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε. Εδώ θα έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να  μπορέσετε να απολαύσετε μια βαρκάδα, ενώ στη συνέχεια, θα επισκεφθείτε το παραδοσιακό εργοστάσιο κατασκευής ρολογιών Cuckoo.

Εδώ θα γνωρίσετε τους περίφημους ωρολογοποιούς που κατασκευάζουν τα παραδοσιακά ρολόγια-κούκους και θα κάνετε τις αγορές σας.

Και αφού μαζέψετε ένα σωρό εικόνες, θα επιστρέψετε στο Στρασβούργο για να απολαύσετε το δείπνο σας και να διανυκτερεύσετε.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ-ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Την 7η μέρα, μετά το πρόγευμα θα περιηγηθείτε στην παλιά πόλη του Στρασβούργου για να δείτε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, από τους ψηλότερους στον κόσμο.

Εδώ θα θαυμάσετε και το περίφημο Αστρονομικό ρολόι που βρίσκεται στο εσωτερικό του καθεδρικού, ενώ θα περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά της πόλης με τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια.

Για φινάλε θα περάσετε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ νωρίς το μεσημέρι θα αναχωρήσετε για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, με ενδιάμεση στάση στην γραφική Χαϊδελβέργη.

Τα χαράματα της 8ης μέρας θα επιστρέψετε στη Λάρνακα, με γεμάτη τη μνήμη σας πανέμορφες εικόνες και εμπειρίες, που θα σας κάνουν να θέλετε να ξαναπάτε πίσω!

More info

Οπουδήποτε κι αν θέλετε να περάσετε φέτος τις διακοπές σας, η GAP Vassilopoulos Travel έχει τη λύση. Γι’ αυτό επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της www.gaptravel.eu και θα σας βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αναζητάτε. Για το σημερινό μας ταξίδι θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο http://gaptravel.eu/holland-belgium-louxembourg  

Στο http://www.gaptravel.eu/ θα βρείτε επίσης πολύ ενδιαφέροντα πακέτα για  διακοπές, με απευθείας πτήσεις, και διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων ή και Deluxe.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις οργανωμένες εκδρομές και τις υπηρεσίες της GAPVassilopoulos Travel (http://www.gaptravel.eu/) κάντε κλικ  

Buongiorno Italia, για τις πιο μαγευτικές και αξέχαστες διακοπές

 

 

MadameLeFo