Βρες την αύρα σου, άκουσε το… ένστικτό σου

Βρες την αύρα σου, άκουσε το… ένστικτό σου… Ναι, γιατί μετά το Angel, το Α Men και το Alien, ακόμα ένα μοναδικό άρωμα που αρχίζει κι αυτό από το Α, το πρώτο γράμμα του αλφαβήτου, ήρθε να προστεθεί στην συλλογή των μοναδικών αρωμάτων του Thierry Mugler. Λέγεται Aura και μας καλεί να ακούσουμε το ένστικτό μας… Ένα άρωμα που ξαφνιάζει με τις πρωτότυπες νότες του, ένα άρωμα παράδοξο, που όμως χτυπά στους κτύπους της καρδιάς μας.  

Από το 1992, όταν έκανε το ντεμπούτο του στο χώρο της αρωματοποιίας, με το μοναδικό Angel του, ο Thierry Mugler, ο γάλλος μετρ της μόδας από το Στρασβούργο, έχει αφήσει το αποτύπωμά του στον μαγικό κόσμο της σαγήνης και του έρωτα… Σήμερα, 26 χρόνια μετά, μας εντυπωσιάζει για άλλη μια φορά με το Aura, τη νέα αρωματική δημιουργία του, που ήρθε για να γράψει τη δική του ιστορία.

Πολύτιμο σαν το ζαφείρι

Με το μοναδικό του χρώμα, [όπως το πολύτιμο ζαφείρι], κι ένα εκπληκτικό μπουκάλι, σε σχήμα καρδιάς, που «κρύβει» στο εσωτερικό του ένα άρωμα χαρισματικό, μας σαγηνεύει από το πρώτο φστ!

Το Aura, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Pierre Aulas, του Creative Director των αρωμάτων του οίκου Mugler και τεσσάρων κορυφαίων αρωματοποιών, της Daphné Bugey, της Amandine Clerc Marie, του Christophe Raynaud και της Marie Salamagne, είναι εδώ για να αφήσει το αρωματικό του αποτύπωμα.

Αυτές οι τέσσερις διάσημες «μύτες» ανέλαβαν να φέρνουν στη ζωή το όραμα του Thierry Mugler για το θηλυκό πρωταρχικό ένστικτο, μια «μυστηριώδη ζωτική ενέργεια, μια άγρια και μυστική δύναμη». Το ένστικτο βρίσκεται στον πυρήνα της ανθρωπότητας και χτυπάει στον παλμό της καρδιάς κάθε ανθρώπου… Και τώρα συλλαμβάνεται στη μορφή ενός αρώματος μέσα στο Aura, που έφθασε για να μας μεταφέρει σ’ ένα εξωτικό περιβάλλον και να «αγκαλιάσει» ολόκληρο το κορμί μας με την εξαιρετική ευωδιά του.

Μαγεία & μυστήριο

Ηγερία του νέου αρώματος η υπέροχη Zheny Katava ένα πλάσμα «μεταφυσικό», κάτι ανάμεσα σε νεράιδα και σε μάγισσα, κάτι ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, που μέσα από την καμπάνια του Aura μάς μεταφέρει σ’ ένα εξωτικό περιβάλλον, γεμάτο μυστήριο.

Δυο διάσημοι σχεδιαστές από το Λονδίνο, ο Warren Du Preez και ο Nick Thornthon Jones συνεργάστηκαν άψογα με την Zhenya Katava και τελικά πέτυχαν να δημιουργήσουν το απίθανη καλλιτεχνική αποτύπωση της αρχικής έννοιας της θηλυκότητας.

Απολαύστε την Zhenya Katava στο βίντεο που ακολουθεί

και αφήστε την αύρα του Aura να σας τυλίξει!

Τολμήστε…

Θα τολμήσετε; Θα τολμήσετε να ζήσετε; Θα ενδώσετε στην φύση; Στην δική σας φύση; Θα ψάχνατε την πηγή της θηλυκότητάς σας; Θα τολμούσατε να είστε ο εαυτός σας; Ακριβώς όπως είστε: ευαίσθητη, αισθησιακή, θηλυκή αλλά και άγρια; Θα τολμούσατε να ακούσετε το ένστικτό σας, την εσωτερική φωνή σας; Εξαιρετικά γρήγορο, αλάνθαστο και μοιραίο, το ένστικτο είναι μια έμφυτη επιστήμη, αλλά ταυτόχρονα κι ένα ζωτικής σημασίας… μυστικό. Συνδέει τον καθένα από εμάς με οτιδήποτε σχετίζεται με την φύση. Το μοιράζονται όλοι, όμως ανήκει μόνο σε έναν.

Το Aura Mugler ενσωματώνει το πνεύμα της γυναίκας που αγαπά την ζωή. Όλων εμάς των γυναικών δηλαδή, που, απαλλαγμένες από προκαταλήψεις και δόγματα, είμαστε έτοιμες να ανακαλύψουμε τις επιθυμίες μας και να ταξιδέψουμε τον δρόμο της αυτογνωσίας. Όλων εμάς που επιθυμούμε την αυθεντικότητα, που ψάχνουμε την μοναδικότητά μας. Όλων εμάς που βασιζόμαστε στο ένστικτό μας για να γίνουμε η εξαίρεση σ’ έναν εξαιρετικό κόσμο.

Στο μυστήριο της αύρας του Aura

Αυτό το εξαιρετικό άρωμα που δημιουργήθηκε χάρη στο διορατικό μυαλό του Thierry Mugler είναι εμπνευσμένο από την καρδιά της φύσης. Οι ξυλώδεις τόνοι του αναμιγνύονται αισθησιακά με τα άνθη πορτοκαλιάς, το ραβέντι και τη βανίλια. Το άρωμα θυμίζει ό,τι αγαπάμε στη φύση και αυτός  ο μοναδικός συνδυασμός βοτάνων και ξύλου αποδεικνύεται ότι έχει πραγματικά εκπληκτική διάρκεια.

Όταν το ανακαλύψετε για πρώτη φορά, θα νιώσετε ότι σας ταξιδεύει πραγματικά. Όπως κάθε άρωμα του Mugler, πιθανότατα θα σας μπερδέψει, αφού αρχικά θα νομίζετε ότι κρύβει γνώριμα στοιχεία, που όμως ουσιαστικά δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμα. Είναι σαν μια μυρωδιά που ξέρετε, όμως δεν μπορείτε να την στοιχειοθετήσετε… Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα άρωμα ανατολίτικο, λουλουδένιο αλλά και σαρκικό. Υπερβολικό και εθιστικό, όπως άλλωστε και όλα τα αρώματα του οίκου Mugler, το Aura είναι βασισμένο πάνω σ’ ένα διπλό παλμό, σε μια υπερβολική δόση από Tiger liana και Rhubarb leaf. Έντονο, δυνατό και λαμπερό. Το Tiger liana, με πλούσιο, αιχμηρό, καπνιστό, καραμελωμένο τόνο αμυγδάλου, χρησιμοποιείται στην κινεζική, παραδοσιακή ιατρική, και θεωρείται ιαματικό -φαρμακευτικό φυτό για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων και για την εξισορρόπηση του σώματος.

Το άρωμα αποκαλύπτεται αρχικά με μια πράσινη φρουτώδη καρδιά, στην οποία κυριαρχεί το ραβέντι, η οσμή του οποίου δημιουργήθηκε με την συνθετική νότα του styrallyl acetate. Σε αυτή την πράσινη και την κάπως ξινούτσικη διάσταση του, αποκαλύπτεται ο λαμπερός χαρακτήρας ενός γκουρμάν φρούτου που θυμίζει κάτι ανάμεσα στο ακτινίδιο και την φράουλα. Μια “φρεσκάδα” που θυμίζει μια νότα λεβάντας με μεταλλικές υφές (υπάρχει σε αρκετά αντρικά αρώματα) δημιουργεί τις λουλουδένιες αποχρώσεις του. Σταδιακά αποκαλύπτονται τα λευκά άνθη, τα οποία όμως δίνουν υφή στο άρωμα, και όχι διακριτή παρουσία στην όσφρηση. Περισσότερο ευδιάκριτος είναι ο ανθός της πορτοκαλιάς που το κάνει δροσερό και φρέσκο.

Η βάση του Aura κινείται σε αφράτες συγχορδίες musk, περιτυλιγμένες από βανίλια bourbon και βάλσαμα, με την ξηρή και αυξανόμενη σε ένταση νότα του amber. Το ενδιαφέρον αυτού του αρώματος βρίσκεται στο γεγονός ότι πολύ αργότερα από την πρώτη αίσθηση, αναδίδεται μια αμυδρή χροιά βιολέτας στο δέρμα, που δεν γίνεται αντιληπτή με την πρώτη στιγμή. Γενικά όμως, το Aura ξεδιπλώνει ένα πυκνό, βελούδινο πέπλο πάνω στο δέρμα με την χαρακτηριστική, ιδιαίτερη διακύμανση που έχουμε συνηθίσει σε όλα τα αρώματα του Thierry Mugler.

Object of desire

Το μπουκάλι του, μια φυσική συνέχεια στο DNA του οίκου Mugler, είναι ένα πραγματικό αντικείμενο πόθου. Βασισμένο στην προσωπική πρόταση του ίδιου του Thierry Mugler, μοιάζει μ’ ένα πραγματικό γλυπτό έργο τέχνης. Το σχήμα καρδιάς έχει σμιλευτεί σε γυαλί και έχει τοποθετηθεί σε μέταλλο σε σχήμα ‘Μ’, επιβάλλοντας πειθαρχία στο ελεύθερο σχήμα του. Η επιτομή της απλότητας. Ο καθαρός εκλεπτυσμός μιας σπουδαίας διακοσμητικής τέχνης.

Αδιαφανές σαν κόσμημα, αντιπροσωπεύει το καθολικό σύμβολο της καρδιάς. Το μυστηριώδες σμαραγδένιο χρώμα του είναι το χρώμα της ζωής, της αισιοδοξίας, της τύχης, της ελπίδας και της διαίσθησης, αλλά και της αρμονίας μεταξύ σώματος, ψυχής και συναισθημάτων. Μπείτε λοιπόν, στον κόσμο της πολυτέλειας και του εξαιρετικού. Έτσι κι αλλιώς, τα αρώματα Thierry Mugler κρύβουν ιστορίες, και το Aura μας μεταφέρει στη φαντασία που σηματοδοτεί την εξαίρεση, την καινοτομία, τα παράδοξα και τα συναισθήματα.

Περιπλανηθείτε στον μαγικό, εξωτικό περιβάλλον του Aura και μάθετε πως δημιουργήθηκε η οπτική εικόνα της διαφημιστικής καμπάνιας, στο βίντεο που ακολουθεί.

Το στούντιο όπου έγιναν τα γυρίσματα είχε επενδυθεί κατάλληλα για να αποδοθεί η συγκλονιστική αίσθηση της ατμόσφαιρας ενός μαγικού δάσους… Κι έτσι μας εντάσσει σ’ ένα μαγικό σύμπαν, μεσ’ στην “καρδιά” ενός εξωτικού  δάσους..

Το Aura Mugler κυκλοφόρησε ήδη και θα το ανακαλύψετε στα καταστήματα καλλυντικών. 

 

 

MadameLeFo