Βιετνάμ, «αποκάλυψη… τώρα»  

Μέσα από τις στάχτες του «Αμερικάνικου πολέμου», όπως τον λένε οι ίδιοι οι Βιετναμέζοι τον πόλεμο του Βιετνάμ, η χώρα τους αναγεννήθηκε και υποδέχεται πια με νέο, ανανεωμένο και φιλόξενο «πρόσωπο» τα εκατομμύρια των επισκεπτών που την σπεύδουν να την εξερευνήσουν. Εάν κι εσείς ονειρεύεστε να μάθετε περισσότερα για την μαγική αυτή χώρα, κλείστε τώρα τα εισιτήρια σας και φύγατε για να ανακαλύψετε έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο.

 

Εάν είστε από τους φανατικούς του καλού αμερικάνικου κινηματογράφου, τότε, σίγουρα θα έχετε δει το θρυλικό «Αποκάλυψη τώρα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Και έστω κι αν το σενάριο περιστρέφεται γύρω από τον πόλεμο του Βιετνάμ, σίγουρα, θα θυμάστε την απίστευτη φωτογραφία, για την οποία άλλωστε η ταινία βραβεύτηκε και με Όσκαρ. Και παρά το γεγονός ότι η χώρα μπορεί να ξυπνάει πολεμικές μνήμες, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει στροφή 360 μοιρών και υποδέχεται με νέο, ανανεωμένο και πάνω απ’ όλα φιλόξενο «πρόσωπο» τα εκατομμύρια των επισκεπτών, που θέλουν να περιπλανηθούν σε ένα τόπο μαγικό… Το Βιετνάμ, έχοντας επουλώσει με τον καλύτερο τρόπο τις πληγές του παρελθόντος, θεωρείται πλέον ένας top τουριστικός προορισμός, με μια τεράστια γκάμα επιλογών και απόλυτη ασφάλεια.  Επομένως, μια επίσκεψη εκτός του ότι θα σας προσφέρει άπειρες εντυπώσεις, μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να την επαναλάβετε… Γιατί; Οι λόγοι είναι πολλοί, και πιο κάτω σίγουρα θα βρείτε τις απαντήσεις.

Από τη Λάρνακα στο Ανόι

Οπουδήποτε κι αν θέλετε να πάτε διακοπές, η GAP Vassilopoulos Travel έχει τη λύση. http://www.gaptravel.eu/

Καταρχήν, στην GAP Vassilopoulos (http://www.gaptravel.eu/vietnam-panorama) θα βρείτε όλα όσα σας υπόσχεται ένα οργανωμένο ταξίδι στη γη της επαγγελίας. Με λογικές τιμές, θα απολαύσετε ένα αξέχαστο δεκαήμερο ταξίδι στο Βιετνάμ. Θα φθάσετε με απευθείας πτήσεις της Qatar Airways, (με ενδιάμεσο σταθμό) στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, μια σύγχρονη μεγαλούπολη με μοναδικό στυλ.

Με τις προτάσεις της GAP Vassilopoulos (http://www.gaptravel.eu/vietnam-panorama)το ταξίδι σας στο Βιετνάμ θα μείνει αξέχαστο.

Η πόλη διατηρεί έντονα τα σημάδια της Γαλλικής αποικιοκρατίας και αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του Βόρειου Βιετνάμ. Η «ασημένια πόλη» με τις επτά λίμνες και τις δεκάδες παγόδες, άρχισε να αναπτύσσεται περίπου πριν από χίλια χρόνια στις όχθες του Κόκκινου Ποταμού.

Η γνωριμία σας με το Ανόι, θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο μουσείο Εθνολογίας με τα πλούσια εκθέματα, το Ναό της Λογοτεχνίας και τη πανέμορφη λίμνη Χοάμ Κιέμ με τη γραφική γέφυρα Huc και τα δρομάκια της παλιάς πόλης. Το βράδυ θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια ενδιαφέρουσα παράσταση με μαριονέτες του νερού.

 

Στα must της περιήγησής σας είναι και μια βόλτα στα στενά σοκάκια της αγοράς. Τριάντα έξι δρόμοι που έχουν ονόματα ανάλογα με τον τύπο των μαγαζιών που έχει ο καθένας: οδός χαλκού, οδός σιδήρου και ενδιάμεσα άπειρες μικρές καντίνες με street food και σουβενίρ.

Στην περιοχή Old Quarter θα βρείτε καταστήματα που πωλούν μετάξι, ασημικά, πορσελάνες και αντίκες, σε χαμηλές τιμές.

ΧΑ ΛΟΝΓΚ, ΦΥΣΙΚΟ ΘΑΥΜΑ

Την επομένη, θα επισκεφθείτε τον μαγευτικό κόλπο Χα Λονγκ, όπου θα απολαύσετε μια κρουαζιέρα με παραδοσιακό πλοιάριο της περιοχής. Πληροφοριακά, θα πρέπει να ξέρετε ότι ο κόλπος Χα Λόνγκ (Halong Bay), το «Στολίδι του Βιετνάμ» όπως χαρακτηρίζεται, από το 1992 αναγνωρίζεται ως μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς από την UNESCO και επειδή έχει ενταχθεί στη λίστα των νέων επτά φυσικών θαυμάτων του κόσμου, αποτελεί το όνειρο κάθε φυσιολάτρη.

Το Βιετνάμ με τις μοναδικές ομορφιές του αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς. www.gaptravel.eu

 

Πρόκειται για μια μαγευτική περιοχή, με εκατοντάδες πανύψηλους και καταπράσινους ασβεστολιθικούς βράχους σκορπισμένους στη θάλασσα, νησιά με περίεργα σχήματα που διαμορφώνουν αμέτρητες παρθένες παραλίες με σμαραγδένια νερά και εκπληκτικές σπηλιές, καθηλώνει με την ομορφιά του και προκαλεί δέος.

Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας θα απολαύσετε γεύμα με ολόφρεσκα θαλασσινά σε ντόπιες σπεσιαλιτέ.

 

Στο ιστορικό ΧΟΥΕ

Την 4η ημέρα, αφού προγευματίσετε στο ξενοδοχείο, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για κάνετε τα ψώνια σας στο Ανόι. Στη συνέχεια, θα πάτε στο αεροδρόμιο για να πάτε με εσωτερική πτήση στην ιστορική πόλη Χουέ, που αποτέλεσε για αρκετά χρόνια την πρωτεύουσα της χώρας (κατά την περίοδο της δυναστείας Νγκουγιέν, από το 1802, έως το 1945) και είναι γεμάτη από μνήμες εκείνης της εποχής. Το βράδυ, μετά την άφιξη στο ξενοδοχείο θα απολαύσετε ένα «βασιλικό δείπνο».

Στο ΧΟΙ ΑΝ

Την 5η ημέρα, μετά το πρόγευμα θα περιηγηθείτε στην όμορφη πόλη. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθείτε το Μαυσωλείο του πρώην βασιλιά Tu Duc και Minh Mang, την αυτοκρατορική Ακρόπολη, την Thien Mu, που είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη παγόδα και σύμβολο της πόλης.

Στο Hoi An, θα αγοράσετε παραδοσιακά λαμπιόνια από τους πλανώδιους πωλητές. http://www.gaptravel.eu/vietnam-panorama

Αν ο χρόνος το επιτρέπει θα επισκεφθούμε την αγορά Dong Ba. Στη συνέχεια θα ακολουθήσετε μια από τις ωραιότερες διαδρομές του Βιετνάμ για θα φθάσετε στη Χοι Αν (Hoi An). Καθοδόν θα σταματήσετε στη πόλη Ντα  Νάνγκ (Da Nang) για να επισκεφθείτε το σπουδαίο μουσείο Cham και τα «μαρμάρινα βουνά».

Την επόμενη, μετά το πρόγευμα θα περιηγηθείτε στους παραδοσιακούς δρόμους της πόλης, η οποία κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Θα επισκεφθείτε μεταξύ άλλων την κλειστή Ιαπωνική Γέφυρα, την παγόδα Ong, τον Κινέζικο ναό Fukienese που κτίστηκε το 1692 από τον κινέζο Phuoc Kien και θα επισκεφθείτε ένα παραδοσιακό εργαστήρι μεταξιού.

ΑΠΟ ΤΗ  ΝΤΑ ΝΑΝΓΚ ΣΤΗ ΣΑΙΓΚΟΝ

Την 7η μέρα, μετά το πρόγευμα, αναχωρείτε για το αεροδρόμιο της Ντα Νάγκ για μια σύντομη πτήση με προορισμό την θρυλική Σαϊγκόν, που έχει μετονομαστεί σε Χο Τσι Μινχ (Ho Chi Minh)και αποτελεί το οικονομικό κέντρο του Βιετνάμ.

Το συναρπαστικό οδοιπορικό σας θα ξεκινήσει από τα παλιά νεοκλασικά κτίσματα, όπου θα διαπιστώσετε την όμορφη ρυμοτομία της πόλης, που αποπνέουν την προπολεμική της αίγλη. Εδώ θα απολαύσετε βραδινή κρουαζιέρα και δείπνο στον ποταμό Σαϊγκόν για να θαυμάσετε την πόλη φωτισμένη.

Στα τούνελ του ΚΟΥ ΤΣΙ  

Την επομένη,  θα αρχίσετε την ξενάγηση σας με επίσκεψη στα περίφημα και δαιδαλώδη τούνελ του Κου Τσι (Cu Chi). Για την κατασκευή αυτών των τούνελ χρειάστηκαν 25 χρόνια – μιλάμε για υπόγειες διαβάσεις συνολικού μήκους 250 χιλιομέτρων, σε 3 επίπεδα κάτω από τη γη. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ αποτελούσαν τα κρησφύγετα των Βιετκόνγκ (υπόψην: δεν είναι κατάλληλα για κλειστοφοβικούς).

Το απόγευμα θα συνεχίσετε με ξενάγηση της πόλης.

Μεταξύ άλλων θα δείτε το Πολεμικό μουσείο με εκθέματα από τον πόλεμο του Βιετνάμ, το Παλάτι, τον Καθεδρικό ναό της πόλης καθώς και το περίφημο κτίριο του Ταχυδρομείου-έργο του γνωστού Γάλλου αρχιτέκτονα Άιφελ.

Τέλος θα επισκεφθείτε στην πολύβουη αγορά Ben Thanh. Εδώ υπάρχουν πολλά καταστήματα που πωλούν μετάξι, κοσμήματα, αντίκες (ιδιαίτερα μεγάλη ποικιλία σε παλιά ρολόγια), αντικείμενα από λάκα, κεντήματα και έτοιμα ενδύματα, αθλητικά παπούτσια, κεραμικά και λαϊκή τέχνη. Εννοείται, το παζάρι είναι το νέο σπορ στο οποίο πρέπει να εξασκηθείτε!

ΣΑΙΓΚΟΝ – ΠΟΤΑΜΟΣ ΜΕΚΟΝΓΚ – ΣΑΙΓΚΟΝ

 

Την προτελευταία μέρα θα εξερευνήσετε το Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ, όπου θα απολαύσετε από κοντά τον τρόπο ζωής των ντόπιων κατοίκων. Θα επιβιβαστείτε σε πλοιάριο για μια κρουαζιέρα στον ποταμό Ben Tre.

Κατά μήκος του ποταμού, θα θαυμάσετε μεταξύ άλλων την οργιώδη τροπική βλάστηση, τις φυτείες ρυζιού και τροπικών φρούτων αλλά και τις δραστηριότητες των κατοίκων, που ψαρεύουν κ.α. Ακολούθως θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στα δρομάκια ενός παραδοσιακού χωριού και να γευτείτε υπέροχα τροπικά φρούτα και άλλες τοπικές λιχουδιές. Στη συνέχεια, θα επιβιβαστείτε ξανά στο πλοιάριο για να επιστρέψετε πίσω στο λεωφορείο που θα σας οδηγήσει στη Σαϊγκόν. Την τελευταία μέρα, νωρίς το πρωί θα πάρετε την πτήση της επιστροφής έχοντας στις βαλίτσες σας τις πιο συγκλονιστικές εικόνες και εντυπώσεις.

Γευτείτε την τοπική κουζίνα

Η βιετναμέζικη μαγειρική αποτελεί ένα κράμα εξαίσιων μαγειρικών συστατικών-στοιχείων με λεπτές, αέρινες γεύσεις. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και οι κάτοικοί της ισχυρίζονται ότι η κουζίνα τους έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία καλύπτοντας ολοκληρωτικά τις διατροφικές ανάγκες ακόμα και των φυτοφάγων. Με βάση πολλά είδη θαλασσινών (γαρίδες, καλαμάρι, χταπόδι, καβούρι) και ψαριών, λιγότερο κρέας (χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο, μπιφτέκι, πάπια) συνδυάζουν άφθονα λαχανικά στη μαγειρική τους.

Σε πολλά πιάτα, συνυπάρχει το κρέας με θαλασσινά και λαχανικά δημιουργώντας ένα υπέροχο γαστρονομικό αποτέλεσμα. Αν σας δοθεί η ευκαιρία, δοκιμάστε πιάτα όπως το τηγανιτό ψάρι, γεμιστά καβούρια, ολόφρεσκα spring rolls, ενώ το Pho -μια καυτή σούπα με μοσχάρι ή κοτόπουλο, νουντλ, μπαχαρικά, φρέσκα μυρωδικά, τσίλι και λάιμ, που καταναλώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας- θεωρείται το εθνικό τους φαγητό.

Γενικά, η βιετναμέζικη κουζίνα είναι βαθιά επηρεασμένη από τις γειτονικές χώρες (Ινδία, Καμπότζη, Λάος, Ταϊλάνδη) όπου χρησιμοποιείται η ζάχαρη, το κάρυ και μεγάλη ποικιλία μπαχαρικών. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται και η γαλλική επιρροή από την αγάπη των κατοίκων για τα σάντουιτς, τις μπαγκέτες, τον καφέ φίλτρου, την κρέμα καραμελέ, την πάπια με πορτοκάλι και το μπιφτέκι. Επομένως, να είστε σίγουροι ότι δεν θα πεινάσετε!

Μάθετε κι αυτό…

Εκτός από τις πεντανόστιμες και super υγιεινές σπεσιαλιτέ της βιετναμέζικης κουζίνας, οι coffee lovers θα ενθουσιαστείτε, αφού το Βιετνάμ είναι ο «ειδικός» στον καφέ! Και παρά το ότι η χώρα είναι γνωστή για την εξαγωγή της ποικιλίας Robusta (δεύτερη σε παραγωγή καφέ παγκοσμίως), η Arabica, η Catimor και η Chari συγκαταλέγονται ανάμεσα στις ποικιλίες που παράγονται, οι οποίες συνδυάζονται και δημιουργούν blends με ξεχωριστά γευστικά προφίλ.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε την βιετναμέζικη εκδοχή του cappuccino, το Cà Phê Trứng, έναν από τους πιο ασυνήθιστους καφέδες στον κόσμο! Φτιάχνεται από κρόκο αυγού που έχει χτυπηθεί με συμπυκνωμένο γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα, η οποία στη συνέχεια χύνεται πάνω από μια κούπα ζεστού Βιετναμέζικου καφέ Robusta.

More info

Βέβαια, να θυμάστε πως οπουδήποτε κι αν θέλετε να περάσετε φέτος τις διακοπές σας, η GAP Vassilopoulos Travel έχει τη λύση. Γι’ αυτό επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της www.gaptravel.eu και θα σας βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αναζητάτε.

Στο http://www.gaptravel.eu/ θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα πακέτα για  διακοπές, με απευθείας πτήσεις, και διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων ή και Deluxe.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις οργανωμένες εκδρομές και τις υπηρεσίες της GAPVassilopoulos Travel (http://www.gaptravel.eu/) κάντε κλικ στο 

Ταξιδεύουμε ανά τον κόσμο με τα “μάτια” μιας ειδικού

 

 

 

 

 

 

 

MadameLeFo