Βασιλικό άρωμα στο φινάλε του Fashion Week του Λονδίνου

Μια αναπάντεχη έκπληξη επεφύλασσε η Βασίλισσα της Αγγλίας στο κοινό που παρακολούθησε το show του ανερχόμενου σχεδιαστή Richard Quinn, χθες το απόγευμα. Η βασίλισσα Ελισάβετ, δίπλα στην ισχυρή κυρία της Vogue, στο front row, παρακολούθησε το fashion show, εκδηλώνοντας πολλές φορές την ικανοποίησή της για τις δημιουργίες του νέου ταλέντου της βρετανικής μόδας. Κι αν διερωτάστε για το λόγο; Θα σας τον αποκαλύψουμε πιο κάτω.

 

Καταρχήν, η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίζεται πολύ σπάνια τον τελευταίο καιρό, πόσο μάλλον σε επιδείξεις μόδας. Παρόλα αυτά, η 91χρονη μονάρχης της Βρετανίας, φορώντας ένα γαλάζιο, τουΐντ ταγιέρ, με καρφίτσα στο πέτο, χθες το απόγευμα επισκέφθηκε πρώτα τις εκθέσεις σχεδιαστών της LFW για να δει τις συλλογές τους.

Μεταξύ αυτών ήταν και η δική μας, η Μύριαμ Σώσειλος (με το brand της MyriamSOS Fine Jewellery με τις υπέροχες δημιουργίες της σε πρωτότυπα κοσμήματα). Και παρόλο που η εμφάνιση της βασίλισσας είχε κρατηθεί μυστική – εννοείται για λόγους ασφαλείας- εντυπωσίασε τους πάντες με την απρόσμενη επίσκεψή της στους χώρους της London Fashion Week.

Αργότερα, έκανε την είσοδό της στην αίθουσα όπου ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το show του νεαρού σχεδιαστή και άφησε τους πάντες άφωνους. Έκατσε στο front row, ανάμεσα στην Caroline Rush, την Chief Executive of the British Fashion Council, και την ισχυρή κυρία και Editor-in-Chief της Vogue, την Anna Wintour και μπορεί οι πολύχρωμες δημιουργίες του Richard Quinn να ήταν πολύ τολμηρές για τα γούστα της βασίλισσας, αλλά παρόλα αυτά, εκδήλωνε σε πολλές περιπτώσεις την ενθουσιασμό της για το ταλέντο του νεαρού Λονδρέζου fashion designer.

Στη συνέχεια η Ελισάβετ απένειμε στον Richard Quinn το πρώτο Βραβείο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ για τη Βρετανική Μόδα. Μάλιστα, με το βραβείο αυτό αναγνωρίζεται ο ρόλος της βιομηχανίας μόδας στην κοινωνία και τη διπλωματία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ανάκτορα.

Το Βραβείο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ θα απονέμεται κάθε χρόνο σε νέους Βρετανούς σχεδιαστές για το ταλέντο τους και την πρωτοτυπία της δουλειάς τους.

Ο Richard Quinn είναι γεννημένος στο Λονδίνο και δημιούργησε την ομώνυμη μάρκα ρούχων το 2016. Ειδικεύεται στα γυναικεία ενδύματα και τα υφάσματα. “Ο Richard Quinn δημιουργεί ρούχα δίνοντας προσοχή στα πρωτοποριακά υφάσματα, επικεντρώνοντας την ικανότητά του να συνδυάζει τη μοναδική ικανότητά του στο χειροτέχνημα με μια εκλεπτυσμένη αίσθηση της υψηλής μόδας”, αναφέρει για τον σχεδιαστή ο ιστότοπος της Εβδομάδας Μόδας.

Και έκθεση μόδας στο παλάτι

Σ’ αυτή την περίπτωση, «οικοδέσποινα» ήταν η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον, η οποία φορώντας ένα ασπρόμαυρο ριχτό φόρεμα  του οίκου Erdem και το πιο λαμπερό της χαμόγελο, καλωσόριζε στο παλάτι τους διάσημους καλεσμένους της. Λίγο πριν φέρει στον κόσμο το τρίτο παιδάκι της η πριγκίπισσα Κέιτ, (που βρίσκεται  στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της) διοργάνωσε μαζί με την με την Κόμισσα του Wessex, Σοφία, έκθεση μόδας στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για καλό σκοπό.

Μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων ήταν η Artistic Director του ομίλου της Conde Nast και διευθύντρια της Vogue, Anna Wintour, οι βρετανίδες σχεδιάστριες Stella Mc Cartney και η Alice Temperley, τα διάσημα μοντέλα της δεκαετίας του ’90, όπως την Erin O’Connor, αλλά και η Naomi Campbell που μαγνήτισε τα βλέμματα με το φαντασμαγορικό βραδινό φόρεμα της.

Η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον,  με την Κόμισσα του Wessex, Σοφία, και την βρετανίδα σχεδιάστρια Stella Mc Cartney

 Τα διάσημα μοντέλα της δεκαετίας του ’90, Naomi Campbell και Erin O’Connor

Η βρετανίδα σχεδιάστρια Alice Temperley

Να σημειώσουμε πως η  έκθεση περιλαμβάνει διάφορες πρωτότυπες δημιουργίες σχεδιαστών μόδας από τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας [και της Κύπρου συμπεριλαμβανομένης, με την Αφροδίτη Χερά- Χατζηρακλέους Afroditi Hera Hadjieracleous να αντιπροσωπεύει το νησί μας με τις δημιουργίες της].

Η Αφροδίτη Χερά- Χατζηρακλέους με τη δημιουργία της 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να χρησιμοποιήσει τη μόδα ως μέσο έκφρασης και πλατφόρμα αρωγής στο να αντιληφθούν οι πολίτες διαφορετικά πλέον την σύγχρονη «Commonwealth».

Πηγές: CNN Greece, REUTERS/Paul Hackett

 

 

 

 

MadameLeFo