Απολαύστε… ενυδάτωση τώρα, απαραίτητη όσο και το νερό!

Σκεφτήκατε ποτέ να μην πιείτε νερό για μέρες; Δεν θα υποφέρατε από δίψα; Τότε γιατί το κάνετε με την επιδερμίδα σας;  Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε για σας τα πιο πρακτικά tips και σας προτείνουμε όλες τις πρόσφατες αφίξεις για ενυδάτωση, και να μην αφήσετε ποτέ ξανά, φέτος το καλοκαίρι την επιδερμίδας σας διψασμένη!

Αυτές τις μέρες του καύσωνα είναι βασανιστικό να διψάτε και να μην έχετε ένα ποτήρι παγωμένο νερό… Άραγε σκεφθήκατα πως νιώθει η επιδερμίδα σας που ενώ διψά, εσείς αμελείτε να την δροσίσετε; Και ενώ δεν ξέρει να μιλά, σας δείχνει πως την έχετε εγκαταλείψει… Θαμπή όψη, τραχιά υφή, έλλειψη σφριγηλότητας, γραμμές αλλά και αίσθηση “τραβήγματος”, είναι λίγα μόνον από τα σημάδια αφυδάτωσης. Θυμηθείτε λοιπόν πως η Νο1 κίνηση που πρέπει να κάνετε για την επιδερμίδα σας αμέσως και χωρίς εκπτώσεις, είναι η ενυδάτωση! Σήμερα κιόλας, αποφασίστε να μην αμελήσετε ξανά την ενυδάτωση του δέρματός σας, γιατί μόνον όταν του προσφέρετε τα αναγκαία ενυδατικά συστατικά θα διατηρηθεί ελαστικό, υγιές και πιο ανθεκτικό στις επιθέσεις και τις φθορές.

Και όλα αυτά, γιατί η ενυδάτωση αποτελεί το πιο βασικό βήμα για απαλή, ελαστική επιδερμίδα, αλλά και το «κλειδί» για λαμπερό και υγιές δέρμα. Τώρα το καλοκαίρι λοιπόν, ενισχύστε τη φροντίδα της επιδερμίδας σας με τα πιο high end προϊόντα, που θα μετατρέψουν την καθημερινή σας ενυδάτωση σε απόλαυση.

Αυτό το ξέρετε;

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας –συστηματικά και καθημερινά– είναι άκρως αναγκαία για την ομορφιά σας. Η υγιής επιδερμίδα περιέχει 70% νερό στις βαθύτερες στιβάδες της και 10-15% στις επιφανειακές. Αν τα ποσοστά αυτά μειωθούν, τότε παρουσιάζει συμπτώματα ξηρότητας και χάνει την ελαστικότητά της. Επομένως, η ενυδάτωση είναι απαραίτητη και αποτελεί την προστασία της από την πρόωρη γήρανση. Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι η συχνότητα αφυδάτωσης στις σύγχρονες γυναίκες –ανεξαρτήτως ηλικίας– έχει αυξηθεί σημαντικά, κυρίως  λόγω περιβαλλοντικών και διατροφικών αιτίων.  Γι’ αυτό πλέον οι ενυδατικές κρέμες νέας γενιάς, εμπλουτίστηκαν με φόρμουλες που διατηρούν το δέρμα ελαστικό και υγιές, ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση σχεδόν όλο το 24ωρο, ενώ δημιουργούν στην επιφάνεια του δέρματος ένα αόρατο φιλμ που συγκρατεί την υγρασία. Το πρωί λοιπόν, αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου είναι η καταλληλότερη στιγμή για να το ενυδατώσετε.

 

Και να θυμάστε: Έστω κι αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, χρειάζεται ενυδάτωση. Απλά, πρέπει να επιλέγετε το σωστό προϊόν, χωρίς πολλά λιπαρά συστατικά. Επίσης, οι συνθέσεις με οινόπνευμα αφυδατώνουν το δέρμα, άρα καλύτερα να τις αποφεύγετε. Συνήθως με την αλλαγή των εποχών χρειάζεται και αλλαγή του προϊόντος. Για παράδειγμα, τώρα το καλοκαίρι η επιδερμίδα χρειάζεται πιο ελαφρές συνθέσεις, ενώ το χειμώνα, μια πλούσια κρέμα καλύπτει καλύτερα τις αυξημένες ανάγκες για ενυδάτωση. Εννοείται, ενυδατική κρέμα χρειάζονται ακόμη και οι νεαρές επιδερμίδες ανεξαρτήτως αν εμφανίζουν ξηρότητα ή όχι.

Top tips

Αν θέλετε το δέρμα σας να είναι πάντα λαμπερό και να δείχνει νεανικό, δεν πρέπει να αμελείτε τη φροντίδα του. Δείτε παρακάτω όσα δεν πρέπει να απουσιάζουν από το νεσεσέρ σας και ακολουθήστε πιστά τις απλές κινήσεις που σας προτείνουμε.

Η σωστή ενυδατική ιεροτελεστία

  • Πίνετε καθημερινά αρκετό νερό (8-10 ποτήρια) και φρέσκους χυμούς, και καταναλώνετε πολλά φρούτα και λαχανικά.

Εσείς πόσο νερό ήπιατε σήμερα;

  • Με τη σωστή ενυδάτωση η επιδερμίδα γίνεται λιγότερο ευαίσθητη σε εξωτερικές επιθέσεις, ενώ βελτιώνεται η λειτουργία των φυσικών μηχανισμών της, ώστε να δείχνει πιο λαμπερή και υγιής.
  • Mην αμελείτε την ενυδατική σας κρέμα πρωί και βράδυ, και μια πλούσια μάσκα 2 φορές την εβδομάδα.
  • Οι κρέμες ενυδάτωσης νέας γενιάς έχουν διπλή δράση: Όχι μόνο αποκαθιστούν τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα αλλά και τα συγκρατούν.

  • Προσοχή στην ποσότητα: Η υπερβολική χρήση ενυδατικής δεν θα ωφελήσει το πρόσωπό σας. Εάν απλώνετε μεγάλη ποσότητα, υπάρχει περίπτωση η κρέμα να φράξει τους πόρους της επιδερμίδας και να δημιουργήσει μαύρα στίγματα. Μια ποσότητα στο μέγεθος του μπιζελιού είναι ιδανική για να καλύψει ολόκληρο το πρόσωπο.

14 ανάλαφρα προϊόντα ενυδάτωσης

Διαγράψτε την ξηρή επιδερμίδα από το καλοκαιρινό σας λεξιλόγιο με τα προϊόντα ενυδάτωσης που σας προτείνουμε!

Δείτε το σχετικό βίντεο για την κρέμα Moisture Surge72-Hour Auto-Replenishing Hydrator, της Clinique

Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator, Clinique, με ενεργό νερό Αλόης και Καφεΐνη, αναζωογονεί την επιδερμίδα στη στιγμή και τη διατηρεί σχεδόν διπλάσια ενυδατωμένη για 72 ώρες – ακόμα κι αν πλύνετε το πρόσωπό σας!

Thirstymud™ Hydrating Treatment, GlamGlow, κρέμα για βαθιά, άμεση ενυδάτωση, που αποκαθιστά, αναπληρώνει και ανακουφίζει για να προσφέρει λαμπερό δέρμα σε άντρες και γυναίκες (Αποκλειστικά στα Beauty Line).Moisturizing Cool Gel Cream, La Mer,  με ελαφριά, δροσερή σύσταση που καταπραΰνει άμεσα και μαλακώνει το δέρμα, ενώ το κάνει να αισθάνεται τόσο ενυδατωμένο και «χαρούμενο»!

Δείτε το σχετικό βίντεο για την κρέμα Moisturizing Cool Gel Cream, της La Mer

Hydration Rescue Intense Sorbet Crème, Hydra Life, Dior, σορμπέ ενυδάτωσης (σε μορφή κρέμα –τζελ) για ενυδάτωση με εκπληκτική φρεσκάδα

Προϊόντα υπερ-ενυδάτωσης, Rexaline, χάρη στον αποκλειστικό συνδυασμό από το Duo Hyaluronic Acid, είναι ιδανικές για όλες τις ηλικίες, και για όλους τους τύπους δέρματος, για γυναίκες και άνδρες. (Αποκλειστικά στα Beauty Line).

 

Aqualia Thermal, Vichy, συνδυάζοντας τη φρεσκάδα ενός gel και την άνεση μιας κρέμας, προσφέρει εντατική αναπλήρωση της ενυδάτωσης για 48 ώρες, γίνεται ένα με την επιδερμίδα, χαρίζοντάς της αμέσως υπέροχη αίσθηση φρεσκάδας. (Στα φαρμακεία).

Clear Mega Ηydrating Cream, της σειράς Waso, Shiseido, απαλή κρέμα για νεανικές επιδερμίδες, γεμίζει, απαλύνει και ενυδατώνει από την πρώτη εφαρμογή.

Αquasource Gel Moisturizer, και Aquasource Aura Concentrate, Biotherm, προσφέρει ενυδάτωση τόσο αναζωογονητική, που καθημερινά η επιδερμίδα μεταμορφώνεται. 

Serum now

Για να προλάβετε ή να αποφύγετε την αφυδάτωση της επιδερμίδας, είναι σημαντικό κατά περιόδους (ειδικά όταν επικρατούν ακραίες θερμοκρασίες όπως πολύ ζέστη ή κρύο) να χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό serum. Θα πρέπει να το απλώνετε στην επιδερμίδα σας πριν από οποιοδήποτε άλλο προϊόν.

Advanced Night Repair, Estée Lauder, είναι ο Νο1 ορός που χαρίζει τόσο Υαλουρονικό Οξύ όσο χρειάζεται το δέρμα σας για να ενυδατωθεί σε βάθος, ενώ μειώνει θεαματικά όλα τα σημάδια της γήρανσης και του δίνει την λάμψη που ζητάτε. Κι αυτό το κάνει αναντικατάστατο!

HydraGlobal Serum, AntiAging Hydration Booster, SISLEY Paris, ορός  για  διψασμένη επιδερμίδα, την ενυδατώνει από μέσα προς τα έξω, με συνεχή, έντονη και διαρκή ενυδάτωση. Το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό, πιο μαλακό, με περισσότερο όγκο και πιο γεμάτο, ενώ οι ρυτίδες μειώνονται. (Αποκλειστικά στα Beauty Line).

Hyalu B5 serum, La Roche-Posay ένας μοναδικός ορός, με 2 τύπους καθαρού Υαλουρονικού Οξέος, Βιταμίνη Β5 και Madecassoside. Eπανορθώνει και «γεμίζει» την επιδερμίδα αποκαθιστώντας τον ενυδατικό φραγμό του δέρματος και ενεργοποιώντας την κυτταρική ανάπλαση (Στα φαρμακεία).

Aqualia Thermal serum, Vichy, ορός με ανάλαφρη υφή για 48ωρη αναπλήρωση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Τονώνει, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και είναι ιδανικός για κάθε τύπο δέρματος (Στα φαρμακεία).

Λαδάκι προσώπου Άγριο Τριαντάφυλλο, Korres, για λάμψη και βαθιά ενυδάτωση, από αληθινά πέταλα Άγριου Τριαντάφυλλου, είναι ενισχυμένο με μία μορφή βιταμίνης C (Super C), που δεκαπλασιάζει τη δυνατότητα απορρόφησής της στο δέρμα, μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμα λάμψης.

Hydra Concentrated Corrective Serum, pHformula, για έντονη και βαθειά ενυδάτωση (Σε επιλεγμένα Ινστιτούτα Αισθητικής και Medical Spa σε όλη την Κύπρο).

MadameLeFo