Αποκάλυψη τώρα: Διεισδύσαμε στα ενδότερα του Dior στη Μύκονο

Τη συλλογή που εξυμνεί το νησί της Μυκόνου, σας την παρουσιάσαμε πρόσφατα. Πριν λίγες μέρες όμως, ο γαλλικός οίκος Dior εγκαινίασε στο “νησί των ανέμων” τη νέα pop up boutique του, στο εμπορικό Nammos shopping village, όπου κάνουν τις… διακοπές τους και άλλα διάσημα brands του ελληνικού και του διεθνούς χώρου της μόδας. 

Κομμάτια που σχεδιάστηκαν με πηγή έμπνευσης το “νησί των ανέμων”

Εμείς βρήκαμε τρόπο και διεισδύσαμε στη νέα, καλοκαιρινή «έδρα» του οίκου και σας την αποκαλύπτουμε. Πάντως, εάν προγραμματίζετε να πάτε στη Μύκονο για διακοπές, αξίζει να την επισκεφθείτε έστω και για window shopping! Παρεμπιπτόντως, όπως μάθαμε, θα κάνει τις διακοπές της κοντά στην παραλία της Ψαρρού μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου.

Οι τσάντες και τα αξεσουάρ του οίκου, που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κομψή εμφάνιση της γυναίκας

Το άνοιγμα σε ένα από τα διασημότερα ανά τον κόσμο νησιά των Κυκλάδων, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού είναι η πρώτη φορά που o οίκος Dior ανοίγει boutique (έστω και pop up) σε ελληνικό νησί και ασφαλώς, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον Dior, αφού η ιταλίδα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του οίκου, η Maria Grazia Chiuri, έχει σχεδιάσει μια ολόκληρη συλλογή,  αποκλειστικά και μόνο για τη Μύκονο.

Η ιταλίδα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του οίκου Dior, η Maria Grazia Chiuri, στο φινάλε της παρουσίασης της Haute Couture Fall/Winter 2017/2018 στο Παρίσι.

Ο διάσημος γαλλικός οίκος μόδας Dior παρουσιάζει λοιπόν, αυτή την αποκλειστική συλλογή ρούχων και αξεσουάρ, στην κοσμοπολίτικη Μύκονο.

Μέρος της συλλογής που παρουσιάζει ο Dior στη Μύκονο

Το θέμα της συλλογής που σχεδιάστηκε αποκλειστικά από την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, είναι εμπνευσμένο από το «νησί των Ανέμων».

Οι τσάντες που έγιναν… “καπνός” από την πρώτη μέρα των εγκαινίων της pop up boutique του Dior στη Μύκονο.

H συλλογή περιλαμβάνει αρκετά ρούχα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ, από τα οποία πολλά έχουν το σύνθημα J’adior Mykonos, δηλαδή “λατρεύω τη Μύκονο”, μια και η φράση J’adior αποτελεί βασικό σλόγκαν προώθησης του οίκου από την ημέρα που ανέλαβε το δημιουργικό τμήμα του η Maria Grazia Chiuri.

Στο εσωτερικό της pop up boutique του οίκου Dior, στη Μύκονο

Εκτός από τη συγκεκριμένη συλλογή, αν είστε πιστές fans του οίκου, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε  πρώτες – αποκλειστικά στη νέα μπουτίκ της Μυκόνου- επιλεκτικά designs από τη φθινοπωρινή κολεξιόν του οίκου για το 2018, που θα κυκλοφορήσει σ’ όλο τον κόσμο τον ερχόμενο Ιούλιο.

Ένα με το φυσικό τοπίο

Και για να σας δώσουμε τις συντεταγμένες, αρκεί να σας πούμε ότι η pop up boutique βρίσκεται στο εμπορικό Nammos shopping village. που βρίσκεται σε απόσταση… αναπνοής από τη διασημότερη παραλία του νησιού, την Psarou Beach. Το μπροστινό μέρος του κτιρίου θυμίζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κυκλαδικών νησιών της Ελλάδας και διακρίνεται για τις γεωμετρικές γραμμές του, που «παντρεύονται» τέλεια με το φυσικό τοπίο.

Η απλότητα “παντρεύεται” με το κυκλαδίτικο στιλ της αρχιτεκτονικής της Μυκόνου, στην pop up boutique του οίκου Dior στο Nammos shopping village στη Μύκονο

Στο εμπορικό χωριό του Nammos shopping village  επέλεξαν να κάνουν τις… διακοπές τους και πολλά άλλα επώνυμα brands, όπως η Louis Vuitton, ο Gucci, ο Christian Louboutin, ο Οscar de la Renta, ο Ermenegildo Zegna, η Linda Farrow, ο Philipp Plein,  κ.α., που παρουσιάζουν τις εντυπωσιακές δημιουργίες τους κ.α.

Στο εσωτερικό της boutique του οίκου Gucci στο Nammos shopping village στη Μύκονο

Ένα τμήμα του εσωτερικού της boutique του οίκου Christian Louboutin στο Nammos shopping village

Η επιβλητική εξωτερική όψη της boutique του οίκου Οscar de la Renta στο Nammos shopping village στη Μύκονο

Επιστροφή στο χθες, με τα  μάτια του σήμερα

Η pop up boutique είναι μια επιστροφή στην κληρονομιά του οίκου Dior, από τότε που ο ιδρυτής του, ο Christian Dior, πέρασε αρκετό καιρό στο νησί κατά τη δεκαετία του ’50 και τότε δούλεψε με αρκετά τοπικά υφάσματα.

Μέρος της συλλογής με τα αξεσουάρ και τα γυαλιά ηλίου του οίκου Dior που παρουσιάζονται στη Μύκονο.

Άλλωστε, από το 1953, και μετά, ο μεγάλος μετρ της μόδας παρουσίασε μια σειρά από φορέματα με επιρροές από την Μύκονο, όπως για παράδειγμα σε φορέματα που είχαν ελληνικά ονόματα, όπως Αθήνα, Κέρκυρα ή Ρόδος.

 

Υπόψην: Η bohemian εκδοχή της τσάντας Dior που γράφει Mykonos υπάρχει πλέον μόνο στη βιτρίνα, αφού εξαντλήθηκε την πρώτη μέρα των εγκαινίων στις 15 Ιουνίου. Η τζιν εκδοχή της τσάντας υπάρχει ακόμη και κοστίζει 2.000€.

More info: Η pop up boutique του οίκου Dior άνοιξε τις πύλες της στο Nammos shopping village (κτίριο 3Α), στην διάσημη Psarou Beach, στις 15 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοικτή στη Μύκονο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, από το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. (+30) 2289023182 

Φωτογραφίες: Αρχείο The Impression

 

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα για τη συλλογή του οίκου Dior κάντε κλικ πιο κάτω 

«J’adior Mykonos», ο διάσημος οίκος Dior κάνει “διακοπές” στη Μύκονο 

 

MadameLeFo