Κατερίνα Γερονικολού: Love is in the air  

Πιστεύει στον Άγιο Βαλεντίνο, δηλώνει αθεράπευτα ρομαντική, και θα θυμάται σε όλη της τη ζωή το  πρώτο δώρο που της έκαναν ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων. Η Κατερίνα Γερονικολού, μια  από τις βασικές πρωταγωνίστριες του «Τατουάζ», της τηλεοπτικής σειράς του Alpha,  εκμυστηρεύεται αποκλειστικά στην MadameLeFo ότι έχει σχέση με τον έρωτα, την ομορφιά και τα μικρά ατοπήματά της.

 

«Η ομορφιά είναι παγίδα, γι’ αυτό και την υποτιμώ»

Η ομορφιά της είναι απαράμιλλη! Τα καταγάλανα μάτια, τα μακριά καστανά μαλλιά της, το αινιγματικό της χαμόγελο και ο αισθησιασμός που αποπνέει- χωρίς να το καταλαβαίνει, σε κάνουν να μην μπορείς να σταματήσεις να την κοιτάς. Αναρωτιέμαι αν έχει αίσθηση της ομορφιάς της «Με τιμά που με βρίσκει όμορφη μια γυναίκα, αλλά όχι δεν ξέρω πόσο όμορφη είμαι, ούτε και με απασχολεί ιδιαίτερα. Η ομορφιά για μένα είναι παγίδα και επιλέγω να την υποτιμώ! Θέλω να είμαι καλή ηθοποιός, καλός άνθρωπος και να έχω μια όμορφη και ενδιαφέρουσα ζωή. Η εικόνα είναι για την κορνίζα. Αν επενδύσω μόνο στην εξωτερική μου εμφάνιση τι θα γίνει σε 20 χρόνια, θα πρέπει να τρελαθώ ή να αλλοιωθώ από τις επεμβάσεις. Είναι μεγάλο σφάλμα να στηρίζει κάποιος τη ζωή του στην ομορφιά. Σίγουρα είναι εφαλτήριο και ανοίγει κάποιες «εύκολες» πόρτες, όμως δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρχει ένας συνδυασμός πραγμάτων», μου λέει.

Η Κατερίνα θέλει να έχει πάντα τον έλεγχο και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. «Είσαι freak control», της λέω με δισταγμό «φυσικά», μου απαντά με ένα πλατύ χαμόγελο λες και της μίλησα για το μεγαλύτερο προσόν της. Γεγονός βέβαια που εξηγείται ζωδιακά, αφού ανήκει στον αστερισμό της Παρθένου. Όσο για την αισιοδοξία που αποπνέει… μάλλον οφείλεται στον ωροσκόπο της, τον Λέοντα.

Κι ενώ η συνάντησή μας είχε beauty περιεχόμενο, η μια κουβέντα έφερε την άλλη και αρχίσαμε να κάνουμε φιλοσοφικές συζητήσεις – η Κατερίνα αγαπά πολύ να διαβάζει βιβλία και να… αναλύει τη ζωή . Εξάλλου, με δυο Παρθένους (γιατί είμαι κι εγώ) ποτέ δεν ξέρεις από πού θα αρχίσει και που θα καταλήξει η κουβέντα! Επανέρχομαι όμως γρήγορα στην τάξη, πατάω το Rec και η ομορφιά επικρατεί.

Beauty is all around

Πες μου τις beauty συνήθειές σου…

Το Α και το Ω είναι το ντεμακιγιάζ. Μπορεί το μακιγιάζ στην αρχή να μας ομορφαίνει, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι βρωμιά. Ξεβάφομαι με ευλάβεια κάθε βράδυ. Δεν αντέχω να κοιμηθώ βαμμένη. Επίσης, είμαι κρεμού. Βάζω ενυδατική πρωί- βράδυ και βάζω και κρέμα στα χέρια μου συνεχώς. Σκέψου ότι βάζω κρέμα στα χέρια μου ακόμα και όταν οδηγώ, στα φανάρια! Θέλω πάντα να έχω ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Στο σώμα βάζεις κρέμες;

Στο σώμα κάνω κυρίως scrub. Το χειμώνα όμως, εάν δω ότι ξηραίνεται η επιδερμίδα μου θα βάλω κρέμα, αλλιώς ξεχνιέμαι.

Σε δερματολόγο ή αισθητικό πηγαίνεις;

Πάω 1 με 2 φορές το χρόνο σε δερματολόγο για να κάνω βαθύ καθαρισμό. Σίγουρα πηγαίνω μετά το καλοκαίρι.

Στην καθημερινότητά σου βάφεσαι;

Ολοένα και λιγότερο. Αν και μου αρέσω περισσότερο βαμμένη, στην καθημερινότητά μου προσπαθώ να μη βάφομαι, ώστε να ξεκουράζω την επιδερμίδα μου που ταλαιπωρώ πολύ λόγω της δουλειάς μου. Έστω πάντως και με λίγο κονσίλερ και ένα lip balm αισθάνομαι όμορφη.

Σε βραδινή σου έξοδο τι μακιγιάζ επιλέγεις;

Μια απλή βάση, έντονη μάσκαρα, eyeliner κι ένα έντονο κραγιόν. Προτιμώ απλά πράγματα, γιατί δεν μου αρέσουν οι υπερβολές, αλλά και γιατί δεν ξέρω να βάφομαι καλά μόνη μου.

Αγαπημένο χρώμα στα κραγιόν;

Αγαπώ τα έντονα- χαρούμενα κραγιόν, δεν είμαι των γήινων χρωμάτων.

Τα μαλλιά σου δεν τα έχεις βάψει ποτέ. Με το μήκος θα έπαιζες ή δεν είσαι των αλλαγών;

Μου αρέσουν πολύ τα υγιή μαλλιά, αλλά λόγω της δουλειάς μου τα ταλαιπωρώ καθημερινά και δεν γίνεται να αλλάξει αυτό. Τα κόβω κάθε δυο μήνες πολύ λίγο, αλλά η ψαλίδα δεν μπορεί να φύγει. Θέλω να τα κόψω πολύ, αλλά φοβάμαι το διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να ξαναμακρύνουν. Πιστεύω θα μου πηγαίνει το κοντό, αλλά ομολογώ πως φοβάμαι. Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως το κάνω.

Fashion & style

Οι στιλιστικές σου επιλογές έχουν οδηγό ή φοράς ότι σου αρέσει ανεξαρτήτως μόδας;

Δεν ακολουθώ πιστά τη μόδα. Δεν θεωρώ ότι είμαι ούτε fashion icon ούτε fashion victim. Έχω όμως κι εγώ τα κολλήματά μου. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα φορέματα, αγαπώ το χρώμα στα ρούχα και δεν είμαι πολύ του μαύρου, και ασφαλώς αγαπώ τα τακούνια. Σε ένα γενικό πλαίσιο μπορώ να πω ότι με εκφράζει το πιο γυναικείο στιλ, δε θα με δεις με ανδρόγυνο στυλ ντυμένη.

Δηλαδή, φλατ παπούτσια δεν έχεις; 

Έχω τα αθλητικά μου (γέλια). Στην παπουτσοθήκη μου δε θα βρεις άλλα παπούτσια χωρίς τακούνι. Τα επιλέγω και λόγω ύψους, αλλά και επειδή μου αρέσει πιο πολύ το περπάτημα και η κορμοστασιά της γυναίκας με τακούνια. Προσέχω όμως πολύ από πού ψωνίζω παπούτσια, δεν αγοράζω κάτι μόνο επειδή μου αρέσει, πρέπει να είναι ποιοτικό και άνετο παράλληλα.

Χαλάς χρήματα για τα ρούχα και τα παπούτσια σου;

Παλαιότερα ναι, πλέον έχουν αλλάξει οι προτεραιότητές μου. Αυτή την περίοδο, το χρόνο και τα χρήματά μου τα ξοδεύω για το σπίτι μου.

Ποιο είναι το στιλιστικό σου ατόπημα;

(Γέλια) Από ατοπήματα… επειδή όπως σου είπα δεν ακολουθώ τη μόδα, κατά διαστήματα μπορεί να κάνω διάφορα. Οι φίλες μου ας πούμε, με κοροϊδεύουν για το… φανταχτερό μου γούστο. Μπορεί για παράδειγμα, το καλοκαίρι να φορέσω ένα φούξια φοσφοριζέ καφτάνι και από μέσα ένα μαγιό με έντονο χρώμα. Πολλές φορές με βλέπουν και με ρωτάνε «τι ντύθηκες σήμερα;». Εγώ όμως, το χαίρομαι πάρα πολύ, δεν μπορώ το μαύρο και τα σκούρα χρώματα θέλω φως και χαρά, ακόμα και στα ρούχα μου.

Στον ύπνο τι φοράς;

Κυρίως πολύ λίγα ρούχα. Με ενοχλούν. Αν η θερμοκρασία είναι καλή κοιμάμαι μόνο με τα εσώρουχα, αλλιώς φοράω ένα νυχτικάκι.

Στα εσώρουχα δίνεις βάση;

Πολύ μεγάλη. Προτιμώ τα ρομαντικά δαντελωτά εσώρουχα!

Diet & health

Τη διατροφή σου την προσέχεις;

Προσέχω πως τρέφομαι, αλλά λόγω ανατροφής, όχι λόγω κιλών. Στην οικογένειά μου δεν τρώγαμε junk food, ούτε ανθυγιεινά πράγματα. Δε θα με δεις να τρώω ποτέ πατατάκια ή άλλες βλακείες. Τρώω υγιεινά, χωρίς πολύ αλάτι και λάδι.

Δεν υποκύπτεις ποτέ σε γευστικούς πειρασμούς;

Μου αρέσουν πολύ τα γλυκά, όχι με σοκολάτα. Τρελαίνομαι για μιλφέιγ, εκεί ναι, θα την κάνω την παρασπονδία.

Άρα δεν έχεις κάνει ποτέ δίαιτα στη ζωή σου;  

Έχω κάνει δίαιτα. Πριν κάποια χρόνια έκανα διακοπές 30 ημέρες στο εξοχικό μου, έπινα, έτρωγα και έκανα καθιστική ζωή. Δεν το είχα καταλάβει και είχα πάρει 4 κιλά. Τότε έκανα δίαιτα λίγων λιπαρών και φυσικά έκοψα τα γλυκά και επανήλθα στα κιλά μου.

Γυμνάζεσαι;

Γυμνάζομαι όταν δε δουλεύω, όταν εργάζομαι δεν έχω το κουράγιο. Αγαπώ πολύ το pilates και κάνω και λίγο αερόβια γυμναστική με personal trainer.

Η καλή διατροφή σε έχει γλιτώσει από την κυτταρίτιδα;  

Δε νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα που δεν έχει κυτταρίτιδα. Προσπαθώ να πίνω πολύ νερό και το καλοκαίρι που εκτίθεμαι περισσότερο να τρώω πιο υγιεινά. Η κυτταρίτιδα έχει να κάνει με το πώς τρέφεσαι και με το πόσο ενυδατώνεις τον οργανισμό σου.

Love is all around

Στον Άγιο Βαλεντίνο πιστεύεις;

Πιστεύω ότι είναι μια ωραία ευκαιρία να ανταλλάξεις όμορφα λόγια και ένα δώρο με το σύντροφό σου. Είναι μια υπενθύμιση αγάπης. Το βλέπω ρομαντικά και πιστεύω ότι η συγκεκριμένη γιορτή δεν βλάπτει κανέναν.

Ποιο είναι το ιδανικό outfit για ένα δείπνο για δυο, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου;

Μια μαύρη ψηλοτάκουνη γόβα, ένα κλειστό μίνι μαύρο φόρεμα ή ένα μίντι μαύρο φόρεμα με ντεκολτέ.

Και μακιγιάζ;

Καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα, μια καλή βάση και ελαφρύ μακιγιάζ. Θεωρώ ότι στους άντρες δεν αρέσει το έντονο βάψιμο. Και ιδανικά όχι κόκκινο κραγιόν, γιατί είναι μεν εντυπωσιακό, αλλά αν το ραντεβού πάει καλά μπορεί να γίνει καταστροφικό (γέλια).

Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που σου έχουν κάνει για τον Άγιο Βαλεντίνο;  

Ήμουν δευτέρα δημοτικού, δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτή η γιορτή, ούτε φυσικά τι αντιπροσωπεύει, πήγα στο σχολείο και στο θρανίο, στην πλευρά μου, βρήκα ένα τριαντάφυλλο και μια κάρτα, χωρίς αποστολέα. Ήταν από ένα συμμαθητή μου τον οποίο… ανακάλυψα μετά! Ήταν το καλύτερο δώρο, δε θα το ξεχάσω ποτέ.

Και αν θέλει κάποιος φέτος να σου αφήσει κάπου ένα τριαντάφυλλο, που θα σε βρει;

Τετάρτη με Κυριακή βρίσκομαι στο θέατρο Διάνα με την παράσταση «Φιλουμένα». Πρωταγωνιστούν η Ελένη Ράντου και ο Γιάννης Βούρος ενώ την παράσταση σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής. Πρόκειται για ένα παραμύθι για μεγάλους. Είναι μια ιστορία αγάπης στο πέρασμα των ετών με πολύ χιούμορ αλλά και πολύ συγκίνηση. Η Φιλουμένα, ο ομώνυμος ρόλος, είναι ίσως ο πιο αγαπημένος ρόλος σε όλες τις γυναίκες.  Τέλος, τηλεοπτικά πρωταγωνιστώ στο «Τατουάζ», στον Alpha. Μια σειρά που έχουν αγαπήσει πολύ οι τηλεθεατές, αλλά και εγώ!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η ώρα πέρασε, και η Κατερίνα έπρεπε να φύγει για το θέατρο… Βλέπτε είναι τόσο πολυάσχολο κορίτσι, αλλά καταφέρνει με πείσμα και τα συνδυάζει όλα στην εντέλεια.

 

Production by MadameLefo

Photographer Thanos Houtos

Editor Penny Thomopoulou

Make up artist Valentino Nicolaou

Styling Ioanna Sofianopoulou

Ηair stylist Νικόλας Παπαγιάννης Michalelis Hair & Make Up Team, Ακαδημίας 32, Αθήνα 210 2793986. Instagram @michalelishairmua και @nikossokin

 

Η Κατερίνα φόρεσε κοσμήματα από τη νέα συλλογή της Georgia Raounas Jewellery Design

 

 

Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Hilton Athens για την παραχώρηση της σουΐτας

για τους σκοπούς της φωτογράφησης. 

 

MadameLeFo